Co w TV...
Twierdza na Pulsie

Odpowiedz
Ha ha, jak ktoś ma chęć na Sinister w telewizji, to niech nie przegapi, TVN go puści pt. Złowrogi. Aż dziw, że poczciwy Frantic dotąd nie doczekał się polskiej wersji tytułu „szaleńczy”, „oszalały” czy cuś.

Odpowiedz
Ciągle śledzę takie nowinki, TVN znów nie zawodzi, teraz Split będzie miał premierę jako Podzielony.

A niedługo potem doskonale tu znany Disaster Artist na TVN 7 jako Artysta do bólu. Piękne.

Odpowiedz
Na Antenie leci se "Gliniarz i Prokurator".
Nic szokującego. Tyle, że puszczają jakąś kopię z dolożonymi klatkami i wygląda to momentami DEBILNIE. Wiecie, rozumiecie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A to nie jest tak, że te współczesne telewizory po prostu dokładają te klatki z automatu?

Odpowiedz
Jestem w tych sprawach ziemniakiem, chodzi o to, ze obraz ma ten taki telewizyjny feel "na zywo"?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(11-07-2024, 15:30)Scheckley napisał(a): A to nie jest tak, że te współczesne telewizory po prostu dokładają te klatki z automatu?
Najpewniej o to chodzi, jak wbijam do znajomych to większość ma tak nastawiony TV, że upłynniają obraz z każdego źródła. Ja to włączam tylko do sportu, bo wkurwia mnie to "przyspieszenie" nawet przy gadających głowach z YT.
Ale jest też możliwość, że jakaś stacja nadaje w większym klatkażu i wtedy chyba trudno to zniwelować.

Odpowiedz
(11-07-2024, 15:30)Scheckley napisał(a): A to nie jest tak, że te współczesne telewizory po prostu dokładają te klatki z automatu?

Nie :)

(11-07-2024, 15:36)Bucho napisał(a): Jestem w tych sprawach ziemniakiem, chodzi o to, ze obraz ma ten taki telewizyjny feel "na zywo"?

I tak, I nie. Bo tu sprawia to takie wrażenie "pół na pół". Jakby sztucznie przyspieszali stary, nieostry film.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(11-07-2024, 15:39)simek napisał(a): Najpewniej o to chodzi, jak wbijam do znajomych to większość ma tak nastawiony TV, że upłynniają obraz z każdego źródła.

Nie wiem, czy wszędzie, ale w moim telewizorze ta opcja nazywa się Motion Plus. Oczywiście wyłączyłem od razu po zakupie, ale raz na jakiś czas coś się spieprzy i wraca do ustawień fabrycznych. Dziwne jest to, że dla takich jak ja czy wy różnica jest ewidentna - jak między filmem kinowym a teatrem telewizji, ale część ludzi, na przykład moi rodzice, twierdzą, że nie widzą żadnej różnicy. Ale oni tez nie odróżniają animacji rysowanej od komputerowej, więc naprawdę nie mam pojęcia, jakimi oczami oni oglądają świat :D

Odpowiedz
(11-07-2024, 15:39)simek napisał(a): Ale jest też możliwość, że jakaś stacja nadaje w większym klatkażu i wtedy chyba trudno to zniwelować.

Nie. To ten konkretny serial ale przyjrzę się też innym, u nich.

Odpowiedz
(11-07-2024, 19:01)al_jarid napisał(a):
(11-07-2024, 15:39)simek napisał(a): Najpewniej o to chodzi, jak wbijam do znajomych to większość ma tak nastawiony TV, że upłynniają obraz z każdego źródła.

Nie wiem, czy wszędzie, ale w moim telewizorze ta opcja nazywa się Motion Plus. Oczywiście wyłączyłem od razu po zakupie, ale raz na jakiś czas coś się spieprzy i wraca do ustawień fabrycznych. Dziwne jest to, że dla takich jak ja czy wy różnica jest ewidentna - jak między filmem kinowym a teatrem telewizji, ale część ludzi, na przykład moi rodzice, twierdzą, że nie widzą żadnej różnicy. Ale oni tez nie odróżniają animacji rysowanej od komputerowej, więc naprawdę nie mam pojęcia, jakimi oczami oni oglądają świat :D
Starszym wybaczam, ale jeśli ktoś w moim wieku nie widzi różnicy to chyba jest ułomny. Inaczej tego nie wytłumaczę
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Włączylem dziś i jest normalnie. To musiał być przypadek odcinka/odcinków.

Odpowiedz
[Obrazek: f22635607bc881102b9c56c9e9f1ffda.gif]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości