Szczególnie, kiedy weźmie się pod uwagę tytuł odcinka i obsadę czwartego sezonu z IMDB :)
-- Laozi
30-08-2011, 14:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-08-2011, 14:24 przez Hitch.)
|
Castle
|
|
Chyba nikt na serio nie uwierzył, że Beckett mogłaby zginąć. Jaki sens by miał wtedy dalszy ciąg serialu :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
30-08-2011, 14:45
Mnie fascynuje otoczka jaką zrobili twórcy wokół tego serialu - książki z Nikki Heat normalnie ukazują się w sklepach, ba nawet wchodzą na liste bestsellerów New York Timesa, a przygody Derecka Storma natomiast ukażą się na dniach w formie komiksu, i to nie jakiejś popierdółki do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni - komiks wyda Marvel, a scenariusz pisze Bendis, czyli mistrz komiksowego kryminału.
02-09-2011, 01:01
eeerrr, a on ich nie pisał na podstawie spraw rozwiznych z Beckett? Czyli książki powinny zawierać opisy spraw z serialu?
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 02-09-2011, 02:50
Zacząłem oglądać, ale mnie nie porwało. Nathan Fillion fajny, dobra chemia z panią detektyw, ale poza tym jest to tak wciśnięte, wdeptane, wprasowane w schematy, że żaden odcinek nie rusza. Ot kolejne morderstwo ze sztancy, z red herringami, przedwczesnymi wnioskami, oświeceniem w ostatniej chwili...
Czy kolejne sezony idą w górę czy w dół? 02-09-2011, 09:36 (02-09-2011, 02:50)wujo444 napisał(a): eeerrr, a on ich nie pisał na podstawie spraw rozwiznych z Beckett? Czyli książki powinny zawierać opisy spraw z serialu? Ale w serialu przecież Beckett jest tylko inspiracją dla Nikki Heat, nigdzie nie było powiedziane, że to co pisze to rodzaj pamiętnika z ich spraw. Amazon streszcza pierwszą "Heat Wave" w ten sposób: A New York real estate tycoon plunges to his death on a Manhattan sidewalk. A trophy wife with a past survives a narrow escape from a brazen attack. Mobsters and moguls with no shortage of reasons to kill trot out their alibis. And then, in the suffocating grip of a record heat wave, comes another shocking murder and a sharp turn in a tense journey into the dirty little secrets of the wealthy. Secrets that prove to be fatal. Secrets that lay hidden in the dark until one NYPD detective shines a light. Czyli raczej to oryginalne historie. 02-09-2011, 17:04 (02-09-2011, 01:01)soldamn napisał(a): Mnie fascynuje otoczka jaką zrobili twórcy wokół tego serialu - książki z Nikki Heat normalnie ukazują się w sklepach, ba nawet wchodzą na liste bestsellerów New York Timesa, a przygody Derecka Storma natomiast ukażą się na dniach w formie komiksu, i to nie jakiejś popierdółki do jakiej jesteśmy przyzwyczajeni - komiks wyda Marvel, a scenariusz pisze Bendis, czyli mistrz komiksowego kryminału. Budowanie takiej otoczki serialu to niedługo będzie standard. Wystarczy dodać jeszcze wydaną książkę God Hates Us All Hanka Moodiego z Californication oraz książki autorstwa Barneya Stinsona z Jak poznałem waszą matkę.
02-09-2011, 18:04
Ale to jest zupełnie coś innego. Książki i inne gadżety związane z serialami są stare jak świat. Ale one nigdy nie były tak popularne, jak to jest w wypadku Castle'a. I do tego tak mocno powiązane z fabułą serialu (no może poza tą książką z californication, ale ze tego co google mówią, to sprzedaje się ona bardzo słabo)
03-09-2011, 23:12
Początek czwartego sezonu jak można było się spodziewać zamiast popchnąć do przodu główny wątek przystopował go, żeby wrócić do niego za jakieś 10 kolejnych odcinków. Za to drugi odcinek to jeden z lepszych w całym serialu. Pościg za super bohaterem z perspektywy policji. Połączenie Kick-Ass i kryminału dało świetny efekt :)
28-09-2011, 22:02
Nie wiem czy ktoś jeszcze ogląda, ale ostatni odcinek z fikcyjnym konwentem to po prostu miód :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 07-11-2012, 03:28
No właśnie nie oglądam, ale po statusach znajomych fanów Firefly obejrzałem ten. Klawy i fajnie, że w choć jednym odcinku nabijamy się z Beckett a nie tylko z Castla.
07-11-2012, 11:41
Ja oglądam regularnie. Odcinek w pytę. Dużo nawiązań do "Firefly" i obecnej sytuacji serialu (plotki jakoby Fillion wykupił prawa doń). Ale mimo wszystko szkoda, że w tym "haloweenowym specjalu" Nathan nie pokusił się o przebranie się za Drake'a z "Uncharted", zamiast śmigania po parodii Comic Conu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 07-11-2012, 12:10
Ja oglądam na bieżąco i faktycznie fajny odcinek. Szkoda, że reszta aktualnego sezonu jest raczej średnia, a zagadki kryminalne bardzo rozczarowujące.
10-11-2012, 17:37
i nie dziwota, skoro teraz prą na co innego :) przynajmniej jest sporo śmiechu :)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 11-11-2012, 19:00
Siódmy odcinek z kręceniem dokumentu również jest bardzo fajny. Chyba najzabawniejszy w tym sezonie.
20-11-2012, 18:15
fakt, dobry, tylko trochę się w nim technicznie pogubili i nie widać tych kamer :D
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 20-11-2012, 20:16 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Man in the High Castle (Amazon, 2015-2019) | Lawrence | 15 | 6,384 |
25-11-2020, 18:25 Ostatni post: Scheckley |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |