05-08-2009, 10:22
|
DVD z importu
|
|
To jest kredytowa karta, czy płatnicza? Bo nasze płatnicze zdaje się z reguły nie są akceptowane w sklepach internetowych na Zachodzie.
Jest to karta wirtualna i posiada kod CVV2 który mają karty kredytowe.Tak jak napisałem wyżej system rzuca się o sam numer karty tak jakby go nie rozpoznawał.W dwóch innych sklepach brytyjskich nie miałem z tym żadnego problemu.
05-08-2009, 10:40
Jakby kogoś interesowało czy w danym wydaniu jest polska wersja językowa to oprócz http://www.dvdcompare.net poleceam http://www.allmovie.com - oprócz bazy DVD jest jeszcze baza filmów i twórców związanych z filmem ;).
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin 05-08-2009, 16:13 Rick Deckard napisał(a):Jest to karta wirtualna i posiada kod CVV2 który mają karty kredytowe.Tak jak napisałem wyżej system rzuca się o sam numer karty tak jakby go nie rozpoznawał.W dwóch innych sklepach brytyjskich nie miałem z tym żadnego problemu.Napisz do sklepu. Może to coś od nich. Ja polecam kartę Inteligo - jeszcze nigdy mnie nie zawiodła jeśli chodzi o zakupy w internecie i prawie nigdy jeśli chodzi o zakupy w standardowych sklepach za granicą. B2Ka, fajny podpis. ;)
22.04.2011
06-08-2009, 14:19 majlo napisał(a):B2Ka, fajny podpis. Właśnie możesz mi go wyjasnić? Wiem że to parafraza cytatu z "Hey You" Floydów, ale nie wiem czy ma być dla mnie obraźliwa, czy jaka... :) 06-08-2009, 15:28
B2Ka wpisał do sygnaturki [ you ] (bez spacji), dlatego każdy widzi tam swój nick : )
06-08-2009, 15:32 Snuffer napisał(a):i już trzeci raz się nabrałem : )To jestem lepszy, bo ja dopiero drugi. ;)
22.04.2011
06-08-2009, 18:59
A wracając do mojego wcześniejszego zapytania na temat cła to postanowiłem jednak zaryzykować i zakupiłem na amerykańskim ebay-u dwu płytowe specjalne wydanie Seven.Myślę że nie będzie w tym przypadku żadnych problemów bo całość łącznie z kosztami wysyłki wyszła mnie 9,44$ US a więc zmieściłem się w limicie.
07-08-2009, 08:26
Ja jakiś czas temu kupiłem na eBayu wydanie Kieślowskiego 5DVD z Australii - łączny koszt to, o ile pamiętam, ok. 30$. Nie było żadnych problemów z cłem.
22.04.2011
07-08-2009, 13:56
Czy ktoś z forumowiczów ma kartę kredytową i zamawia z zagranicznych sklepów? Jesli tak, to czy zgodziłby się zamówić coś dla mnie na zasadzie - ty kupujesz w UK, ja przelewam ci równowartość na konto w złotówkach? Jeśli przewidujecie taką opcję, dajcie znać.
09-08-2009, 12:50
nie ma problemu
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-08-2009, 14:39
military, czytasz PW ode mnie?
a widzisz że Mefisto stwierdza brak problemu[ów]? no to niski ukłon w stronę kogoś kto chce ws/pomóc nas nieporadnych! military, do dzieła:) Mefisto, z których sklepów korzystasz i z których my możemy? ja zapamiętam ten gest i jak tylko zdecyduje co też mnie interesuje dam natychmiast znać, ok? z góry dzięki! 09-08-2009, 15:18 korbenpl napisał(a):z których sklepów korzystasz i z których my możemy? głównie z hmv, ale zawsze można się porejestrować na innych :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-08-2009, 15:32
A tak w ogóle większość kont internetowych pozwala na płatność kartą płatniczą w internecie... W Inteligo mając ponad 100 zł na koncie nie ma żadnych opłat za prowadzenie konta, a płaci się jedynie 99 groszy miesięcznie za kartę płatniczą... Przy zakupie w UK i płatności kartą poza samym kosztem zakupu (przeliczonym na złotówki) doliczają 1 zł... ;-)
Na takie konto (0,99 miesięcznie) i trzymanie tam 100 zł to chyba każdy mający zamiar kupować za granicą może sobie pozwolić... ;-)
thug life
09-08-2009, 18:05 piXi napisał(a):Przy zakupie w UK i płatności kartą poza samym kosztem zakupu (przeliczonym na złotówki) doliczają 1 zł... ;-)Nie wiem, czy za każdym razem to umyka mojej uwadze, ale mnie nie doliczają - a płacę kartą prawie za wszystko, od DVD po bilety lotnicze.
22.04.2011
09-08-2009, 20:47
A ja mam konto w mBanku, mogę trzymać 0zł i nic nie zapłacę za 'prowadzenie konta', karta płatnicza gratis, ale nie umożliwia ona transakcji w necie. Musiałem zakupić w tym celu eKarte (do płatności elektronicznych, karta wirtualna) - opłata 25zł za rok (bez żadnych zmiennych), więc jest to chyba lepsza oferta niż Inteligo, jeśli kupuje się w miarę często.
Jak ktoś chce, to również mogę użyć karty komuś do zapłacenia za coś w sklepie UK. Dotychczas korzystałem z hmv.co.uk i dvd.co.uk oraz planuję w najbliższym czasie jakiś zakup z thehut.com piXi napisał(a):Przy zakupie w UK i płatności kartą poza samym kosztem zakupu (przeliczonym na złotówki) doliczają 1 zł... A czy przypadkiem nie chodzi tutaj o tą złotówkę, która jest zwracana później (w ciągu dwóch tygodni), a służy do sprawdzenia przez sklep czy transakcja z tą kartą działa. Tak mi robił hmv, natomiast dvd.co.uk takiego czegoś nie potrzebuje. 10-08-2009, 00:55 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |