serio. spłynęło to po mnie. może sobie za dużo obiecywałem, zwłaszcza w temacie zabawności
09-03-2016, 12:01
|
Deadpool (2016)
|
|
still better than deadpool
serio. spłynęło to po mnie. może sobie za dużo obiecywałem, zwłaszcza w temacie zabawności
tak że o.
09-03-2016, 12:01
Dobry, nie powiem. Wszystko dobrze zagrane, żarty świetne i wszystkie udane. Najbardziej napisy początkowe rozwaliły mnie (Hot Girl, British Villain, CGI Character, Producers- Some Asshats
) i scena jak trio idzie w kozackich pozach i olśnienie o torbie w taxi . Villain, może i jednowymiarowy, ale podobał mi się typ. Bardziej jest w typie szkolnego bully'ego, zawsze to odmiana aniżeli antoher guy in suit w MCU .Ale przyznam się, że raczej to dla mnie film na raz, a w połowie filmu przy spokojniejszych fragmentach, ku memu zdziwieniu, przysypiałem. Collossus chyba specjalnie ma widoczne CGI (CGI Character w czołówce do czegoś zobowiązuje) i przesadzony ruski akcent w ramach... a niech będzie... konwencji filmu. Ale w sumie to pasuje. Mam jeden poważny zarzut. Deadpool biadoli tak na swój nowy ryj, a wygląda całkiem nieźle. Właściwie wygląda jak podstarzały Ryan Reynolds, a nie osoba zdeformowana po nieszczęśliwym wypadku. W summie przebaczyłbym to, gdyby na końcu Vanessa wrzasnęła w stylu: "Wstydziłeś swego wyglądu? Wyglądasz OK! O co ci chodzi?!" PS. 2 Dwa nawiązania do Roba Liefelda wyłapane. Miał chociaż cameo ? PS. 1 Za to cameo Stana Lee się nie spodziewałem. 15-03-2016, 22:19 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2016, 22:58 przez OGPUEE.)
W Polsce, po pięciu weekendach wyświetlania, sprzedano już 700 633 bilety na Deadpoola, tak więc wyprzedził on TDKR i AoU, a pewnie w poniedziałek prześcignął także Batmana Tima Burtona stając się najpopularniejszym filmem superhero i adaptacją komiksu w naszym kraju po 1989 roku!
http://www.sfp.org.pl/box_office?b=247 gz 16-03-2016, 21:41
Premiera blu-ray już 10tego maja
![]() http://cdn.movieweb.com/img.site/PHeTxM40Vm0Phl_1_l.jpg Film również będzie miał bekowe wydanie na VHS i Laser Discu Nawet na kino domowe mają świetną kampanie reklamową ![]() ![]() Na sieci śmieją się , że fajnie byłoby jakby dołączyli do filmu komentarz Reynoldsa , który ciągle nie wychodzi z postaci
02-04-2016, 00:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2016, 00:14 przez Predator895.)
http://movieweb.com/deadpool-2-spider-man-crossover/ To by był prawdopodobnie najlepszy tego typu crossover ever
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
15-04-2016, 09:40
Filmik hula po sklepach we wszystkich rozdzielczościach tęczy, a wy co?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 01-05-2016, 21:34
Jajco.
Inaczej niż na oryginale nie zamierzam tego oglądać. 01-05-2016, 21:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-05-2016, 22:06 przez Gieferg.)
Za dużo dowcipów (w tym, za dużo sucharów - często niesmacznych). Do tego denne CGI... Właściwie z tego filmu nie ma nic do zapamiętania oprócz... Akcji na autostradzie, która jest głównym "wątkiem" filmu i kilku świetnych i bardzo dobrych dowcipów.
Zdecydowanie przereklamowane... Jak "Mad Max" czy "Dredd"
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-05-2016, 00:12
Tego nie można nazwać komedią bo to wygląda jak jakiś fan-film, który nie wiedzieć czemu jest dystrybuowany pod szyldem wytwórni. Co to ma być spin-off X-menów czy parodia X-menów?
A może autorski projekt Reynoldsa, który se nakręcił w domu?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-05-2016, 00:17 (02-05-2016, 00:38)Phil napisał(a): Czegoś nie można nazwać komedią, bo nie ma ogromnego budżetu? Okej. Nie. To nie jest stricte komedia a niewiadomoco. Co już napisałem. I czy celowo niektóre fragmenty odstraszały najgorszym CGI? Wątpie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-05-2016, 01:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2016, 01:14 przez shamar.) Cytat: to wygląda jak jakiś fan-filmI tak jest. Reynolds jest fanem Deadpoola, od lat walczył by powstał taki film, aż w końcu mu się udało i to z naprawdę dobrym skutkiem. Wolałbym jednak jakąś konkretniejszą adaptację historii z komiksu (wampiry - ożywionych prezydentów USA - tymczasowe dołączenie do X-menów, czy odkrywanie przeszłości i więzów rodzinnych), niż to, co widziałem, ale jest dobrze. Brutalnie, krwawo, sucharów i dennych żartów masa, jak przystało na typka który jest po prostu szaleńcem i myśli wyraża poprzez little yellow boxes. 02-05-2016, 10:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2016, 10:08 przez raven.second.) (02-05-2016, 01:38)Crov napisał(a): Shamar - jesteś Piotrem Szumlewiczem tego forum. I mowie to z czułością. lol Ja uwielbiam tą totalną nieprzewidywalność - prędzej człowiek wygra w totka, niż przewidzi opinii i jej uzasadnienia shamara
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
02-05-2016, 10:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-05-2016, 10:50 przez Negatywny.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| X-Men: Apocalypse (2016) | Pelivaron | 511 | 42,951 |
30-01-2025, 18:01 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |