Drive
Cóż zapowiedzi "Władcy Pierścieni" to jednak nie pobije.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
I tak reklamówka jest lepsza od całego filmu.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Przecież ta piosenka nie powstała specjalnie na potrzeby Drive, więc skąd to oburzenie? Zmierzch to gówno, owszem, ale niektórzy swoimi dziecinnymi komentarzami tutaj nie odbiegają wcale daleko od poziomu jaki prezentuje ten film. Myślcie trochę ludzie!

Odpowiedz
To chyba żarty były, a nie poważne oburzenieUśmiech

Odpowiedz
Jakie żarty? Ja wysłałem list do Trybunału Sprawiedliwości i ONZ ze skargą na TVN za obrazę moich uczuć religijnych.

Odpowiedz
Też należysz do Kościoła Świętopieprzniętych Rogalików z Dżemem??
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ambitniejszy "Transporter". Kojarzył mi się też z "Hana-Bi". Oba to egzystencjalny dramat + sensacja, filmy się snują, bohaterzy są czuli dla kobiet jakie sobie upodobali a zarazem bezwzględni dla wrogów i bezpardonowo się z nimi rozprawiają. Posoka jak się leje to z pełnym naturalizmem. I te zakończenia bez happy endu. Na wyróżnienie prócz głównej roli zasługują również piosenki i sugestywny nocny nastrój. Dobry film.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Odpowiedz
Refn i Gosling odpowiadają na pytania internautów i dorzucają sporo od siebie. Momentami naprawdę rozbrajające:

"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Jest coś o ich nowym filmie?

Odpowiedz
Tylko przelotnie o nim wspominają niestety. Ale i tak warto obejrzeć Uśmiech
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
nie chce mi się oglądać całego, ale rozmowa o całowaniu niszczy Uśmiech fajna chemia między Panami jest

Odpowiedz
[Obrazek: tumblr_m0krwc_Nxs_E1qhmup4o3_500.jpg]
I jeszcze to:

[Obrazek: tumblr_mhpvdcl_T311r3zbb5o1_500.jpg]

Odpowiedz
Długo zwlekałem z drugim seansem, sam nie wiem czemu. Może dlatego, że za pierwszym razem z powodu nakręcenia się na film wyszedłem z kina zadowolony albo chciałem dobrze zapamiętać to, co widziałem. Po drugim seansie oceniam ten film dokładnie tak samo: niesamowite zdjęcia, klimat, muzyka, chemia między bohaterami. Jest niby nudno, a jak się dzieje, to nadrabia z nawiązką. Gosling zagrał re-we-la-cy-jnie! (Scena zmłotkiem powala)

EDIT: głupi pomysł tu był Duży uśmiech

Ocena cały czas 9/10

loading podpis...

Odpowiedz

Niby klimat jest (ale zbyt usypiający), niby świetne zdjęcia (ale ileż można? Każdy kadr wygląda jak miałby być oprawiony w ramkę), niby niezła muzyka (choć jej ciut za dużo) a Gosling-mimoza, niemowa mnie wkurzał. Prosta historyjka w fajnym opakowaniu.

6/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(22-08-2013, 18:21)shamar napisał(a): niby świetne zdjęcia (ale ileż można?

Narzekanie na świetne zdjęcia to jakiś nowy poziom krytycyzmu.

Odpowiedz
Shamar, na pewno nie chciałeś napisać czegoś innego o tych zdjęciach? Że za dużo slow motion, że przestylizowane czy coś w tym stylu? Bo w takiej formie to jeden z najdziwniejszych zarzutów w stosunku do filmu jaki ujrzały me oczy. Wygląda na to, że gdyby dodać trochę kiepskich kadrów niczym z M jak miłość, to ocena "Drive" wzrosłaby o kilka oczekDuży uśmiech

Odpowiedz
Przestylizowane? Jeśli to ma znaczyć, że wygląda jakby twórcy chcieli, żeby niemal każdy kadr mógł robić za pocztówkę, to tak.

(22-08-2013, 18:44)Phil napisał(a): Dobry klimat, zdjęcia i muzyka to w sumie minus <ok>.

Po prostu, odnosiłem wrażenie, że to wszystko jest "zbyt na siłę". Że tego trochę za dużo. Że przeszarżowali, z tą celową powolnością, z super-zdjęciami itp. A dokładając historię, która mnie nie wciągnęła...

(22-08-2013, 19:06)Azgaroth napisał(a): Narzekanie na świetne zdjęcia to jakiś nowy poziom krytycyzmu.

Nie narzekam na świetne zdjęcia. Narzekam, że w pewnym momencie mam wrażenie, że oglądam portfolio operatora a nie film.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Shamarowi po prostu chodzi o przerost formy nad treścią.

Odpowiedz
(21-03-2013, 19:43)Mental napisał(a): [Obrazek: tumblr_mhpvdcl_T311r3zbb5o1_500.jpg]
UWIELBIAM to zdjęcie

krew !

Odpowiedz
simek mianuję cie etatowym tłumaczem postów shamara Uśmiech

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości