Django Unchained (2012)
Na plus kilka cudnych plenerowych ujęć, na minus funky-grindhousowe zoomy. Generalnie zwiastun pokazuje tylko zarys tego, jaki to będzie film, i bardzo dobrze.

A propos zdejmowanych zwiastunów, dlaczego nikt nie zalinkował po prostu tego:

http://www.traileraddict.com/trailer/django-unchained/trailer

Odpowiedz
Cytat:Po kiego wała w ogóle oglądacie jego filmy?
Bękarty były spoko - także nigdy nie wiadomo, co mu wyjdzie Uśmiech
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:na minus funky-grindhousowe zoomy.

To są raczej funky spaghetti westernowe zoomy, które wydają sie u być całkiem adekwatne Oczko
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
U mistrza Leone, z twórczości którego Tarantino podobno czerpał obficie, takich tandentnych zoomów nie uświadczysz. Prędzej w blaxploitationach jakichś. Oczko

Odpowiedz
Dokładnie, ostatnio takie ujęcia widziałem w 'Black Dynamite' Uśmiech

Odpowiedz
U mistrza Leone może i nie, ale w oryginalnym "Django", który był swego czasu najpopularniejszym spaghetti ever, nagłych zoomów jest sporo. No, może nie aż tak szybkich, ale nadal : )
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
ale przecież te zoomy to jedynie na potrzeby trailera są chyba zastosowane...

Odpowiedz
Nie żartuj, Kill Billa nie oglądałeś?

Odpowiedz
(07-06-2012, 12:10)Mierzwiak napisał(a): Tarantino nie zmontował tego trailera. Zrobiła to agencja, która się takimi rzeczami zajmuje i zdziwiłbym się, gdyby Quentin miał przynajmniej możliwość zdecydowania, który z kilku przygotowanych przez agencję wariantów podoba mu się najbardziej.
A wiesz to skąd...? To przypadki, gdy twórcy sprawują kontrolę nad każdym elementem swoich filmów, z kampanią promocyjną włącznie, są takie rzadkie? Przykładowi Coenowie tak właśnie robią (trailer do A Serious Man np.), a dystrybutorem są Weinsteinowie, których Quentin zna od lat i którzy na pewno pozwalają mu na więcej niż innym twórcom.

Odpowiedz
(10-06-2012, 20:05)Rodia napisał(a): To przypadki, gdy twórcy sprawują kontrolę nad każdym elementem swoich filmów, z kampanią promocyjną włącznie, są takie rzadkie?
Dokładnie tak. O Coenach nie wiedziałem (zresztą w ich przypadku to nie takie dziwne, nie robią filmów za nie wiadomo jaką kasę i mają całkowitą swobodę twórczą), a jedynym tak naprawdę przykładem jaki kojarzę jest David Fincher i Dziewczyna z tatuażem.

Ale ok, nie ma się co kłócić. Zobaczymy po premierze na ile wiernie ten trailer przedstawiał nam film Uśmiech

Odpowiedz
Polski zwiastun - troszeczkę inny: inne sceny, więcej juchy, więcej DiCaprio Oczko

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rlDYNfTMdio[/youtube]

Polski tytuł filmu to: Django (ufff Oczko)

Odpowiedz
Z ostatniej chwili: Jonah Hill EDIT: wg informatora z zespołu IMDb.com nie zagra jednak Scotty'ego (rola Cohena), a kogoś innego, ma to być doprecyzowane wkrótce.

Odpowiedz
Świetnie, Hill pasuje do tej roli idealnie (patrząc przez pryzmat scenariusza) i ma jedną, znakomitą scenę z DiCaprio Uśmiech

Odpowiedz
Nowy spot. Podoba mi się to lekko przerobione Ectasy of Gold Ennio Morricone.
#!

Odpowiedz
Tarantino dostałby sraczki, gdyby zatrudnił kompozytora do napisania oryginalnej ścieżki dźwiękowej? Mam nadzieję, że te kawałki to tylko na potrzeby trailera, bo soundtrack zapowiada się koszmarnie.

Odpowiedz
Noż kurwa jego mać. Nie dodaje się kurwa bitu do świętych utworów muzycznych. Won mi z tym bitem.

Odpowiedz
Ja tą nutę słyszałem setki razy w menu głównym Blura na X360 - jak na tamte klimaty ok, ale do nowego Tarantino nie pasuje, zalatuje taniochą. Miejmy nadzieje, że film będzie sporo lepszy od zwiastunów, które póki co takie sobie.

Odpowiedz
O kompozytorze nic nie wiadomo, więc pewnie tak jak zawsze Tarantino powrzuca coś Morricone. W sumie w tym filmie to aż się prosi taka muzyka. Tylko na miłość boską bez tego bitu i unowocześniania Ennio.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
To jest zwiastun, a bracia Wein$tein chcą sprzedać ten jebany film! Sami wspominaliście sytuację z Bękartami, więc skończcie więc już te żale.

Odpowiedz
Myślę, że nazwisko Tarantino spokojnie wystarczy, by sprzedać ten film. Niepotrzebne są żadne inne zabiegi dodatkowe.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon