DIGGER (2026) reż. Alejandro G. Iñárritu

fabuła póki co jest tajemnicą

w głównej roli Tom Cruise, reszta obsady to Sandra Hüller, John Goodman, Michael Stuhlbarg, Jesse Plemons, Sophie Wilde

premiera 2 października 2026

Odpowiedz

Literówka w tytule znakomita :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
LOL, ale co to jest?

Odpowiedz
zrobili Tomkowi loda tą zapowiedzią czy co?

[Obrazek: marvel-avengers.gif]

Odpowiedz
Widocznie M:I bylo za malo o nim i tym razem zażądał, żeby też zwiastuny było o nim a nie tylko z nim. Bardzo prawdopodobne, że dostanie za to Oscara, ale będzie śmiesznie, jak nie.

Odpowiedz
Takie mocne oparcie promocji na głównym aktorze może oznaczać, że sam film nie ma nic więcej do zaoferowania.. 

Mnie nie przekonał ten teaserek. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
No film ma być komedią to zrobili taki retrospektywny zwiastun ze wszystkich epickich momentów z kariery Cruise'a podsumowując go tak, że to wszystko prowadziło właśnie do tego filmu - na koniec zresztą jest to wyłożone i powiedziane wprost. Pewnie w założeniu miało to być zabawne, mnie szczerze mówiąc bardziej rozbawiła ta literówka w polskim tytule filmu na YouTubie :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(23-06-2026, 18:52)slepy51 napisał(a): No film ma być komedią to zrobili taki retrospektywny zwiastun ze wszystkich epickich momentów z kariery Cruise'a

już mnie bardziej to śmieszy, powinni właśnie taką zapowiedź dopracować i na koniec urywek z nowego filmu

Odpowiedz
To, że bardziej ci się podoba jakiś bzdetny AI slop niż całkiem nieźle zmontowane fragmenty prawdziwych filmów i ról Cruise'a nie znaczy, że innym też by taka forma promocji przypadła do gustu.

Odpowiedz

Odpowiedz
No jest to jakieś... ale wygląda jakby Lathimos połączył siły z Wesem Andersonem, ale ten drugi miał więcej do powiedzenia jednak a aktorsko dosłownie każda kwestia wydaje się przeszarżowana razy 1000. Tom to jakby się przebierał na potrzeby jakiegoś SNL.

Edit: Wycofuje chyba tego Lathimosa. Wes Anderson zrobił Don't Look Up, ale powiedział aktorom, że są w SNL.

Odpowiedz
Bleh. Jakiś Tarantino-Anderson-bracia Cohen.
Spokojnie odpuszczam seans.

Talking Heads, dobrze słyszę? Czyli 100% hipsterstwa :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Też by mi do takiego dziadostwa lepiej pasowało jakieś dajmy na to U2. ;)

Nie no, liczyłem mimo wszystko na coś lepszego. Ciekawe czy to flopnie czy jednak Tom to wyciągnie za uszy i w rezultacie dadzą mu tego Oscara.

Odpowiedz
Ale ja bardzo, bardzo a nawet bardzo lubię Talking Heads.
Po prostu do takiej stylistyki jak mamy w zwiastunie jest to wybór tak oczywisty i nachalny że aż żenujący.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Dla mnie wygląda bardziej jakby Wes Anderson próbował nakręcić duchowy sequel "Tropic Thunder" :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(Wczoraj, 15:56)Dr Strangelove napisał(a): Po prostu do takiej stylistyki jak mamy w zwiastunie jest to wybór tak oczywisty i nachalny że aż żenujący.
W takim razie wycofuje złośliwość. Bo masz rację. W ogóle nie pasuje tutaj nie tylko "stylistycznie", ale nawet tak po prostu, że nie gra z obrazem.

Odpowiedz
Cruise powinien takie role grać 15 lat temu, gdy wjechał jak w masło w Tropic Thunder. Ale dzisiaj charakteryzowanie go na dziadka po to aby udawać jurnego, obrzydliwie bohatego uja mija się już z celem. 

Ze zwiastuna wali taką tandentą, że szkoda gadać. Inarritu aż krzyczy "Patrzcie, jakie to ambitne i satyryczne!!!".
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Przeciez tej muzyki TH jest tu tyle co nic, takze gadanie, ze cos nie pasuje...coz, srednio tutaj pasuje :) Juz predzej zrozumiem argument, ze to taki oczywisty, hipsterski wybor.

W sumie widac co to bedzie - radosna, glupio-madra, jaskrawie oczywista, szyderczo-satyryczna jazda bez trzymanki, ktora moze dowiezie, ale najpewniej wyjebie sie na plecy. Czuc silowanie sie na bycie Dr Strendżlowem naszych czasow, w wersji braciakowo-andersonowej, plus pewnie wuchta jakichs innych cytatow i nawiazan. Na ten moment sie w sumie nie nastawiam (negatywnie), ale to dlatego, ze kupil mnie ten kot, a reszta jest mi obojetna :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Też jestem sceptyczny, boję się, że będzie to nadęte i przegadane jak inne podobne temu filmy. Choć przeważnie Inarritu gwarantuje jakość, a "Amores Perros" to film kultowy. Ale to już było lata temu. Wciąż nie widziałem "Bardo", poleca to ktoś? Nie mogę się zebrać z tym, bo takie długie i opinie dość letnie.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
(Wczoraj, 15:49)PropJoe napisał(a): Nie no, liczyłem mimo wszystko na coś lepszego.
Chyba tylko jacyś turbo optymiści mogli liczyć na coś dobrego. Przecież Inarritu to od wielu, wielu lat pozer i hochsztapler. Ja spodziewałem się nieoglądanego gówna, a ten zwiastun daje jakieś nadzieje, że może to być przyjemny seans. Rzecz jasna jak wjedzie na streaming, ale o wiele chętniej rzucę okiem niż nadrobię Bardo.

Aa, właśnie: czy ta fabuła nie miała być jakaś bardziej meta? Po cholerę te zajawki z podsumowaniem kariery Toma? Przecież ostatecznie wygląda to jak najzwyklejsza fabuła komedii katastroficznej.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon