Django Unchained (2012)
http://scriptshadow.blogspot.com/2012/10/screenplay-review-django-unchained.html

Nie czytam bo jego recki są pełne spoilerów, ale ocenę "Genius" ten gość daje raz na półtora roku.

Odpowiedz
A wcześniej dał 'genius' jakiemu skryptowi?

Odpowiedz
(21-10-2012, 10:38)Craven napisał(a): http://scriptshadow.blogspot.com/2012/10/screenplay-review-django-unchained.html

Nie czytam bo jego recki są pełne spoilerów, ale ocenę "Genius" ten gość daje raz na półtora roku.

Ja przeczytałem tylko przedostatni akapit, takie rozszerzenie Twoich słów, połączone z wyrazami zachwytu: So you know what? I can't believe I'm doing this since I haven't done it in two years before a month ago, but I'm giving another GENIUS rating. This script is freaking amazing. It really is. I don't know if the Academy knows what to do with a movie like this, but if we're talking writing alone, this script should win the Oscar. And, heck, it should win for best film too.

Widzę, że gość dał filmom "The Master" czy "Looper" najniższą notę... Nie wierzę, że na takie akurat zasługują. ;-)

(21-10-2012, 11:21)PropJoe napisał(a): A wcześniej dał 'genius' jakiemu skryptowi?

Z tego co widzę na jego blogu (ma tam swoje TOP25 scenariuszy), to tylko pierwszym dwóm pozycjom dał "genius":
1. Desperate Hours (western, jeszcze nie zrealizowany; scenariusz kupiła firma Deppa, która ma zająć się produkcją)
2. Django Unchained

(19-10-2012, 11:05)Arahan napisał(a): piersi Panny Washington są jak dwie czekoladki Duży uśmiech mniam

Yummie ;-)

Odpowiedz
http://scriptshadow.blogspot.com/2010/01/smoke-and-mirrors.html
http://scriptshadow.blogspot.com/2009/08/killing-on-carnival-row.html
http://scriptshadow.blogspot.com/2009/07/uprising.html (almost genius)
http://scriptshadow.blogspot.com/2009/02/source-code.html (wcześniejsza wersja scenariusza, zanim jeszcze zaczęli kręcić)

Co zabawne - pierwsze dwa scenariusze IMO kuleją w trzecim akcie, a niewiele jest rzeczy gorszych niż dobra/średnia końcówka czegoś totalnie zajebiaszczego.

Odpowiedz
Nowy zwiastun ze sporą ilością nowych scen. Jest Goggins, jest Don Johnson. Na chwilę obecną nie widzę możliwości, żeby Leo nie kradł show.

Odpowiedz
Ja liczę, że show ukradnie więcej osób. I mam nadzieję, że QT powtórzy zabieg z Bękartów Wojny i Django będzie trwał te 150 minut, bo im więcej przyjemności tym lepiej. :]

Odpowiedz
(23-10-2012, 15:23)Doveling napisał(a): Ja liczę, że show ukradnie więcej osób.

Dokładnie, zwłaszcza, że po trailerach już lubię postać graną przez Christopha Waltza. A po za tym rola Samuela L. Jackson też zapowiada się ciekawie.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Trochę mi nie pasuje ta stytlistyka, jakby nie Tarantino ale to tylko trailer. A Leo w tym filmie wymiecie, czuję to i zgarnie Oscara. Szkoda, że Fassbender nie znalazł się ostatecznie w obsadzie, choć wcześniej miał być.

Odpowiedz
Też mi to mało tarantinowsko wygląda, chociaż te strzelaniny z najnowszego trailera trochę przywołują na myśl Bękarty. A Fassbendera nie będzie na 100% nawet cameo? Gubię się w tym wszystkim. On miał grać jakąś większą rolę? Bo pamiętam plotki o niespodziance w postaci gościnnego udziału jakiejś gwiazdy i doniesienia o wizycie Fassa na planie. Zdementowali to?
Waltz wiadomo, wymiecie. Rzeczywiście zgarnia najlepsze teksty w trailerach i powoduje niekontrolowane pojawienie się uśmiechu, ale po Bękartach nie jest to zaskoczenie. Na szczęście, po kolejnych zwiastunach nie trzeba się chyba bać, że będzie to Frank Landa, tyle, że sympatyczniejszy i na Dzikim Zachodzie.
Co do długości, to dla mnie akurat Bękarty były trochę za długie i momentami mocno nudziły. Mam nadzieję, że poza fajnymi postaciami i cool tekstami Django będzie miało do zaoferowania trochę więcej.

Odpowiedz
Być może nie bez znaczenia jest fakt, że QT ma nowego montażystę.

Myślę, że trochę inaczej to wygląda przez konstrukcję trailera. Nie będą przecież dialogów wstawiać, a wiadomo, że na dialogach opiera się QT.

Kto wie, co z tego wyjdzie. Jestem pozytywnie nastawiony i czuję przez skórę, że szykuje się najlepszy film roku. Nie mylić z największym przebojem roku, bo wiadomo, że ludzie chętniej oglądają Batmana, Bonda czy innego Hobbita. Chociaż kto wie, taka obsada... BTW chyba najlepsza obsada u QT od czasów Pulpa.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
Fassbender był tylko gościem na planie filmu, resztę dopisali dziennikarze Oczko

I nie wiem co ma do tego montażysta filmu, bo on na pewno się w ten trailer nie bawił Uśmiech

Odpowiedz
Mam wrażenie po 2 zwiastunie, że to będzie bardzo poważny film. W sensie - mało humoru made by Quentin.

Odpowiedz
No coś Ty, przecież z wszystkich zwiastunów można wyciągnąć sporo śmiesznych scen, którym inny montaż i muzyka wcale nie pomogą zmienić wymowy. Obstawiam, że będzie jak w Bękartach, gdzie dla mnie i tak było zbyt dużo humoru i lekkich motywów.

Odpowiedz
(24-10-2012, 10:21)Arahan napisał(a): Mam wrażenie po 2 zwiastunie, że to będzie bardzo poważny film. W sensie - mało humoru made by Quentin.

Mam dokładnie odwrotne wrażenia. Sam QT mówił kiedyś, że zawsze kręci filmy tak, żeby było się z czego pośmiać.
- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.

Odpowiedz
To nie styl Tararntino, nie będzie humoru? Czuję się jakbym oglądał inne trailery, gdyż te co widzę to zalatują Tarantino na odległość i jego specyficznym humorem.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Czuję pod skórą, że tym razem wyjdzie ten "słabszy" Tarantino, żadne arcydzieło na miarę Pulp Fiction" albo "Bękarty". Coś na poziomie "Jackie Brown" lub "Death Proof". Ale to nic, zawsze warto obejrzeć nawet słabszy film Tarantino.

Odpowiedz
Ja dałem sobie spokój z oglądaniem czegokolwiek z tego filmu, widziałem jeden trailer i starczy. Podoba mi się, ale nie ekscytuje mnie to w ogóle. Co uznaję za dobry znak, bo materiały z Bękartów wojny wyłącznie mnie odrzucały i nie miały NIC wspólnego z klimatem filmu, o jego odpowiednim zaprezentowaniu nie wspominając.

(24-10-2012, 21:15)Pitero napisał(a): żadne arcydzieło na miarę Pulp Fiction" albo "Bękarty". Coś na poziomie "Jackie Brown"
Jakie Brown to arcydzieło. No, prawie. Ostateczny werdykt wydam po kolejnym obejrzeniu, bo z każdym kolejnym kocham ten film coraz bardziej.

Odpowiedz
Nie ma mowy o poziomie "Death Proof", już od mniej więcej roku powszechną wiedzą jest to, że to najlepszy scenariusz Tarantino obok "Pulp Fiction" i "Bękartów...". Tak czy siak, od tamtego czasu tekst się pewnie mocno pozmieniał.

I tak w ogóle to "Jackie Brown" jest cholernie niedocenianym filmem.

Odpowiedz
[Obrazek: Django-Unchained-international-poster.jpg]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
nawet może być - oczywiste nawiązanie do min. Soleil rouge
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon