(19-11-2012, 19:56)nawrocki napisał(a): Mam nadzieję, że Tarantino nie poszedł na łatwiznę i nie zaserwował Hansa Landy na Dzikim Zachodzie?
Bynajmniej. No, dobrze - jeśli pójdziemy tropem teorii, że wszystkie filmy Tarantino mają miejsce w jednym uniwersum, to może i zgodziłbym się, że Schultz mógłby uchodzić za dalszego przodka Landy, ale generalnie różnice są na każdym kroku. Ot, dość powiedzieć, że już czytając potrafię sobie wyobrazić inny ton, pozę niż te, które przybiera Landa. Łączy ich elokwencja, dzieli choćby sposób, w jaki ów elokwencję wykorzystują wobec ludzi. :>
(19-11-2012, 19:56)nawrocki napisał(a): Nieźle. Jak po obejrzeniu filmu wskoczy u mnie w filmografii QT w to samo miejsce, będe więcej, niż zadowolony
Sądzę, iż jest to wysoce prawdopodobne. Trzymam tylko kciuki za jakość przepisanego trzeciego aktu.
Jakby co mamy już podaną tracklistę. A więc takie utwory zagoszczą w filmie i naturalnie nie mogło zabraknąć Morricone i Bacalova:
Cytat:1. WINGED
2. DJANGO (MAIN THEME) – LUIS BACALOV, ROCKY ROBERTS
3. THE BRAYING MULE – ENNIO MORRICONE
4. IN THAT CASE, DJANGO, AFTER YOU…
5. LO CHIAMAVANO KING (HIS NAME IS KING) – LUIS BACALOV, EDDA DELL’ORSO
6. FREEDOM – ANTHONY HAMILTON & ELAYNA BOYNTON
7. FIVE-THOUSAND-DOLLAR NIGGA’S AND GUMMY MOUTH BITCHES
8. LA CORSA (2ND VERSION) – LUIS BACALOV
9. SNEAKY SCHULTZ AND THE DEMISE OF SHARP
10. I GOT A NAME – JIM CROCE
11. I GIORNI DELL’IRA – RIZ ORTOLANI
12. 100 BLACK COFFINS – RICK ROSS
13. NICARAGUA – JERRY GOLDSMITH FEATURING PAT METHENY
14. HILDI’S HOT BOX
15. SISTER SARA’S THEME – ENNIO MORRICONE
16. ANCORA QUI – ENNIO MORRICONE AND ELISA
17. UNCHAINED (THE PAYBACK/UNTOUCHABLE) – JAMES BROWN AND 2PAC
18. WHO DID THAT TO YOU? – JOHN LEGEND
19. TOO OLD TO DIE YOUNG – BROTHER DEGE
20. STEPHEN THE POKER PLAYER
21. UN MONUMENTO – ENNIO MORRICONE
22. SIX SHOTS TWO GUNS
23. TRINITY (TITOLI) – ANNIBALE E I CANTORI MODERNI
Cytat:Jakiś czas temu pojawiły się informacje, że najnowszy film Quentina Tarantino trwać będzie ponad 3 godziny. Sam reżyser niedawno mówił, że nie chce tak długiego filmu. Dziś już wiadomo ile trwać będzie "Django" .
W ostatnich dniach odbyły się pierwsze pokazy gotowego filmu dla amerykańskiej prasy i wygląda na to, że "Django" jest już zakończone. Oficjalny czas trwania "Django" to 2 godziny, 45 minut i 11 sekund.
Ponad 2,5 godziny trwać będą także "Hobbit: Niezwykła podróż" , "Zero Dark Thirty" i "Les Miserables" .
Ja sam za najdłuższy uważam "Kill Billa", którego traktuję jako jeden film. A długość "Django" mi nie straszna. Jak coś jest dobre może i ponad 3 godziny trwać.
Długość w końcu mieści się pomiędzy The Good, The Bad & The Ugly a Once Upon A Time In The West... Jeśli tylko świetny materiał dla mnie bomba - im dłuższy tym lepszy.
Ale producenci chcieli pierwotnie skrócić film. PODOBNO. Piszę tylko to, co czytałem, nie pamiętam źródła. Może to i plotka była. Pomartwić się na zapas nie zaszkodzi.
Takie zgrzyty, że coś tam pisano, że chcą skracać, ale cholera wie ile w tym prawdy, bo w dzisiejszych czasach przy praktycznie każdym długim i drogim filmie pojawiają się głosy, że producenci chcą przycinać.