17-03-2017, 23:52
|
DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
|
|
Jaume-Collet Serra (koleś od akcyjniaków z Neesonem i The Shallows) kandydatem na stanowisko reżysera SS2. Tymczasem reżyserem "Green Lantern Corps" może zostać - the one and only - David S. Goyer! XD
DC kontratakuje?! 1 kwietnia Warner Bros. organizuje specjalny panel dla swojego uniwersum, na którym mają ogłosić plany na najbliższe lata.
![]() Podobno możemy się też wtedy spodziewać pierwszego kinowego trailera do Justice League. Albo zrobią nam niezłego psikusa na Prima Aprillis, albo w końcu podadzą jakieś konkrety. Z jednej strony, mają trochę jaj jeśli tak zrobią, z drugiej - mogą wpieprzyć się na kolejną minę, po której znowu będą odwoływać i przekładać kolejne projekty. Skoro będą mieli 13-miesięczną przerwę między premierami JL i Aquamana, to mogliby z tym poczekać do końca roku i zobaczyć najpierw jak przyjmą się ich dwie nadchodzące w tym sezonie produkcje. No zobaczymy, czekam. 18-03-2017, 23:36
Wczoraj Justin Kroll napisał coś takiego:
Cytat:Forgot to tweet this yesterday. Everyone asking about GOTHAM CITY SIRENS, stop. It's not actively casting, not greenlit, still being written Czyli nie ma szans na premierę w 2018. 25-03-2017, 10:26
Czyli stawiam, że w końcu ruszy Shazaam albo Black Adam, a przeciwnikiem będzie Superman. W okolicach Świąt The Rock opublikował zdjęcie na którym raczy się whiskey z Cavillem, ostatnio krążył post Henry'ego na którym ogłosił powrót do intensywnych treningów. Musi przecież jakoś prezentować się na tle Skały :)
25-03-2017, 10:31
Przy obecnym terminarzu The Rocka, to bardziej prawdopodobne jest, że szybciej zaczną pracę nad Kapitanem Marvelem (ale bez postaci BA) =/
Z tym, że pomysł wrzucania tego do tego samego świata co Superman i reszta ekipy, średnio mi się podoba. Obydwa filmy (Black Adam i Shazam) powinny rozgrywać się na Ziemi 2, dążyć do czegoś na wzór "JSA", a następnie zakończyć się jakimś crossoverem z "JL" i konfrontacją z Anti-monitorem...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
25-03-2017, 10:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 10:48 przez zombie001.)
Sony wyskoczyło ze swoimi zrytymi pomysłami Spider-spin-offów i Warner nie chce zostać w tyle...
30-03-2017, 18:56 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2017, 19:01 przez Gieferg.)
Jestem na 99% pewien że zadzwonili do Whedona błagając by coś dla nich zrobił, a on wybrał sobie Batgirl. Aktualny wizerunek Barbary w komiksach to coś bardzo w jego stylu.
30-03-2017, 19:19
Kolejny z filmów który nie powstanie a jesli tak to za 10 lat. Zarówno ten projekt jak "Nightwing" czy "Gotham City Sirens" to furtka, jesli inne filmy DCEU jak JL, WW czy Aquaman nie wypala to panowie rzuca uniwersum I zrobia serie filmow ze swiata Batmana.
30-03-2017, 19:27 (30-03-2017, 18:56)Gieferg napisał(a): Sony wyskoczyło ze swoimi zrytymi pomysłami Spider-spin-offów i Warner nie chce zostać w tyle...Heh, nie zmienia to faktu, że WB ma prawa do wszystkich postaci z DC w garści i mamy szansę zobaczyć takiego Batmana/Robina/Alfreda/'kogokolwiek ze świata DC' w "Batgirl". A to już stawia ten projekt przynajmniej stopień wyżej, niż "Venom bez Spider-mana" :P (30-03-2017, 19:29)Mierzwiak napisał(a): myślicie że z Warnerem będzie mu się lepiej współpracować? To zależy... Ja odnoszę wrażenie, że WB ma trochę wy*** na kształt tych filmów. Taki scenariusz do "SS" zatwierdzili chyba bez czytania =/ No i wydaje mi się, że po krytyce "BvS" i lekkiej modyfikacji trajektorii tego uniwersum, Whedonowi będzie łatwiej przemycić swoje pomysły. Ps. Oczywiście WB znowu spaliło. Przecież Whedon powinien wyjść na scenę na WonderConie - w koszulce "Fuck Marvel, Now I love DC" :P
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
30-03-2017, 20:03 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2017, 20:06 przez zombie001.)
Zieeeew. Zabawne, że z uniwersum które rozpoczęło się od originu Supermana, przekształciło się w Batmana i jego super-przyjaciół. Ja już się zgubiłem w tych wszystkich projektach, a z każdym kolejnym, mam coraz bardziej wyjebane. Jedynie "Aquamana" jeszcze jestem w miarę ciekaw, głównie ze względu na setting.
Liczyłem, że kolejny duży projekt Whedona, to będzie coś autorskiego lub coś zupełnie innego niż komiksy. Spore rozczarowanie. 30-03-2017, 21:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2017, 21:55 przez Grievous.)
Myślicie że to zły pomysł by Warner kręcił autonomiczne produkcje? Wiem że wymagałoby to jaj (odejście od mody na budowanie uniwersum) i było ryzykowne, ale ja to widzę tak:
Bardzo chciałbym zobaczyć Batgirl Whedona, ale bardzo nie chciałbym zobaczyć Batgirl Whedona w tym uniwersum. 30-03-2017, 23:50
Dla mnie nieważne, kto będzie reżyserował! Ważne by scenariusz był dobry a przede wszystkim, by w rolę Batgirl wcieliła się Emma Stone. Pasuje bowiem jak ulał.
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood Najlepszy film 2019: Parasite Najlepszy film 2018: Suspiria 31-03-2017, 04:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2017, 04:45 przez Bradesinarus.)
Emma Stone? Oby nigdy ten pomysł nikomu nie przyszedł do głowy. :P
Mam to samo co Mierzwiak. Chętniej zobaczyłbym solowy film o Batgirl niż kolejnego solowego Batmana, a Whedon wydaje się idealny do wyreżyserowania takiego filmu. Gorzej, że nie chcę go w ramach DCEU, bo to uniwersum śmierdzi kupą. :( 31-03-2017, 08:32
Batgirl się nie pojawi moim zdaniem. To furtka na wypadek, jak już mówilem, upadku DCEU jako DCEU, wtedt bedzie Batmanverse.
Generalnie te mniej prawdopodobne projekty DC są.ciekawsze od tych pewnych. Nightwinga a raczej Graysona bardzo chętnie bym zobaczył, Batgirl też moglaby być ciekawa, ba....Gotham City Sirens z dobra ekipą i pomyślanym scenariuszem mogłoby być ciekawe, o rewelacyjnym materiale jakim jest Justice League Dark wspominać nie będę. 31-03-2017, 08:43
Emma pasuje, ale szkoda jej na projekt, który albo nie powstanie, albo na 90% będzie trainwreckiem. Pozostałe 10% to Whedon dostający wolną rękę, w co wątpię.
Kuba napisał(a):Batgirl się nie pojawi moim zdaniem. To furtka na wypadek, jak już mówilem, upadku DCEU jako DCEU, wtedt bedzie Batmanverse.A to wydaje mi się całkiem prawdopodobne. 31-03-2017, 09:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2017, 09:08 przez Huntersky.)
Pewnie mnie za to zjecie ale .... ja bym w roli Batgirl widzial Emilie Clarke :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
31-03-2017, 10:15 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 4 gości |
![[Obrazek: SINYCecGv3B1N-Kkb3JZ667ug03KPY0GoMxQbvpY...8e31bfd7c0]](https://i.redditmedia.com/SINYCecGv3B1N-Kkb3JZ667ug03KPY0GoMxQbvpYkg4.jpg?w=750&s=d43895001bc81b326776238e31bfd7c0)