Ankieta: Jak oceniasz grę?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Cyberbug 2077
No właśnie nie wiem o co kaman, ale mniej więcej tak to wygląda. Dostałem telefon i zaraz potem wyświetliło mi się w zadaniach, że "jedź do Hanako". Nie pojechałem tam od razu, bo chciałem se wpierw zrobić inne poboczne pierdoły (Delamain, oh boziu, co za syf xD), ale jak już się w końcu zebrałem, to miałem znowu starą rozmowę i te same dylematy.
Jest jeszcze możliwość, że była po drodze jakaś automatyczna aktualka (bo miałem taki moment, że gra się dziwnie zaczęła zachowywać, wolniej chodziła, ginęły tekstury, etc.) i to zresetowała. Ale to by też nie miało sensu, bo wtedy inne osiągnięcia powinny wrócić do wcześniejszego stanu, a tak nie jest.

EDIT: zakończenie z Panam jednak znacznie, znacznie lepsze i, co ważne, pasujące do bohatera, więc i satysfakcji jest więcej (no i ładny ten filmik końcowy). A przy okazji też krótsze i łatwiejsze, bo final boss nie stanowił właściwie większego problemu (i w sumie nie wiem czemu, bo pomocy od Panam w sumie żadnej).

EDIT 2: W sumie zapomniałem, ale muszę jeszcze pochwalić dubbing, bo jest ogółem bardzo spoko (już abstrahując od tych dialogowych bohomazów, których żaden aktor nie przeskoczy), przy czym Panam, Misty i Kerry zasługują na specjalne wyróżnienie, bo są to po prostu wybitnie trafione głosy i przyjemnie się ich słucha, nawet jak pierdolą scanariuszowe głupoty.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No i cyk - chyba doszedłem do ściany z grą. Główna linia fabularna zaliczona dwukrotnie i więcej mi się nie chce, wszystkie zadanie poboczne i kontrakty odhaczone. Teraz jedyne co w sumie pozostało to wybijanie gangów w ramach akcji policyjnych, wygrywanie kolejnych wyścigów po nic i jazda na pałę po mieście, ale to ostatnie jednak nie jest aż tak fajne jak w GTA (które w sumie też mi już bokiem zaczęło wychodzić), więc szkoda czasu. No i trochę głupio, że po dojściu do 50 poziomu postaci/szacunku drzewko przestaje mieć znaczenie i generalnie w ogóle mogło by go nie być, a zamiast tego po prostu nowe wszczepy, bronie i pancerze, które wzmacniają bohatera. Cały czas zdarza mi się trafiać do miejsc, gdzie np. nie mogę otworzyć drzwi, bo nie mam wymaganych punktów umiejętności, których i tak już nie zrobię. Mogli to trochę bardziej dopracować.

Jakieś pomysły/sugestie?

Odpowiedz
Ale to chyba dobrze, że nie możesz wymaksować wszystkiego we wszystkich drzewkach? Parę lat temu niegdyś zacna firma Obsidian pozwoliła na to w Outer Worlds i to była jedna z najnudniejszych gier w jakie grałem (nie tylko dlatego ale mierzy innymi). Jak nie możesz otworzyć drzwi skill checkiem to musisz pokombinować i jest szansa że coś innego, ciekawego się wydarzy. Cyberpunk to nie jest może poziom Prey, ale przechodząc drugi raz sporo przeszkód udało mi się pokonać inaczej niż przy pierwszym podejściu.

Odpowiedz
(18-08-2025, 21:06)zdzichon napisał(a): Ale to chyba dobrze, że nie możesz wymaksować wszystkiego we wszystkich drzewkach?

Ale to w ogóle przestaje rosnąć. A powinno być tak, że wraz z działaniem rozwija się jakoś (nawet w bok), a stanęło. Więc po co w ogóle jest?

Cytat:Jak nie możesz otworzyć drzwi skill checkiem to musisz pokombinować i jest szansa że coś innego, ciekawego się wydarzy.

Drzwi to był tylko przykład, w dodatku mało ważny po całości - niemniej nic się nie wydarzy z kombinowaniem, bo są takie miejsca, gdzie bez skilli po prostu ich nie otworzysz, a innego wejścia tam nie ma.

Odpowiedz
Level cap, normalna rzecz w grach, inaczej ciężko zbalansować rozgrywkę. Alternatywą jest n.p. agresywny level scaling, którego nie znoszę, bo zabija odczucie progresu postaci. To że nie odblokujesz wszystkiego za jednym podejściem to też raczej znany w grach schemat, czasem można w ten sposób ominąć cały rozdział jak w BG3 czy Wiedźminie 2.

Ja do 50 lvl nawet nie doszedłem bo nie mam już czasu i ochoty maksować gier. Zrobiłem wszystkie główne i większość tych rozbudowanych pobocznych questów i stuknie. Nie będę ganiał po mieście za jakimiś kartami tarota, to nie Mario żeby szukać wszystkich gwiazdek :)

Odpowiedz
[Obrazek: OaERgCc.jpeg]

heh, bugi

Odpowiedz
Mimo fakapu pierwszych miesiecy to Cyberbug okazal sie ciagle poteznym sukcesem i to tak poteznym, ze inni developerzy poczuli kase do zrobienia i ruszyli z tematem. Algorytm przemowil, a wiec sie z wami podziele.

Wyglada jak jawna zzynka z CP77 i jak jakas hardcorowa misja poboczna, albo inne DLC:

Cyberpunk spotyka Fallout spotyka RDR2:

Produkuja krakowskie Cebulaki, a wiec trzymam kciuki, zeby to bylo przynajmniej niezle i niech swoje na tym zarobia.

Deus Ex wymieszany z wszystkim co sie da, z CP77 wlacznie

Pod wzgledem stylu i designu to z tych wszystkich wszystkich gier ta wyglada zdecydowanie najciekawiej:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cyberpunki modne ostatnio. Co cieszy. Ja czeka na to:

Odpowiedz
To ja za to czekam na kontynuacje znakomitego CloudPunka

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Bardzo pysznie to wyglada. Ogolnie retro stylowki od malych zespolow bija na glowe w zasadzie wszystko od tych najwiekszych korpo-graczy.

(22-01-2026, 18:35)Rudy102 napisał(a): Cyberpunki modne ostatnio. Co cieszy. Ja czeka na to:

Swietny art design. Animacja postaci...tu wolalbym troche mniejsza pikseloze, ale ogolnie wyglada to cudownie. Jakis czas temu, przynajmniej wizualnie to wymiotlo jeszcze The Ascent:

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Ascent niestety jest bardzo przeciętną grą. Odpadłem po jednej sesji.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
No o tym slyszalem, ze to powtarzalny action shooter z dosyc srednia fabula, ale "widoczki". Takze lepsza fabula i RPG zamiast slepej napierdzielanki i mozna lupac.

Odpowiedz
[Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcRvmQda9jcF1XJu5Z_VRzc...wsUUw&s=10]

Kane i Lynch

Trochę dziwne, że na forum nie ma wzmianki o tym symulatorze "Heat". Fabula dosyc oklepana, bohaterowie odpychający. Gdyby to ogrywal przed "GTA IV" pewnie sprawialoby lepsze wrazenie. Pod wzgledem grywalnosci - miodne ale niestety calkowicie liniowe. I bardzo krótkie. Ale krotkosc to chyba zaleta bo nie zdąży wynudzic. Poziomy bardzo ladnie zroznicowane. W dzungli oczekiwalem, ze predator zacznie na mnie polować ;)

6/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Etam, jestem pewien że była podjarka tą grą lata temu.

Btw - piekielnie podoba mi się klimat tego ExeKillera - trzymam kciuki żeby to nie było gniotem.

Odpowiedz
Symulator całego Michała Manna, bo sekwencja w klubie to czysty Collateral.
Sequel lepszy, choć nie dla każdego.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości