Django Unchained (2012)
Epizod raczej nie. Pojawił się z kolegami planu na Comic Con, to już o czymś świadczy. Gra głównego nadzorcę na farmie, której właścicielem jest DiCaprio. Innymi słowy, jego prawą rękę...

Odpowiedz
Cytat:Gra głównego nadzorcę na farmie

Nie na farmie, tylko na plantacji. Farmę to miał Stary Donald Oczko

Odpowiedz
(01-08-2012, 22:12)Mental napisał(a): Nie na farmie, tylko na plantacji. Farmę to miał Stary Donald Oczko

Kto wie co Quentin poczynił. Duży uśmiech

Ale skoro sam Tarantino nazwał swój najnowszy film Southern, a nie Western, więc pewnie jest to plantacja, mój błąd. ;-)

Odpowiedz
Wychodzi na to, że Django najbardziej będzie zbliżony do westernów Corbucci'ego. Link do artykułu autorstwa Quentina: http://www.nytimes.com/2012/09/30/magazine/quentin-tarantino-django.html

Odpowiedz
a to jakieś zaskoczenie jest, przecież ten film ma cholerne Django w tytule Oczko

Odpowiedz
Dla mnie odrobinę zaskoczenia jest. ;-)
Zawsze podkreślał, że jakim to guru dla niego jest Leone. Myślałem również, że zrobi tarantinowski pastisz westernu jako gatunku, a wydźwięk tej wypowiedzi wskazuje, że będzie to wręcz hołd dla Corbucci'ego. :]

Odpowiedz
Znakomicie! Corbucci to geniusz i mistrz, zupełnie niesłusznie określany jako "the other Sergio". Jego filmy były i są wspaniałe, a "Człowiek zwany Ciszą" to jedno z największych arcydzieł w historii gatunku. Cieszę się, że QT nie idzie na łatwiznę.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Quentin już nawiązywał do Sergio w "Kill Billu" i "Bękartach". Może styknie Uśmiech

Odpowiedz
(04-10-2012, 22:17)Albertino napisał(a): Quentin już nawiązywał do Sergio w "Kill Billu" i "Bękartach". Może styknie Uśmiech

Nawiązań do Leone nigdy za wiele! ;-) Ale drugiego Sergio też lubię. I wcale nie narzekam.

Odpowiedz
The Hollywood Reporter has learned that Quentin Tarantino, the iconic Oscar-winning scribe of Pulp Fiction (1994) who is in Oscar contention again this year for the Civil War-era spaghetti Western Django Unchained, will receive the Hollywood Screenwriter Award at the 16th annual Hollywood Film Awards -- the first awards show of the 2012 Oscar season -- when its gala ceremony is held Oct. 22 at the Beverly Hilton.

In the past nine years, Hollywood Film Awards honorees went on to garner a total of 85 Oscar nominations and 32 Oscars.
Hollywood Reporter

Nie wiem co to za nagroda (ktoś może napisać więcej?), ale napawa optymizmem.

Odpowiedz
Wszystko co można powiedzieć o tej nagrodzie jest praktycznie zawarte w jej nazwie Uśmiech
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(08-10-2012, 21:03)Mefisto napisał(a): Wszystko co można powiedzieć o tej nagrodzie jest praktycznie zawarte w jej nazwie Uśmiech

Więcej, mimo wszystko, dowiedziałem się, z powyższego opisu niż z nazwy. Uśmiech

I mamy oficjalny zwiastun numer 2. Coraz bardziej niecierpliwie czekam na ten film. Widzę, że polską premierę przesunęli wstecz, na 18 stycznia 2013 roku.

Odpowiedz
Szkoda, że u nas nie będzie na gwiazdkę :/
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
Świetny trailerek, karny kutas dla dystrybutora.

Odpowiedz
dobry trailer, bez tej wariackiej muzyki, podoba mi się i powiadam Wam po raz 2:
DiCaprio zje ten film Oczko

Odpowiedz
Coś strasznie wesołkowaty ten trailer, wolałbym coś bardziej serio, ale z drugiej strony to tylko zajawka
i wymowa całego filmu może być zupełnie inna.

DiCaprio może być interesujący, ale Waltz na pewno będzie perfekcyjny.

Odpowiedz
Waltz będzie perfekcyjny bez dwóch zdań, ale faktycznie, jak Arahan napisał, perfekcyjny wydaje się też DiCaprio. ;-) Z kolei w jednym z wywiadów, Foxx podniecał się rolą i grą Samuela L. Jacksona. Chyba, że to tylko rasowa solidarność. Duży uśmiech

Odpowiedz
Lepszy trailer. Jest też ujęcie z bohaterami podążającymi w stronę zachodzącego słońca i krótki fragment "Django" Bacalova. W sumie to na 88% jestem pewny, że wykorzysta go Tarantino w filmie:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Byłoby wielką stratą gdyby nie użył Uśmiech Ale cholera wie, czy Quentin zajmował się składaniem tego trailera.

Odpowiedz
Plakaty z bohaterami:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=91646

piersi Panny Washington są jak dwie czekoladki Duży uśmiech mniam

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon