Damien Chazelle
Uff... nie Netflix :) Rozumiem też, że Brad oficjalnie spotkał się z Chazelle'm w sprawie roli?

Odpowiedz
Paramount jest chyba coraz bliżej upadku więc przyda im się przynajnniej jeden potencjalny sukces kasowy :)

Odpowiedz
(12-11-2019, 10:08)Mierzwiak napisał(a): Paramount jest chyba coraz bliżej upadku więc przyda im się przynajnniej jeden potencjalny sukces kasowy :)

Nie zapominaj, że w kolejce na premierę czeka jeszcze sequel "A Quiet Place", który z pewnością poprawi sytuację szpiczastej góry ;)

Odpowiedz
No i zapomniałem że dwa sequele Mission są w kalendarzu, więc może jeszcze trochę to potrwa zanim zbankrutują :P

Odpowiedz
Szkoda, że tyle czekania przed nami. Oby było warto. Może Chazelle wyrobi się jeszcze z tym serialem dla Apple przed zdjeciami do filmu?

Odpowiedz
Ja tam podejrzewam, że oni tą premierę z czasem przeniosą na listopad. Nie będą raczej na tyle szaleni by takim ryzykownym projektem robić konkurencję "Avatarowi 2", a na udziale w wyścigu oscarowym też im na pewno będzie zależało, więc to byłby najrozsądniejszy ruch.

Ogólnie ta data premiery prezentuje się jak dla mnie jakby pomyślana na szybko.

Odpowiedz
Albo Disney przesunie Avatara :)

Odpowiedz
(12-11-2019, 16:20)Kuba napisał(a): Albo Disney przesunie Avatara :)

Ja bym zrobił cancel na ich miejscu. ;) To flopnie bardziej niż TDF.

Odpowiedz
Trzymam za słowo, nawet zrobiłem screenshot żeby przypadkiem to cudo nam nie przepadło :)

Odpowiedz
Pitt potwierdza swój udział (od 2:18 minuty)

Odpowiedz
Chazelle wraz ze swoim operatorem Linusem Snadgrenem nakręcił 9-minutowy film na iPhonie 11 w ramach promocji Apple'a.

Na dokładkę making-of:

Odpowiedz
Wiem, że to cel zamierzony, ale mam mimo wszystko problemy z oglądaniem tego gdyż:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Reklamówka wyreżyserowana przez Chazelle'a z udziałem Dolly Parton, która miała premierę podczas Super Bowl.

[twitter]https://twitter.com/DiscussingFilm/status/1356649384851738624?s=19[/twitter]

Fajnie, że Chazelle podobnie jak PTA czy Lanthimos wynagradza widzom przerwy pomiędzy filmami jakimiś mniejszymi rzeczami.

Odpowiedz
Ufff..
Babilon ewidentnie flopnie, ale jak widać studiu to jednak nie przeszkadza.

Paramount Inks First Look Deal With Damien Chazelle & Olivia Hamilton’s Wild Chickens Prods

Fani Chazelle mogą odetchnąć. Przynajmniej na jakiś czas. No chyba, że Damien teraz pyknie dla Paramount jakichś Transformersów. Albo kolejny spin-off "Cichego miejsca".
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Muszą naprawdę nieźle w niego wierzyć, że załatwili ten deal jeszcze przed premierą.

Odpowiedz
Dla Chazelle to może być równie dobrze pakt z diabłem. Zobaczymy co tam następnego ogłosi. Może wróci do mniejszego budżetu. Tak w okolice ~20-30 mln. O dziwo La La Land tyle kosztował (myślałem że więcej).

Co prawda jego następne filmy nie były jakoś mega drogie (60mln / 90-110 w zależności od źródła), ale drugi flop z rzędu pewnie będzie budził niepokój w inwestorach.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(13-12-2022, 22:20)Kryst_007 napisał(a): Muszą naprawdę nieźle w niego wierzyć, że załatwili ten deal jeszcze przed premierą.

Mógł równie dobrze podpisać kontrakt na kilka filmów do przodu.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Nie miałbym nic przeciwko, gdyby Chazelle miałby się zadowalać mniejszym budżetem. Przypadki Camerona, Nolana i paru innych pokazują, że możliwość dyspozycji większą ilością hajsu potrafi być niezdrowa.

Odpowiedz
Damien będzie robił kino więzienne!

[twitter]https://twitter.com/krolljvar/status/1778474311969616160?t=1yX02Ln1yleentu-789tyQ&s=19[/twitter]

Film z taką jednością lokacji chyba wydaje się sensownym ruchem po Babyflopie. Już jara mnie wizja J.K. Simmonsa jako rzucającego mięchem twardego strażnika więziennego.

Odpowiedz
No i fajnie
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości