20-09-2013, 11:38
|
Dexter
|
|
Nie oglądałam ostatnich trzech odcinków i normalnie napisałabym, że to niemożliwe, żeby finał był jeszcze bardziej gówniany niż cała reszta... ale skoro Mike to potwierdza, to ja mu wierzę :-)
Kolorowe zaczarowane kucyki były? ;) 23-09-2013, 11:24
Przeczytałem spoilera i teraz jeszcze bardziej cieszę się, że olałem tę padakę po 4 sezonie :)
23-09-2013, 12:24
Nie powiem żeby to było najgorsze zakończenie serialu, gdyż finał trzyma równy poziom poprzednich odcinków tego sezonu - śmierdzącego gówna.
Ja pierdole, co za syf. 23-09-2013, 13:36
Pochwalę się intuicją i powiem wam, że ja odkąd usłyszałem o serialu to wiedziałem, że to będzie słabe ;)
23-09-2013, 13:56 (23-09-2013, 11:33)Snuffer napisał(a): Pisałem to przed ostatnimi 15 minutami. Może jednak nie tak źle po namyśle. Jeśli chcesz, check it out:Obejrzałem na przewijaniu dwa ostatnie odcinki i widze, że serial zmienił się o jakiś krok, może dwa od pomyslu wyjściowego. Po ośmiu seriach. Zwłaszcza teraz, gdy oglądam finał BREAKING BAD, jest to komiczne. W końcu to serial o pieprzonym seryjnym zabójcy! Letnia baja kończy się tak, jak wyglądały wszystkie odcinki: Dexter wszystko wypowiada wprost do ekranu (szkoda, że na koniec nie powiedział w narracji: "I feel lonely.") I ta broda - ja pierdykam. :D Nie pasuje do dawnego, pedantycznego wizerunku Dextera, a do tego niczego nie ukrywa, więc o chuj tu chodzi? Aha, SNUFFER, mylisz się. Łódź nie była CGI... za to sztorm był. :) Był także mega symboliką: to burzliwa natura Dextera! Przeszkodziła mu w ucieczce z ukochaną, a potem on popłynął stawić jej czoło! Cytat:Sam nie wiem co o tym myśleć :)No gówno to jest, gówno. :) 23-09-2013, 14:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2013, 14:39 przez Gal Anonim.)
Po finale Dextera jestem już pewien, że "Geneza Planety Małp" była filmem proroczym. Skoro szympansy piszą scenariusze, to mogą też spróbować przejąć władzę nad światem :)
23-09-2013, 14:25
Hej, ale każdy kto oglądał 8 sezon wie że mogli to skończyć o wiele gorzej - wiem, argument z dupy. Najbardziej rozwala w kontekście tego odcinka ten wyciek kilka dni temu który przewidział finał prawie prawidłowo, z pominięciem że (jak ktoś zapłacze o spoilery, to dostanie w ryj.).
//wujo444: spoileruj u siebie :P 23-09-2013, 14:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2013, 14:43 przez wujo444.)
Obejrzałem przed tym spoilerem, dbam na przyszłość :) Zresztą czym się różni spoilerowanie Dextera od spoilerowania innych seriali i filmów, tym, że Dex jest głupi i naiwny? Spoiler to spoiler.
A tutaj producenci Dextera próbują się bronić. Ze spoilerami :) http://insidetv.ew.com/2013/09/23/dexter-interview-series-finale/ 23-09-2013, 15:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2013, 16:32 przez Szaman.)
Bardziej chodzi o to, że nie sądziłem, że jeszcze kogoś ten serial obchodzi na tyle, by przejmować się spoilerami. W internecie nigdzie nie widziałem pozytywnej opinii o DEXTERZE ostatnimi czasy.
Ale tak, to że jest głupi i naiwny także ma wiele do rzeczy. :) 23-09-2013, 16:32
Clyde Phillips, były showrunner Dextera (odszedł po 4 sezonie) wyjawił jaki miał kiedyś pomysł na ostatnią scenę Dextera. Wstawiam w spoilerze bo długie
http://www.digitalspy.co.uk/ustv/s64/dexter/news/a517677/dexter-final-episode-alternate-ending-revealed-by-ex-showrunner.html 23-09-2013, 16:41
Aaa to przepraszam bardzo, jestem altruistą i myślałem że jak ktoś zobaczy spoiler to może się wkurzy i oszczędzi sobie oglądanie tego finału.
23-09-2013, 16:58
Ok, małe podsumowanie z okazji finału. "Dexter" trafia u mnie na półeczkę z serialami średnio-dobrymi(choć bardziej średnimi niż dobrymi). Nigdy nie wierzyłem że osiągnie jako taki poziom, ale trzeba przyznać że miał niezłe momenty i trochę szkoda że od dobrych kilku sezonów był z odcinka na odcinek coraz gorszy. I tak "Dexter" stał się tylko i wyłącznie umilaczem posiłków i niczym więcej(mam taki zwyczaj że jak jem to lubię sobie na czymś oko zawiesić). Finał moim zdaniem taki zły nie był, raczej bym go określił jako znośny, zresztą jak cały serial.
A swoją drogą ktoś tu gdzieś pisał, że Showtime kręci seriale dla gimbazy i w sumie "Dexter" to potwierdza ;] Zdecydowanie lata świetne za produkcjami HBO czy AMC. 23-09-2013, 18:11 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
Spoiler