DVD z importu
sz napisał(a):pytanko jeszcze o hmv , koszt przesylki to ÂŁ2.50 od calego zamowienia?

Każdy produkt wysyłają oddzielnie, czyli do ceny każdego doliczasz ÂŁ2.50 za wysyłkę.

Odpowiedz
DVD.CO.UK - zamówiłem u nich 5 stycznia "Terminatora - Special Edition". Po około 12h, już następnego dnia napisali, że towar został wysłany. A dziś (9stycznia) film już jest u mnie w domu, razem z wysyłką kosztował mnie niecałe 22zł. Jeśli i chyba prawie zawsze na Europę wysyłają z magazynów w Szwajcarii i wtedy koszt przesyłki, tak jak w moim przypadku, wynosi 1 funt. Film wysyłają w kartonowym pudełku, takim jak z HMV. Ogólnie ceny mają bardzo dobre, przykładowo akurat T1 Special Edition nie ma na HMV, ale jest Definitive i razem z wysyłką aktualnie jest droższy o prawie 20zł.

Jestem bardzo zadowolony z zakupu, wkrótce następne zamówienie z dvd.co.uk

[Obrazek: img0563wn3.th.jpg][Obrazek: img0564mj9.th.jpg][Obrazek: img0569hv6.th.jpg]

Odpowiedz
A u nas tego już od dawna nie ma... parodia.

Odpowiedz
Czyli kolejny gites, brytyjski, sprawdzony sklep, w dodatku z bardzo tanią przesyłką :) Wielkie dzięki za info!
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz
Jak długo standardowo "idzie" przesyłka z HMV?
Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?
Zdarzyło się Wam, że coś nie doszło?
Co ewentualnie można zrobić jeśli taka przesyłka nie przychodzi?
are you watching closely?

Odpowiedz
ts25 napisał(a):Jak długo standardowo "idzie" przesyłka z HMV?
Ok. 10 dni.

ts25 napisał(a):Zdarzyło się Wam, że coś nie doszło?
Tak, jeden film.

ts25 napisał(a):Co ewentualnie można zrobić jeśli taka przesyłka nie przychodzi?
Po skontaktowaniu się z HMV, które zapewniało, że film wysłało, i prosiło o wystosowanie zapytania do mojej poczty i przekazania im odpowiedzi... nic nie zrobiłem, bo mi się nie chciało. Bo film był niedrogi, a ja jestem zbyt leniwy, szczególnie że nie wierzę, żeby poczta do czegoś doszła, skoro są to zwykłe pakiety (czyli przesyłki listowe), nigdzie nierejestrowane. W każdym razie HMV wykazało potencjalną ochotę, żeby czegoś dochodzić. Ino olałem.

Poza tym doszło wszystko, szybko, no i małym kosztem.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Nie do końca jest tak, że paczka nigdzie nie jest rejestrowana... Jeśli paczka/list nawet najzwyklejszy idzie z jednego kraju do innego (nawet w UE) to kiedy wychodzi z jednego jest to rejestrowane, kiedy wchodzi do drugiego też... Więc masz możliwość sprawdzić jedynie czy doszła do Polski czy nie...

Ale zważywszy na fakt, że brytyjska poczta całkiem nieźle pracuje to w większości niedochodzące paczki/listy to wina naszego krajowego monopolisty...

PS. Najdłużej na paczkę z HMV czekałem 1,5 miesiąca... Zamówiłem 17 grudnia 2007, doszła jakoś koniec stycznia 2008... ;-)

Odpowiedz
piXi napisał(a):Ale zważywszy na fakt, że brytyjska poczta całkiem nieźle pracuje to w większości niedochodzące paczki/listy to wina naszego krajowego monopolisty...
No właśnie, ja to miałem na myśli. Biorąc pod uwagę regularność dostaw z HMV i fakt, że już trochę zamówień składałem, to po prostu ich nie podejrzewam o niesolidność. A na terenie Polski w cholerę nie dojdziesz. Zresztą o czym ja mówię, jeśli czasem znalezienie przesyłki w moim własnym urzędzie pocztowym to dla personelu wyzwanie, bo nie ma jej w żadnym kajecie (ludzie! oni mają niby komputery, a wszystko w zeszytach piszą!), a "nie wiadomo, gdzie listonosz położył, a już go nie ma". Dlatego odpuściłem, choć w sumie szkoda nawet nie mojej kasy, tylko tego, że wydanie szybko podrożało i już drugi raz nie zamówiłem :)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
"Death Machine" z DVD.CO.UK dotarło w jakieś 4-5 dni.

Odpowiedz
HMV jest spoko, max przesyłka od nich idzie 1,5 tyg. Zawsze wszystko mi doszło . Mam kumpla, który stale się u nich zaopatruje i zdarzyły mu się przypadki że paczka nie dotarła. Szybko zareklamował i wysłali mu jeszce raz bez żadnych dodatkowych kosztów.

Odpowiedz
Tak apropo dyskusji o zapomnianych tytułach SF parę pozycji z oferty DVD>CO.UK

Digital Man za niecałe 3 funty
Cyborg Cop
Dark Angel (I Come in Peace).

8)

Odpowiedz
ts25 napisał(a):Jak długo standardowo "idzie" przesyłka z HMV?

29 grudnia wysłali mi "Zakładnika" (2DVD), 12 stycznia doszło. Wcześniej jakieś 10 dni do Olsztyna, choć z różnicą kilku godzin zgłoszenia przez HMV, że wysłane - tego samego dnia, to do mojego kolegi z pod Warszawy doszło 4 dni.

Cytat:Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii?

Dwa zamówienia, dwa cało doszły. Tylko listonosz pierwszą przesyłkę wcisnął do skrzynki, wyginając kartonik, ale był tam cienki digipack, z którym nic się nie stało. Drugą przesyłką, inny listonosz, dał mi do ręki jak byłem w domu, bo się nie mieściło w skrzynce. Nie wiem co się dzieje, gdy listonosz stwierdzi, że nie mieści się w skrzynce, a jest to list zwykły.

Ze Szwajcarii (dvd.co.uk) idzie 3-4 dni, z tym, że oni wysyłają priorytetem i tylko za 1 funta, HMV za 2,50 z Wielkiej Brytanii.

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):29 grudnia wysłali mi "Zakładnika" (2DVD), 12 stycznia doszło. Wcześniej jakieś 10 dni do Olsztyna, choć z różnicą kilku godzin zgłoszenia przez HMV, że wysłane - tego samego dnia, to do mojego kolegi z pod Warszawy doszło 4 dni.

to akurat nienajlepszy przykład, skoro po drodze był Sylwek i Nowy Rok, a i ze świąt się pewnie jeszcze nie otrząsnęli
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja dostalem tego samego Zakładnika 7 stycznia, a zamówione 29 grudnia, także całkiem spoko.

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):Drugą przesyłką, inny listonosz, dał mi do ręki jak byłem w domu, bo się nie mieściło w skrzynce. Nie wiem co się dzieje, gdy listonosz stwierdzi, że nie mieści się w skrzynce, a jest to list zwykły.

1) Daje list do ręki.
2) Zostawia awizo.

Innego wyjścia raczej nie ma :)

Odpowiedz
Dzisiaj przyszło moje zamówienie z HMV. Wysłane 3 stycznia.
Teraz czekam na dwa kolejne (wysłane odpowiednio 5 i 6 stycznia).
Na kartce adresowej na paczce nie było polskich znaków - w zamian za to straszne krzaczki, w danych adresowych na stronie sklepu są. Nie byłem wlaśnie pewny czy stosować te znaki czy nie. Na szczęście pierwsza przesyłka dotarła.

Odpowiedz
Jak się zamawia za granicą to się nie stosuje polskich znaków:)

Odpowiedz
Crov napisał(a):Ja dostalem tego samego Zakładnika 7 stycznia, a zamówione 29 grudnia, także całkiem spoko.

no to teraz wszystko jasne - dostałeś tego samego Zakładnika 7.01, zrobiłeś co chciałeś, posłałeś dalej i 12.01 ląduje u Ronaldinho :wink:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Se chyba zamówię "Nietykalnych" (Untouchables) z HMV - http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;-1;-1;-1;-1&sku=220440 , prawdopodobnie jest to digipack, a cena atrakcyjna, można jeszcze z dvd.co.uk, wtedy ~1zł drożej, ale szybciej dojdzie.

Odpowiedz
Dzisiaj otrzymałem z HMV ten film:
http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;-1;-1;-1;-1&sku=771314
Z tym, że mam pewne zastrzeżenia.
Otrzymałem zwykły amaray z dwoma płytami bez żadnej książeczki, z napisem na okładce "2-DISC EDITION".
Natomiast na stronie sklepu na okładce jest napis "2-DISC LIMITED COLLECTOR'S EDITION"
No cóż, powiedzmy, że nakład limitowany się wyczerpał, a zdjęcia nie poprawili, ale...
w opisie wyraźnie jest zaznaczone: Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford: 2dvd: Booklet
BOOKLET!!!
Tyle, że ja nic takiego nie posiadam
:x
Poza tym na większości stron ze specyfikacją wydań DVD jest info o obecności książeczki w dokładnie takim wydaniu (pomijam wydanie hmv exclusive, które różni się okładką).
Myślicie, że mogę coś u nich wskórać w tym temacie?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości