Ankieta: Jak oceniasz Civil War?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Captain America: Civil War (2016)
Trailer świetny, robi niesamowitego smaka.
Pojawienie się pajączka świetne, widać, że Marvel czuje postać. Do kostiumu też nie mam zastrzeżeń. Zrobili chociaż coś nowego i innego. Jestem na tak.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie wiem jakbym go odbierał gdyby Evans przypakował i popracowali nad dopasowaniem stroju, bo sam pomysł był niezły, prosty, bardzo komiksowy, bo to jest obecnie problem, że wszystkie stroje się urealnia, nawet batmana, jakby człowiek w masce z różkami i peleryną mógł być brany na poważnie, trzeba uznać konwencje i tyle.

[Obrazek: 3729833-bold+227.jpg]

Z kolei Spider-man to luzak, on w komiksach nawet w torbie na głowie latał po mieście i jakikolwiek strój, nawet mocno kiczowaty, będzie oddawał jego naturę takiego trolla. tym bardziej te oczka które się zwężają pasują jakby tam tego nie tłumaczyli "filtr światła, zoom".

Z resztą z tą komiksowością dobrze widać na przykładzie Supermana w BvS, starali się pobawić kolorami, teksturą, jakimiś elementami dodatkowymi, ale potem widzimy jak w tej pidżamce Superman idzie korytarzem do sądu i... nie wiem czemu dalej zamiast przyjąć do wiadomości, że wszystko co związane z superbohaterami musi mieć swój styl i imidż, gdyby w prawdziwym świecie pojawił się superbohater, to wątpię by ubrał się jak Commando, tylko szukał czegoś co sprawi, że będzie oryginalny.

Odpowiedz
(11-03-2016, 10:46)Szpeku napisał(a): [Obrazek: 17TafPG.jpg]

Ktoś wczoraj rzucił pewną dobrą myśl na innym forum, ci którzy nie czytają komiksów, mają problem z tym kostiumem, cała reszta jest zachwycona i patrząc na to porównanie to tak, wszystkie stroje chciały przenieść z dozą realizmu stój, w civil war dostajemy natomiast najbardziej komiksowy, żywcem wyjęty z komiksu strój, niczym kadr z tm-semic.

Bzdury, bzdury, bzdury.

1. Już Raimi w pierwszej części nic nie urealniał i przedstawił kostium niemal żywcem wyjęty z komiksu. Webb też przy drugim podejściu się poprawił.

2. To co już pisali OGPUEE i Arahan - czytałem komiksy, mam ich jeszcze kilka, znam Spider-Mana bardzo dobrze od lat, kostium wciąż dla mnie średni, lepszy jedynie od tego z TASM.

Odpowiedz
Jakbym miał oceniać wszystkie kostiumy, to różnice w skali 1-10 byłyby rzędu 0,1-0,5 punkta, tak się te kostiumy dramatycznie od siebie różnią. W sumie najbardziej mnie interesują oczy, a te mi najbardziej odpowiadały w TASM2 a najmniej u Raimiego.

A nowy kostium nie jest "próbowaniem czegoś nowego" tym był (choć tylko w niewielkim stopniu) kostium z TASM i... też był fajny.

Odpowiedz
Tak, kostium Raimiego był żywcem wyjęty z komiksu... tylko miał srebrną pajęczynę... i trójkątne oczy... i inne znak na klacie... i na plecach... to jasne, że to drobne różnice, ale sprawiają iż całość się różni, bo gdyby się nie różniły to by nie było dyskusji.

Odpowiedz
Napisałem NIEMAL żywcem wyjęty z komiksu. To oczywiste, że część elementów uwspółcześniono, lekko zmieniono kształt i uszyto go innymi materiałami, ale koniec końców był niemal jak w komiksach.

Teraz możesz cisnąć na TDK i na to, że u Nolana kostium był gówniany, a nowy Spider-Man jest święty.

Odpowiedz
Właśnie ostatnio powtórzyłem BB i TDK - no, kostium w TDK był gówniany :)

Odpowiedz
[Obrazek: latest?cb=20080416033252]
Faktycznie powrót do korzeni, takie retro ;)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Na tym zestawieniu, to kostium z TASM2 prezentuje się najlepiej, a zwłaszcza oczy. Kostium z Civil War, wygląda trochę jak przebranie na Halloween. Tylko nie wiem czy w przypadku akurat tej postaci jest to wada.

Ale prawdę mówiąc, to ja Pajączka w MCU witam z wielkim ziewnięciem, więc...

Odpowiedz
Pierwsza profesjonalna prognoza box office'owa:
http://pro.boxoffice.com/featured_stories/2016-03-long-range-forecast-captain-america-civil-war

Weekend otwarcia: $163,000,000
Przychody w USA: $425,000,000

Wypunktowane ZA i PRZECIW sukcesowi filmu bardzo rozsądne, same liczby też, choć typowałbym trochę wyższy wynik otwarcia.

Oczywiście warto zaznaczyć, że Civil War prognozują wyżej od BvS. :P

Odpowiedz
Bohaterowie zamiast walczyć z mało ciekawymi przeciwnikami, teraz zaczynają walczyć ze sobą. Może to będzie ciekawe, ale namnożenie postaci jest ogromne, a znając Marvela, to i tak nikt nie zginie, a jak już to pewnie potem powróci do życia.

O i widzę, że wykorzystali te same berlińskie lokalizacje co w "Hunger Games".

I już nie przeszkadzam ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Chodzi o "Komisję Wenecką"? Znaczy się jedna część Avengersów jest za zmianami w Trybunale Konstytucyjnym i chce je przeforsować łamiąc przy tym prawo, inni są przeciwni i stad ta walka... ?

A już na poważniej, gdyż chyba domyślam się, czym chcesz "przywalić". To była FLORENCJA.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
Fuck, myślałem, że pod spoilerem jest gif podsumowujący zajebistą wymianę zdań Phila i Lawrence'a.

W kinie ta akcja zrobiłaby na mnie wrażenie, więc fail z mojej strony.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church

Odpowiedz
Mega gruby spoiler... Nie zaglądać.

Odpowiedz
Ta.. Jakbyście nie znali Marvela.
Taki z tego będzie spoiler, jak z odciętej łapy Thora.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No popatrz, zajrzałem i za chuja nie potrafię powiedzieć co za kupa tam w tle leży :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
To może pora na okularki bo jest to bardzo wyraźne.

Odpowiedz
ojeje, masz na myśli, że na kwadraciku, który ma może 300 pikseli maks, mam obowiązek dostrzegać szczegóły HD, które rozpieprzą mi cały film?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon