12-09-2007, 12:24
|
Dobre, nowe polskie seriale
|
|
Foremniakowa gra w "M jak Miłość"? Nie wiedziałam. Przestałam byc na bieżąco odkąd babcia wyjechała ;)
Take the best orgasm you ever had, multiply it by a thousand and you're still nowhere near it.
powiem tak sitcomy to jest: 1. dno, 2.komercha, 3. gniot oraz scierwo telewizyjnie
14-09-2007, 05:17
Fuj, komercha fuj. Prawdziwe kino powinno być robione za darmo i puszczane tylko i wyłącznie na kołach adoracji znawców prawdziwego niekomercyjnego kina. ;)
A sam masz Star Warsy w emblemacie.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 14-09-2007, 14:51 Glut napisał(a):Fuj, komercha fuj. Prawdziwe kino powinno być robione za darmo i puszczane tylko i wyłącznie na kołach adoracji znawców prawdziwego niekomercyjnego kina. ;)Od kiedy telewizyjne sitcomy to jest KINO?! 14-09-2007, 15:04
Rozpędziłem się w mojej krucjacie. ;) Sory.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie. Bodie: Thought you said it was getting warmer. Poot: The world goin' one way, people another yo'. 14-09-2007, 18:33
Apropos tematu Ekipy - regułkowe dialogi. Jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie zabiegow w kinie (serialu tez).
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 14-09-2007, 20:29 Cytat:Foremniakowa gra w "M jak Miłość"? Nie wiedziałam. Przestałam byc na bieżąco odkąd babcia wyjechała Maj mistejk. Oczywistą oczywistością jest, iż gra w "Na dobre i na złe". Jak mogłam się tak pomylić :P
I like these calm little moments before the storm.
14-09-2007, 22:06 Hitch napisał(a):Apropos tematu Ekipy - regułkowe dialogi. Jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie zabiegow w kinie (serialu tez). wtf? "regułkowe dialogi"? non comprende. 14-09-2007, 22:12
Nadete mówki, pełne moralizowania, kompletnie pozbawione realizmu czy zycia kierowane prosto do widza a nie drugiej postaci na filmie.
-- Laozi 14-09-2007, 22:17
mam zupełnie odmienne spostrzeżenia, może oprócz tej teatralnej rozmowy szefa kancelarii z żoną na początku pierwszego odcinka. reszta jest dobra - nie przegadana, naturalnie wypowiedziana. mowa Turskiego podczas nominacji była nadęta, bo bohater właśnie taki jest - poprawny, idealny, kompetentny i przejety swą rolą. Ale jak na bajkę - jestem w stanie w nią uwierzyć. Bo jest realistyczna, gdy chodzi o emocje.
14-09-2007, 22:33
Nie wiem ktory odcinek ogladalem. W kazdym badz razie ten co lecial przed CSI: NY wczoraj :)
Strasznie wszystko sztywne a dialogi jakie sa to powiedzialem. Obejrze jeszcze pare odcinkow, moze sie poprawi.
-- Laozi 14-09-2007, 22:38
Odkopuja temat z odmetow historii przy okazji pierwszego odcinka trzeciego sezonu Oficera, ktory wlasnie obejrzalem.
Coz, znowu mamy do czynienia z wielka afera spiskowa, ktora tym razem dotyczy... bomby atomowej. No, ale podane jest to to strawnie poki co. Przesada sa tylko wstawki w kosmosie ukazujace satelite szpiegujacego teren Polski... Mam nadzieje, ze to byl ostatni raz kiedy to widzialem w tym serialu :) Narazie trudno ocenic poziom sezonu, musi uplynac jeszcze troche czasu.
-- Laozi 24-09-2008, 22:09
dzisiaj był pierwszy odcinek zapowiadanych, jako niewiadomo-co Londyńczyków. Po pierwszym odcinku trudno coś stwierdzić, bo wszystko dopiero się rozwinie. Niemniej oglądało się bezboleśnie, choć strasznie to puste i naiwne póki co (zapowiada się Klan na obczyźnie) i nie mogłem oprzeć się wrażeniu, że od początku do końca zrobione pod linijkę TVP. Zobaczymy co przyniesie drugi odcinek.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 24-10-2008, 02:31
Nic nie przyniesie. Serialik średniawy, największe zalety to roma gąsiorowska, gabriela muskała i nina barszczewska.
temat nowe dobre polskie seriale: a gdzie Ranczo IMO jeden z lepszych obecnie poslich seriali, choć niestety powoli zbliża się do poziomu Plebanii :? 05-04-2009, 21:20
zabijcie mnie, jeśli będę kiedykolwiek spędzał niedzielne wieczory z telewizją polską 8) to nie może być dobre, z definicji.
08-04-2009, 12:32
trochę info na poparcie definicji ;)
Cytat:Prezes Piotr Farfał nie chce podpisać umowy na koprodukcję filmu o Irenie Sendlerowej, która uratowała podczas wojny ok. 2,5 tys. żydowskich dzieci. Umowę wynegocjowały z amerykańskim Hallmarkiem poprzednie władze telewizji. Cytat:Jak się nieoficjalnie dowiedziała "Gazeta Wyborcza", Elżbieta Szumska, p.o. dyrektora TVP 1, nakazała twórcom serialu "Londyńczycy" usunąć wątek bohaterki, która urodziła czarnoskóre dziecko. LOL
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 09-04-2009, 16:19
Jedynym polskim serialem który oglądałem i który w ogóle nadawał się do oglądania to pierwszy sezon oficerów. Do cholery tam nawet Małaszyński tak nie denerwował i jego rola była zupełnie bezbolesna. Nawet ciekawie zagrał Szyc oraz reszta jego partnerów z ekranu. Wątki co niektóre były o dziwo emocjonujące. Potem następne sezony to już ścierwo. :P
Reszty polskich seriali nie wymienię bo nie warto nawet gęby otwierać tudzież stukać w klawiaturę. Niania, Klan czy te M jak miłość lub Teraz albo nigdy. Wszystko na jedno kopytu ja te telenowele brazylijskie. Zero scenariusza, drewniane aktorstwo lub jego brak i przeraźliwe nie śmieszne gagi w tych tępych sitcomach. <splunięcie> :roll: 09-04-2009, 16:33
Mi pozostaje się tylko podpisać pod Danusem. Pierwszy Oficer to jedyny polski serial na którego powtórkę mam ochotę. Małaszyński - od dawna powtarzam, że gdyby wszędzie grał tak przekonywująco jak w Oficerze to nikt by po nim nie jeździł. Szkoda, no ale zawsze lepiej mieć jedną dobrą rolę na koncie niż żadnej.
09-04-2009, 16:45 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
GRA O TRON - oddam książki w dobre ręce | desjudi | 6 | 3,281 |
07-05-2015, 23:23 Ostatni post: Craven |
| 2005 - trzy seriale o inwazji | Craven | 2 | 1,884 |
12-05-2013, 22:45 Ostatni post: Craven |
|