Haha, ale mi żart wyszedł:)
17-12-2009, 12:23
|
Drag Me To Hell (reż. Sam Raimi)
|
Snappik napisał(a):Mental to ty nie wiesz, że Raimi profanuje również przygody Człowieka-Pająka?Nie wie. Nie wie, że z Venoma, postaci haRd-rated zrobił PG (czytaj: Przyjaznego Gówniażerii) stworka. 17-12-2009, 18:04 Tyler Durden napisał(a):Mierzwiak napisał/a: A oprócz trylogii "Evil Dead" i "Spider-Mana" i ww. tytułu (genialna produkcja), są jeszcze "Darkman", "The Quick and the Dead" oraz dwa filmy, których jeszcze nie widziałem - "For Love of the Game" i "The Gift". A ciekaw jestem "Crimewave" - widział to ktoś?
Demokracja: Bóg, który zawiódł
20-12-2009, 23:26
Taaa, ja jednak jako dowód, że Raimi potrafi nakręcić dobry film polecam tylko "A Simple Plan"... :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 21-12-2009, 16:08
Świetny film, o którym mówić będą moje wnuki i prawnuki, a w tym roku nie widzę dla niego konkurencji w wyścigu po Oskary...truuuuuuu, kszzzczczszzzzzczcz..... rewind!
Boże, ale to jest słabe. Już we wstępie z napisami brakowało ryja Petera Parkera i muzyczki ze Spidermana. Dziwię się, że w ogóle Raimi kręcił to pod PG-13. Mógł śmiało walić w R'kę, kolejne wiadra krwi przynajmniej podkręciłyby humor jak w Evil Dead. Generalnie Sam chyba zapomniał jak się kręci sceny gore. Przykład? CGI wypadające gały pani Ganush - tragedia. Reszta pomysłów kompletnie do mnie nie przemawia, zabrakło finezyjności i tej iskry, całość jest wygładzona i nie tworzy klimatu. Wizualnie bohaterka również średnio interesująca, a Justin Long dostał chyba najnudniejszą rolę w karierze. Kwintesencją tej żenady jest scenka na cmentarzu, ani nie jest śmieszna, ani nie budzi emocji, ani nie straszy. Na plus kotek i podziemny parking, na reszcie można przysnąć. 3/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-01-2010, 17:23
Raimi powrócił do świata horrorów. Powrót według mnie średnio udany. Po DMTH spodziewałem się czegoś więcej, gdyż zwiastun zapowiadał dobry film, lecz coś się nie udało.
Plusy: + Prolog i zakończenie. - film rozpoczyna się mocnym uderzeniem, i tak się też kończy. + Czarny humor. - scena w samochodzie, czy też scena z kozą, mnie rozśmieszyły :) Minusy: - Szablonowe postacie - widz nie czuję z nimi żadnej sympatii - CGI - scena z wypadającymi gałami... wali sztucznością Ogólnie film mnie nie przestraszył, ale miał momenty oraz trochę rozśmieszył. Do "Martwego Zła" nie dorasta. Rozczarowanie. 6/10 27-01-2010, 21:06
Dobry. Brakowało komedio-horroru w starym stylu. Być może rzeczywiscie ciut przerysowany i staje sie neismaczny ( szczegolnie w wersji Unrated ) ale ogólnie oldschool pelną gębą.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 28-01-2010, 00:20
Zero klimatu i zero jakichkolwiek emocji. Fajny prolog, zakończenie oraz akcja z kozą. Tylko tyle i aż tyle. Raimi widać już nic ciekawego nie potrafi nakręcić. Są przebłyski geniuszu jak za dawnych lat, mimo tego film ani ziębi, ani grzeje. Sprawnie zrealizowane filmidło dla trzynastolatków.
3/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 16-03-2010, 14:20
No to mnie odmłodziłeś solidnie :D. Obejrzałem film drugi raz - w oleckim starym kinie ze skrzypiącymi krzesłami, niewielkim ekranem, z pojawiającymi się co chwila brudami i przeskokami, jakie Tarantino próbował "udać" w Death Proof. I bawiłem się przednio. Rzucanie po pokoju, te szalone zbliżenia, w ogóle cała scena z medium jest moim zdaniem rewelacyjna - motyw z tymi duszami czekającymi w "przejściu" jest świetna, cały ten staroświecki "mistycyzm" i jego zasady - strasznie mnie to rajcuje, a kolejne przedurne rzeczy przytrafiające się bohaterce strasznie mnie bawią. No i kapitalna muzyka - złowieszczo brzmiące skrzypce po prostu wymiatają! Może i film dla 13-latków, ale jeśli tak to dzięki Raimi, że pozwoliłeś mi przypomnieć jak się czułem, kiedy wypożyczałem te stare horrory z "horrorowego kąta" w jedynej wypożyczalni w mieście.
16-03-2010, 14:57 Karol napisał(a):Obejrzałem film drugi raz Gratuluję, mi się nawet raz nie udało, a próbowałem :D Nudne to i nieśmieszne. Już emo Peter Parker był fajniejszy ;)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
16-03-2010, 18:32
Nie ma co gratulować, mi się ten film zwyczajnie podoba, nie nudzi mnie, a kiedy trzeba - bawi - choćby tym, jak niby-straszy. Ale ja się wychowałem na starych b-klasowych (a czasem c i d) horrorach, więc chyba mam lekko zwichniętą psychę i takie klimaty po prostu lubię :). Minxy jest ten film i tyle :P.
16-03-2010, 18:36 Cytat:No to mnie odmłodziłeś solidnieWiesz nie miało to być wyrażeniem w kontekście obraźliwym. Ja też czasami lubię obejrzeć film dla trzynastolatków:) Tylko akurat tego typu już do mnie nie przemawia. Seans na szczęście był bezbolesny, nie jest to gniot. Ot, przeciętniak.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 16-03-2010, 21:23 Karol napisał(a):Nie ma co gratulować, mi się ten film zwyczajnie podoba, nie nudzi mnie, a kiedy trzeba - bawi - choćby tym, jak niby-straszy. Ale ja się wychowałem na starych b-klasowych (a czasem c i d) horrorach, więc chyba mam lekko zwichniętą psychę i takie klimaty po prostu lubię :). Minxy jest ten film i tyle :P. Ja też jestem miłośnikiem takiego kina i również mi się film podobał. Ten film nie aspiruje do miana arcydzieła kina grozy, czy super strasznego horroru. Ale na tle tego co się dzieje pośród dzisiejszego kina grozy Drag Me To Hell jest swoistą perełką, właśnie dlatego że nawiązuję do kina grozy klasy b :) Ja się ubawiłem świetnie. Zresztą takie filmy trzeba oglądać z przymrużeniem oka :) Po tych wszystkich sztucznych amerykańskich ghoststories, albo kolejnych częściach Piły, ten obraz ma w sobie coś świeżego.
Remember depravity I give you the sun
Remember debauchery and the orgies of Rome 30-03-2010, 09:04
Łee, lubię komedio-horrory, ale ten śmieszny był co najwyżej w trzech scenach (początkowe szarpaniny ze staruchą i Lama w ciele kozła). Poza "humorem" nie ma tutaj już nic. W sumie otrzymaliśmy do bólu poprawną komedyjkę-horrorek, ze słabym humorem i fatalnym CGI. Dlatego nie polecam.
30-03-2012, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2012, 20:26 przez Anielski_Pyl.)
Powiem tak - ten film nie jest zły bo nie miał być dobry :p Taki tam sobie pastisz i pokaz fascynacji reżysera wpychaniem kobietom rzeczy na siłę do gardła (co na to Freud?). Nie jest to klasa Evil Dead, aczkolwiek mi się oglądało bez bólu i zaciskania pięści.
Born to die.
24-06-2012, 18:00
Drag Me to Hell jest o dziewczynie z bulimią?
http://www.slashfilm.com/is-drag-me-to-hell-really-about-a-girl-with-an-eating-disorder/ 07-08-2012, 11:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2012, 11:20 przez Gal Anonim.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| 3 From Hell (2019) reż. Rob Zombie | nawrocki | 29 | 5,886 |
09-12-2024, 14:18 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |