Dexter
Albertino, domyślam się, żeprzypadkiemniezauważyłeś posta Corna, ani mojej reakcji na jego post (bo przecież czytałeś tylko wybrane fragmenty) i zdecydowałeś się odpowiedziećdokładnieto samo, ale po co to pieprzenie? :P

Late Late Show - 01-17-08
Craig Ferguson: "I like you in 'Dexter'-- this show, 'Dexter'-- I've been watching it on Showtime, but it's coming to CBS now?"
Julie Benz: "Yes, yes, Sunday night, February 17."

Wyraźnie chodzi o to, że "Dexter" będzie w CBS. Dla mnie zabrzmiało to jednoznacznie, że całość przejmuje CBS (i nie, nie wiem dlaczego Showtime miałoby to opchnąć - pewnie dla kasy; zresztą ma lepsze seriale w swojej ofercie), ale widać się myliłem - mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa i touche za wspaniałą ripostę. ;)

Odpowiedz
freak_outXP napisał(a):Przykro mi, ale serial jest do dupy.
Oglądałem 2 sezony oprócz ostatniego odcinka (ale wiem, o czym on jest), na który już nie miałem siły.
Mistrzostwo świata, lejdis end dżents. Poświęciłeś 17 godzin na serial do dupy, ale ostatnich 45 minut "nie miałeś siły". Grunt, że wiesz, o czym jest. Dostajesz nagrodę Bursztynowego Malkontenta.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Freak w skrócie... WTF are you talking about?? Nie bluźnij. Dexter to jeden z najlepszych seriali tego świata. Być może pomyliłeś serie i obejrzałeś kreskówkę na Cartoon Network?

I przypominam dla wszystkich fanatyków Dexa, że do trzeciego sezonu zostało nam już tylko 66 dni :D

Odpowiedz
Mamy trailer do trzeciego sezonu!

http://link.brightcove.com/services/player/bcpid271552642?bctid=1688292415

Odpowiedz
Obejrzałem pierwszy odcinek tego tak powszechnie wychwalanego serialu i chyba miałem zbyt wielkie oczekiwania, bo nie jest to nic specjalnego. Przynajmniej na razie.

Oczywiście będę oglądać dalej, bo jest to całkiem ciekawe i trzeba przyznać oryginalne, a Michael C. Hall jest fantastyczny, ale czegoś mi tu brakuje, a narracja Dextera jest dla mnie nie do zniesienia, tym bardziej że zamiast przemyśleń mordercy, które stanowią niezłe pole do popisu, facet zwyczajnie przynudza i sadzi jakieś niezbyt przekonujące banały. Spokojnie mogliby sobie to darować.

Tak czy siak czekam na kolejny odcinek.

Odpowiedz
Dude, ogladanie Dextera z lektore, tym bardziej przerywanego reklamami to pomylka, mija sie z celem i ogolnie glupi pomysl. Szczerze odradzam bo obejrzalem na dvixie pierwsze dwa sezony a wczoraj 1 odcinek na tvnie i uderzylo mnie totalne zabicie klimatu zarówno serialu jak i samego Miami. Faktycznie przemyslenia Dexa moga wydawac sie nudne jak ci gosc monotonnym glosem nawija i ciach - reklama.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
- Klimat był. Nie wiem co reklamy i lektor mają z tym wspólnego (tzn. niby wiem, ale nie w tym wypadku).
- Przemyślenia Dexa - mówię o ich TREŚCI, ponownie lektor i reklamy nie mają z tym nic wspólnego.

Odpowiedz
Tzn. ja mówię to z perspektywy osoby, która serial zna wyłącznie z wersji oryginalnej, bez przerw więc możesz mi zaufać, że ogląda się to totalnie inaczej, bardziej wciąga i ogólnie wszystko jest bardziej awesome :P.

No ale zobaczymy, może spodoba Ci sie w późniejszych odcinkach.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Cytat:narracja Dextera jest dla mnie nie do zniesienia, tym bardziej że zamiast przemyśleń mordercy, które stanowią niezłe pole do popisu, facet zwyczajnie przynudza i sadzi jakieś niezbyt przekonujące banały.

He, he, poczekaj, aż zobaczysz odcinek (3,4?) zaczynający się od przemyśleń Dextera (głos z offu na tle błękitnego nieba). brzmi strasznie, ale potem, a, co tam będę pisał, w każdym razie pojawia się miły smaczek. Mnie to od razu kupiło.

Nie wiem, jak ogląda się Dextera w telewizornii, bo mi się odbiornik popsuł. ale nie narzekam. Trochę tylko się boję, ze sprośne dowcipy Vince`a Masouki na TVN - owym tłumaczeniu mogą ucierpieć.

aha - pamiętam., że po pilocie nie byłem szczególnie zachwycony, raczej lekko zaintrygowany. Serial się rozkręca, ale znacznie wcześniej, niż w połowie sezonu. Całe szczęście.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):- Klimat był. Nie wiem co reklamy i lektor mają z tym wspólnego (tzn. niby wiem, ale nie w tym wypadku).
- Przemyślenia Dexa - mówię o ich TREŚCI, ponownie lektor i reklamy nie mają z tym nic wspólnego.

No to może inaczej. Wyobraź sobie oglądać LOST z lektorem, 4:3 (czy może Dex na TVN jest 16:9?) i z reklamami.

Odpowiedz
Nie wiem jaki jest sens w usilnym przekonywaniu kogoś, komu się nie spodobało, że powinno mu się spodobać. Zerknąłem przelotem i rzeczywiście średnio się to ogląda z lektorem średnio (no ale co tak w zasadzie ogląda się przyjemnie z lektorem, jak człowiek już zdążył się od niego odzwyczaić), ale ja osobiście po pierwszym odcinku również nie byłem powalony na kolana, ale na tyle zaintrygowany, żeby dać serialowi szansę i dobrze zrobiłem, bo w późniejszych odcinkach jest zdecydowanie lepiej.

Odpowiedz
Ronaldinho napisał(a):czy może Dex na TVN jest 16:9?
Tak.

Odpowiedz
Oglądam sobie ten serial na TVN i pierwsze dwa odcinki są... średnie. Niby jest ciekawy główny bohater, niby wątek z zabójcą - przeciwnikiem się rozwija, ale zupełnie mnie to nie wciąga. Tak tylko sobie oglądam, a gdy się kończy, to zmieniam kanał i zapominam co oglądałem przed minutą. Pierwsze odcinki Prison Breaka były dużo ciekawsze.

Odpowiedz
Don Vito napisał(a):Tak tylko sobie oglądam, a gdy się kończy, to zmieniam kanał.
Wow.

A tak bardziej on-topic: oglądał kto wycieknięty (ahem) pierwszy odcinek trzeciego sezonu? Bo sam nie wiem, co o nim myśleć.

Odpowiedz
Juz sie zaczal trzeci sezon? Trza bedzie zerknac.

Odpowiedz
Nie zaczął się :)

Odpowiedz
Nieoficjalnie się zaczął ;)

Odpowiedz
Tralalala.

Odcinek pierwszy OK, ale bez rewelacji. Standard, który powoli się nudzi po 2 sezonach.. Mam nadzieje, że scenarzyści jednak zaserwują nam coś innego, zaskakującego, bo na razie to wszystko już widzieliśmy :)

Odpowiedz
Ja niestety dopiero jak puścili na TVN-ie zaczęłam oglądać i muszę przyznać, że jak dla mnie świetny serial, brakowało mi serialu, w którym polubię głównego bohatera za to tylko ze podoba mi się jego podwójne życie:)

picek: a gdzie to wszystko widzieliśmy, bo najwyraźniej mam większe braki niż myślałam

Odpowiedz
pickowi zapewne chodzi o to, że najzwyczajniej w świecie wyświechtana formuła serialu zaczyna po jakimś czasie nużyc i sądząc po 1 odcinku 3 sezonu ma sporo racji ;)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości