Dexter
Powiem tak jak w jednym programie:

Naprawdę warto obejrzeć polecam :)
http://www.dexter24.pl Dexter Seryjny morderca

Odpowiedz
no kurde, w końcu zabrałem się za ten serial. zrobiłem to przedwczoraj. dzisiaj już zaliczam drugi sezon ;) ogólem rzecz biorąc - ten serial jest kapitalny przez duże, duże K. świetny klimat, aktorstwo, muzyka w niektórych momentach klimatyczna, co poniektóre ujęcia zahaczają o majstersztyk. no i scenariusz - rewelacja.

obejrzałem dopiero pierwszy odcinek drugiego sezonu i staram się jakoś powstrzymać przed pre-air i poczekam na oficjalną premierę na showtime ;) a tak, żeby być uczciwym :)

mocny język, mocne sceny. mocny serial. 10/10. albo 10 z małym minusikiem za niektóre momenty, ale nie pamiętam nawet już które.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Ja za ten serial też się zabarałem jakiś czas temu, po przeczytaniu postów w tym temacie. Sam nigdy był po niego nie sięgnął ze względu na debilny tytuł kojarzący mi się z Labolatorium Dextera ;)

Serial jednak okazał się być bardzo wciągający. Typowy klimacik pościgu kotka za myszką, Za nietypowe podejście do tematu, i coraz lepszy sezon drugi daję mu 8/10.

Odpowiedz
Sezon drugi rozwija się bardzo ładnie. Przypominam że wczoraj pojawił się kolejny odcinek S02E03, i jak dla mnie istna bomba :)

Odpowiedz
Dzisiaj będę oglądać po pracy i już się nie mogę doczekać :D
[Obrazek: http://www.sloganizer.net/en/image,Eorath,blue,white.png]
From ghoulies and ghosties
And long-leggedy beasties
And things that go bump in the night,
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Lubię ten serial i trzeci odcinek - oj tak :) świetny był... Najlepszy wątek - moim zdaniem - to Dexter na spotkaniach osób uzależnionych... i to nagłe pojawienie się Doakesa i rozwiązanie problemu Dextera.
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
4 odcinek obejrzany i dalej mi się podoba :) Pani sponsor Dextera coraz ciekawsza, pętla się zacieśnia, ale Dexter dalej sobie radzi - czekam na więcej (ciekawi mnie, czy wątek książkowy sie pojawi...) I ten upał....
Good Lord, deliver us!

Odpowiedz
Kocham tą nową laskę... tą opiekunkę Dextera.

Ogólnie 'Dexter' wymiata.

Odpowiedz
Czy mi sie wydaje, czy drugi sezon jest lepszy od pierwszego?

Odpowiedz
Czy lepszy? Jest inny...
Posądzenie o typową 'serialowość' sprawdza się jak dotąd, a i odstępstw od drugiej części serii książkowej jest masa (jak stwierdziła moja znajoma: 'papier więcej zniesie, w tv mogłoby się to zamienić w autoparodię').

A Pani Opiekunka wymiata:)

Odpowiedz
Mnie też się wydaje, że jest lepszy. Może nie radykalnie, może nie "bezpośrednio", ale podążył w kierunku, który mi się podoba. Dzięki takiej a nie innej intrydze całgo sezonu po pierwsze widz wszedł głębiej w psychikę Dextera, a po drugie bardziej się zaangażował. Do tego sam Dexter przestał być postacią kartonową (świetną postacią kartonową, ale zawsze). Co prawda jeden kolega stwierdził, że "rozmieniają Dextera na drobne", ale ja bym się z tym nie zgodził.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
Jestem przy 1x03. I dawkuje sobie ten serial. Jedyne co mogę teraz napisać - cudo!

Odpowiedz
Dexter 1x08
Właściwie tekst najeżony spoilerami więc nie czytaj jak nie oglądałeś.
Tak jak odcinki z wątkiem kubańskich uchodźców odrobinę mnie nudziły, tak te w których pojawił się romans Debry i Ice Truck Killera to istne cudeńko! Podobała mi się przemiana Dextera i cała ta jego terapia. Sprytnie także zachowała się LaGuearta wyciągając od Perry'ego potwierdzenie tego że nie jest on zabójcą. Cóż mogę powiedzieć, kolejny raz serial zaskoczył mnie pomysłowością, i ciesze się że jeszcze trochę przede mną :)

Odpowiedz
Odcinek dziewiaty drugiego sezonu - swietny.
Kurde, nie wiem czy nie najlepszy ze wszystkich...

Odpowiedz
cholera mam do nadrobienia 3 odcinki, przez te cholerne studia nie mam na nic czasu :) a teraz jeszcze musiał pojawić się Jakuzzi, który cholera jasna podwyższa mi ciśnienie, a spadówa :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Mush Room, jeśli Ty myślisz, że to Jakuzzi podwyższa ciśnienie, to Ty nie masz pojęcia, jak podwyższa ciśnienie rzeczony odcinek :)

SPOILERY, UWAGA!

Kurcze, muszę powiedzieć, że nie pamiętam, kiedy ostatnio coś mnie tak angażowało emocjonalnie jak ostatnimi czasy "Dexter". Nie chodzi o to, że się podniecam jak głupi, ale po prostu... denerwuję się o Dextera. Autentycznie denerwuje i boję -- na zasadzie empatii z bohaterem filmowym. Denerwuję się o niego i marwię się o Debbie, o Ritę, w pewnym sensie nawet o takiego Angela. Krótko mówiąc na tyle, na ile to możliwe przy serialu telewizyjnym, poniekąd odczuwam to, co czuje główny bohater. I za to twórcom należą się ogromne, ogromne brawa. Bo to kurde jednak osiągnięcie, szczególnie dzisiaj.

A swoją drogą po 2x08 tak się spodziewałem, że Dexter stanie wobec ciężkiego wyboru, jeśli chodzi o Doakesa.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Odpowiedz
pytanie do Jakuzziego: ten Dexter to młodzieżowy serial, taki tarantinowsko-snatchowsko-cool-pokręcony-z-fajnymi-tekstami, czy poważny dla dorosłych?

Odpowiedz
Cos pomiedzy.

Odpowiedz
hmm... w takim razie rezygnuje. dossam do końca The Shield i zassam 3 i 4 sezon The Wire. w sumie nie wiem, po co to pisze :)

Odpowiedz
ująłbym to inaczej. Nie jestem ekspertem od dorosłości, ale Dexter to najbrutalniejszy serial jaki widziałem. To co czasem się dzieje, nie jest wogóle cenzurowane. Pojawiają się watki humorystyczne, ale cały serial to mocna dawka wrażeń. Polecałbym ci Mental sprawdzić mimo wszystko, chociaż pierwszy odcinek.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości