DC/Vertigo: zapowiedzi, plotki, gorące newsy (temat ogólny)
"My Adventures with Superman" wizualnie prezentuje się kropka w kropkę jak netfliksowski "Voltron". A Lois wygląda wypisz-wymaluj jak Lance z tego serialu, nawet ma kurtkę podobną.

Odpowiedz
(07-06-2023, 20:40)marsgrey21 napisał(a): Widzę, Perry White też już będzie na stałe czarny.

A z kolei Jimmy Olsen to kolejny rudzielec, co sczerniał. 

Odpowiedz
Podobno ostateczni aktorzy do ról Clarka i Lois.

[Obrazek: z29oxhbfpw4b1.png]

Nie znam nikogo poza Houlten, ale jakby jego zaangażowali to nawet bym się tym Superman Legacy zainteresował.

Odpowiedz
Zdecydowanie nie chcę Houlta. Poza tym gośc jest ledwie 6 lat młodszy od Cavilla więc trochę bezsens go angażować.

Odpowiedz
A to Hoult nie ma być wedle plotek Luthorem?

Odpowiedz
Hoult ma aż za miałką twarz do Supermana. Niech biorą środkowego. Co do Lois szkoda, liczyłem na Samarę Weaving.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Środkowy przynajmniej wygląda odpowiednio.

Odpowiedz
Hoult, myślę, mógłby być najlepiej zagranym Supermanem do tej pory. Przez to faktycznie mógłby to być ciekawy film. A reszta kandydatów - myślę - nie.

Odpowiedz
Nie myśl tyle
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Myślę więc jestem :p

Odpowiedz
Z jednej strony cieszę się z prawdopodobnej wtopy Flasha (prognozy box office są kiepskie) bo wytrąci to kolejny jałowy argument hejterów Gunna. Bo zwyczajnie stare DC nie zostawi po sobie już nic, o co można by walczyć. Ludzie będą mieli otwartą głowę na nowe. Zawsze coś. Tylko szkoda Keatona na te komputerową sraczkę.

A jak tam urojenia Rozgdza, kolega dalej uważa że Cavill zostaje w roli Supka?
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Przecież już pisałem - uważam że zależy to od wyników "The Flash". Jeśli "The Flash" wymiecie i podniesie universum i będzie AQ2 to może napędzić projekt. Natomiast sam w sobie MoS 2 po prostu zatonie pomimo potężnej promocji postaci Supermana. Zresztą widac ile wysiłku włożono w promocję "The Flash".

Na twoim miejscu bym się nie cieszył. Bez starych postaci i wątków plany na universum wyglądają na zwyczajne samobójstwo. Legacy może coś zdziała na potężnej promocji i niskich kosztach a potem...

Jestem całkiem pewny że James Gunn bardzo liczył na Flasha.

Odpowiedz
Rozgdz a jakie zdanie masz nt Afflecka? Uważasz że zostanie? Wbrew jego ogłoszeniom że odchodzi i zapowiedziami że Brave and The Bold wprowadzi nowego Batmana? Pytam bo wiesz lepiej od Cavilla czy wróci, to wiesz pewnie też jak jest z Affleckiem.

Odpowiedz
Ted, tak się zachowujesz jakbyś nie wiedział co się działo naokoło DCEU, jak pacany histerycznie darły ryja i jakby firma produkująca produkty miała mówić klientowi prawdę a nie reklamować produkty :p

Sugeruję przejść do realnego świata :p

Swego czasu widać było że Warner postanowił "schować" Supermana i Batmana i nie "kłuć" w oczy wrzaskunów. Stąd też i schowanie Snydera oraz Justice League. Niedawno się to wszystko zaczęło zmieniać bo Cavill i Affleck zaczęli się pojawiać tu i ówdzie, zaczęła się promocja postaci Supermana, pojawiła się Justice League a i Zack Snyder wydał swoje ZSJL (gdzie i Affleck i Cavill zostali widzowi przypomniani :P)

Kuźwa, średnio rozgarnięty gimnazjalista by to rozgryzł :p

Zamiary wszystkich są oczywiste ale finanse to finanse i o nie się rozbija.

Odpowiedz
Racja Rozgdz, teraz wszystko ma sens. Jak to mówią, najpierw się z Ciebie śmieją, potem atakują, na koniec przyznają Ci rację. Wyzwalające jest uczucie wyjścia z ignorancji, dzięki za to. Pomyśl nad zajęciem się polityką, tam też mam dużo wątpliwości które mógłbyś pomóc mi rozwiać.

Odpowiedz
Jeśli odpakujesz wszystko ze wszystko tłumaczących historyjek - dokładnie taki obraz się wyłania. Jeśli twierdzisz że coś tutaj nie gra to po prostu to wskaż. Absolutnie się nie krępuj :p

Chyba że naprawdę wierzysz w te wszystkie historie niczym scenariusz z kiepskiej telenoweli :p To naprawdę w którymkolwiek momencie brzmiało jakoś wiarygodnie?

Odpowiedz
Nie Rozgdz, dałem się opętać medialnej gadce. Wszystko jest już jasne. Czekamy na solo film z Supermanem Cavilla. I powrót Snyderverse.

Odpowiedz
Ted, DCEU jest chyba jedynym miejscem gdzie powrót aktora po latach i pojawienie się w dwóch produkcjach podczas gdy na horyzoncie majaczy już film z jego postacią - oznacza jego pożegnanie z rolą a nie powrót :p
Przecież wszędzie gdzie indziej wszyscy by się popukali w czoło na takie wywody :p

Odpowiedz
Jak myślisz Rozgdz, w końcu jak wyjaśniłeś The Batman to prequel Batmana Afflecka - w sequelu filmu z Pattinsonem pojawia się jakieś nawiązania do Snyderverse? Może Pattinson zacznie zabijać. Albo Gordon się wybieli jak Michael Jackson, skoro za x lat stanie się J. K. Simmonsem.

Odpowiedz
Jeśli chcesz odpowiedzi "na serio" jak się nam jakoś  niespodzianie ułożyła rozmowa.. to myślę że taki był pierwotny pomysł. Jak z Wonder Woman. Ale po drodze ktoś pomyślał -"hej, wprowadzamy multiversum więc nie musimy ryzykować z Batfleckiem - możemy mieć ciastko i zjeść ciastko".

Generalnie  co widać już trochę w informacjach o  "The Flash"  I co można zrobić z Batmanami Burtona i Schumachera. Jest kupa światów które różnią się drobnymi szczegółami ale np dzieje się w nich ta sama historia. I np widzimy tę samą historię najpierw w świecie Keatona, potem Kilmera a potem Clooneya. Ale u wszystkich dzieje się to samo. A mogą być światy gdzie każdy aktor jest "osobno" albo "częściowo". Czyli np to co się dzieje u Keatona nie stało się u Kilmera, albo u Clooneya nie działo się to co u Keatona.

Batfleck jest gościem który jest bardzo mroczny w BvS ale też wiemy z tych filmów że nie zawsze tak było. I po BvS (właściwie nawet w trakcie BvS) on też się zmienia. Można powiedzieć że "wraca". A Liga staje się czymś w rodzaju jego Bat Family.

Więc jeśli dalej by ciągnęli Batflecka mogą to w każdej chwili zupełnie swobodnie połączyć, np może się u niego pojawić odpowiednio postarzony Colin Farrell i odnieść się do wydarzeń z "The Batman" albo Halle Berry jako Catwoman - starsza wersja Kravitz -i również odnieść się do tego było/będzie u Battinsona.

A to że Batman może się podnieść ku światłu, może zanurzyć się w mrok - o tym przecież były stare filmy z Batmanem. Na początku BvS Bruce w scenie snu mówi że nietoperze (czyli - Batman) zabierały go ku światłu i.. to było kłamstwo. Stąd też tytuł utworu "Beautiful Lie". Bo Batman (bycie Batmanem) ciągnie go w ciemność. Jest ciemnością.

Ja bym po prostu powiedział że ktoś tu dobrze rozumie filmową klasykę ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
3 gości