Sprawdzę jeszcze trzeci epizod i prawdopodobnie rzucę w cholerę. Już teraz mogę wymienić tuzin powodów, dla których toto nawet nie stało obok Arcane.
29-09-2022, 15:36
|
Cyberbug 2077
|
|
Bez przekonania odpaliłem wreszcie drugi odcinek. Cóż, (nieliczna) akcja nadal bezwartościowa, ale przynajmniej Kaneda spotkał Faye Valentine. Aż się boję jaką świeżą i oryginalną postać zaserwują nam tfurcy w kolejnym odcinku. Motyla noga, może nasz przestępczy duet zacznie ścigać kapitan Mokoto Kutanagi z Sekcji 10. Możliwości są nieskończone. Doceniam jednak, że utworzenie rzeczonego duetu zajęło naszym bohaterom całą minutę znajomości. Ja wszystko rozumiem, japońscy scenarzyści mają ważniejsze rzeczy na głowie, w końcu obmacywanie gimnazjalistek w wagonach Tokijskiego metra zabiera sporo czasu i energii.
Sprawdzę jeszcze trzeci epizod i prawdopodobnie rzucę w cholerę. Już teraz mogę wymienić tuzin powodów, dla których toto nawet nie stało obok Arcane. 29-09-2022, 15:36
Polecam obejrzeć przynajmniej do 6 odcinka (szczególnie że trwają po 20 minut).
Jeśli nadal nie chwyci - no to tak, nie ma co dalej oglądać. 29-09-2022, 18:30
No patrz:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
02-10-2022, 22:35
No, jestem po odcinku szóstym.
Ten serial jest jak inny odpad z kraju Hello Kitty i Dziewczyny w Cemencie: Chrono Trigger. Sam w sobie zaledwie przeciętny, ale absurdalny hype wokół niego sprawia, że go nienawidzę. Nadrobię te kilka ostatnich odcinków i wówczas sformułuję swoją ostateczną opinię. 04-10-2022, 21:23
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 09-12-2022, 12:53
Ktos jeszcze gra, ktos wrocil do grania? Widze, ze CP2077 2.0 & Phantom Liberty zbiera bardzo dobre opinie i w koncu, po trzech latach jest to gra na ktora czekali fani:
Przy okazji, ta cala katastrofa chyba dobrze zrobila CDPR:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
30-11-2023, 22:14
Jak skończe Wiedźmina trójeczkę to się biorę za Cyberpunka. Jestem w trakcie czytania Neuromancera, więc wleci jak złoto.
01-12-2023, 09:55
Mi się CP podobał nawet w swojej ułomnej formie z premiery, taki nieoszlifowany diament. Właśnie sobie składam kompa żeby ograć z Path Tracingiem i jadę od początku z dodatkiem.
01-12-2023, 10:08 (30-11-2023, 22:14)Bucho napisał(a): Ktos jeszcze gra, ktos wrocil do grania? Ja przeszedłem drugi raz przy okazji premiery Phantom Liberty, więc mam całkiem dobre porównanie z wersją 1.0. Jeżeli chodzi o podstawkę, to nie ma co oczekiwać rewolucyjnych zmian: miasto wciąż jest raczej martwe, a policja nie spawnuje się możę za plecami, ale do GTA nie ma startu. Model jazdy wciąż jest dość średni, a strzelanie z pojazdów mocno uproszczone. Natrafiłem może na 2 poważniejsze bugi w wersji na PS5, ale to mi nigdy nie przeszkadzało - jako fanbojowi Obsidianu i ich zabugowanych produkcji. Fizyka wody i granatów bez zmian ;) Natomiast zmieniony system rozwoju postaci już znacząco poprawia rozgrywkę. Wreszcie to, co wybierzemy w drzewku umiejętności ma wpływ na styl rozgrywki. Dodali też sporo fajnych perków, chociaż te z dodatku są mocno OP. Fabuła i postacie broniły się od początku, także teraz po prostu jest to bardziej dopracowana gra. Świetna, a pod względem poruszanych tematów ciężko znaleźć taką drugą. Daleko jej jednak do tego, czym miała być wg początkowych zapowiedzi. Jeżeli komuś to nie przeszkadza, to powinien się świetnie bawić. Dodatek za to jest fantastyczny - mały obszar działań sprawia, że nie odczuwa się pustki miasta. Fabuła i postacie dorównują, a nawet przewyższają miejscami podstawkę. Motyw CIA, rządu, ich manipulacje i jak bardzo mają w dupie zwykłych ludzi i nie tylko, bez większych spoilerów, to fenomenalny motyw przewodni. A Idris Elba świetnie odgrywa kogoś pomiędzy zimnym skurwielem, a człowiekiem przeżutym przez system, który próbuje coś naprawić.
I want to belive.
01-12-2023, 10:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2023, 10:38 przez Gladius.)
Ja jako laik, osoba kompletnie nieobyta ze światem Cyberpunka, nie czekająca na tę grę, nie śledząca nowinek przed premierą, kupiłem sobie go ostatnio na steamie podczas promocji. No i przyznam szczerze, że wciągnął mnie jak cholera. Bardzo dobrze się bawiłem. Fabuła, muzyka, gameplay - wszystko na plus. Nie doświadczyłem bugów i glitchy, a na pewno nie takich o których pamiętałbym po tygodniu od przejścia głównego wątku, więc jeśli coś było, to musiały być to pierdolety.
Nie śledziłem tych wszystkich dram, ale wygląda na to, że mnóstwo rzeczy naprawiono, więc jeśli ktoś przed laty podchodził ale się szybko zraził to polecam sprawdzić ponownie. 07-09-2024, 17:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2024, 17:05 przez Wolfman.)
Teraz to zupełnie inna gra niż krótko po premierze. Oczywiście, pod kątem technicznym, bo feel i historia to moim zdaniem top, bez względu na problemy techniczne po wyjściu gry te kilka lat temu.
07-09-2024, 17:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-09-2024, 17:35 przez yacajackowski.) (01-12-2023, 09:55)Corn napisał(a): Jak skończe Wiedźmina trójeczkę to się biorę za Cyberpunka. Jestem w trakcie czytania Neuromancera, więc wleci jak złoto.Ostatecznie nie wytrzymałem i kupiłem sobie przed skończeniem Wiedzmina 3 (który mnie zanudził, ja jednak jestem bardziej sci-fi guy niż fantasy guy) i totalnie wsiąkłem. Cieszy mnie, że gra dzieli świat z Neuromancerem, bo czytając trylogię i grając w grę czułem, że uzupełniam sobie świat. Grę przeszedłem fabularnie w 100%, ze wszystkimi zadaniami pobocznymi, nie pamiętam kiedy ostatni raz tak zrobiłem. Super rzecz, za jakiś czas przejdę jeszcze raz, tym razem jako babeczka i z dodatkiem, bo na razie dodatek pominąłem. Czekam na serialowego Neuromancera, liczę że wizualnie będzie utrzymany w podobnym klimacie :) 27-01-2025, 15:39
Dla mnie Cyber > Wiedźmin. Dodatek też zacny, szkoda że się skończyło na jednym. Wczoraj CDPR wydał patcha z nowyą wersją upscalerów of NVIDII, włączyłem żeby potestować i wsiąkłem na 4h. Ta misja z dodatku z czołgiem rodem z Gitsa to prawdziwe cudo.
27-01-2025, 22:04
Po co grac w CP, skoro mozna miec to wszystko na zywo:
https://youtube.com/shorts/H1Leyyd-f1c?si=Msb-speQ0eJPnzYH
03-04-2025, 01:09
Po tylu latach od premiery w końcu postanowiłem zaliczyć Cyberpunka, mam pożyczonego Xboxa X i wczoraj zacząłem ciupać - po tylu patchach o żadnych poważnych problemach technicznych nie ma mowy, wszystko działa (póki co) i wygląda wspaniale. Grafika na najmocniejszej konsoli, w HDR naprawdę robi robotę, śliczne to wszystko. Fabuła dopiero się rozkręca, ale zapowiada się nieźle, mam nadzieję, że później opcje dialogowe będą bardziej rozbudowane, bo póki co chyba wszystkie dialogi to było jedno wielkie przeklikiwanie dalej.
Zobaczę czy się nie znudzę po kilkunastu godzinach, jeśli nie i przejdę całość, to lecę po dodatek. 25-04-2025, 11:48
Mam nadzieje, że grasz Korpem? Jedyną sensowną wersją bo jedyną, która jest dopracowana fabularnie
25-04-2025, 12:22
Oczywiście. Poza tym, mam dużego, lekko owłosionego penisa - mam nadzieję, że to zrobi różnicę w późniejszej części fabuły :P
25-04-2025, 12:25
Dobijam do 10h, zaczynam drugi akt i coraz bardziej mi się ta gierka podoba. Póki co jest znakomity balans między liniowością głównego wątku fabularnego, a chęcią odskoku i poronienia czegoś innego - tak, wiem że to ja o tym decyduje, no ale gra jakoś tak naturalnie prowadzi i podrzuca zadania poboczne. Świetne jest również miasto - odpowiednio duże, aby sprawiało wrażenie prawdziwej metropolii, ale nie ma dowalonych hektarów gór i łąk, które niczego nie wnoszą jak w GTA. Inna kwestia, że gęstość zabudowy w centrum i ilość ludzi jaka się tam kręci jest imponująca - nie gram dużo, ale to ewidentnie najlepiej zrobiony otwarty świat jaki widziałem.
Jest znakomicie. Natknąłem się w końcu na jakiś błąd: w jednej sytuacji zaskoczyłem przeciwnika swoją obecnością metr obok niego i ten się właściwie teleportował za osłonę kilka metrów dalej. Chociaż jak tak to teraz piszę, to nie jestem pewien czy to babol czy może w grze istnieje jakaś umiejętność, że gdy jesteś zagrożony, to masz prędkość x10 żeby móc uciec i się schować :p 27-05-2025, 10:58 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |