Dyskusja, lista filmów
Ja już oddałem swoje głosy. To był ciężki orzech do zgryzienia bo poza pierwszą piątką większość była losowana, ewentualnie ustawiana na zasadzie "zajebiste, ale tamte było lepsze" itd. Raczej nie wkładałem do listy nieznanych kokosów, choć w jednym przypadku nie znalazłem filmu na predefiniowanej liście :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

tak wujo, podeślij komentarze na desjudi(at)film.org.pl

@ Mefi, chodzi tylko o tytuły. Prawdopodobnie mechanizm zliczania głosów ma kłopoty z odczytaniem dziwnych znaków - stąd istotna uwaga.

@ snappik, dzięki za głos i bardzo dobre komenty.

ok, już myślałem, że muszę edytować wszystkie wpisy ;) to w takim razie klikam i niech bóg ma Was w swojej opiece :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

obok Joe Chipa i Albertino najbardziej zaskakujący głos, szczególnie czołówka :)

(06-07-2011, 14:16)desjudi napisał(a): nie jojcz, tylko głosuj :) Cosmic chociaż prześle komentarze, a ty? :)

Pytasz o komentarze, choć dopiero masz garść głosów. ;)
Ja swoje właśnie oddałem. Bez żadnego zastanawiania się czy coś wypromować kosztem czegoś. Po prostu moja ulubiona trzydziestka.

(06-07-2011, 15:51)Jakuzzi napisał(a): Po prostu moja ulubiona trzydziestka.
Zazdroszczę, bo mam problem. Utknąłem na 25 filmach o których z czystym sercem mogę powiedzieć, że należą do moich ulubionych i na tym koniec. Poza tym mam jakieś 8 filmów które uważam za znakomite, ale nie mogę powiedzieć, by były moimi ulubionymi, tymi bliskimi sercu, z drugiej strony nie chcę się bawić w podchody typu "który lepszy", tym sposobem w poprzednim plebiscycie oddałem klika głosów których teraz żałuję.

Dobrze że jest jeszcze trochę czasu na rozgryzienie tego orzecha.

A ja mam nieodparte wrażenie, iż przeoczyłem jakiś niesamowity film i będę gorzko żałował, że nie oddałem nań głosu. Ciężki w cholerę był ten plebiscyt. Może trzeba było lecieć gatunkami i potem wybierać z każdego po trzy albo pięć najlepszych?

(06-07-2011, 16:56)Mierzwiak napisał(a):
(06-07-2011, 15:51)Jakuzzi napisał(a): Po prostu moja ulubiona trzydziestka.
Zazdroszczę, bo mam problem. Utknąłem na 25 filmach o których z czystym sercem mogę powiedzieć, że należą do moich ulubionych i na tym koniec.

Nie mówię, że selekcja była łatwa. Pisałem już zresztą o tym wcześniej - układając najlepszą trzydziestkę trzeba się w istocie nieźle napocić dociekając, któremu filmowi przyznałoby się 9.1, a któremu 9.2.

aaaa jestem też ciekaw, czy tutejsze towarzystwo potrafi zrozumieć i docenić arcydzieło Jamesa Ivory z 1993r. pt. "Remains of the day" ("Okruchy dnia"). :]

Czy działa u Was dzisiaj strona http://www.kmf90s.yoyo.pl/ ?

no właśnie nie, dałem znać piXiemu. pewnie chwilowe problemy z serwerem yoyo.

Stasiu, na pewno tylko ty potrafisz je zrozumieć, ja bym na forum na liczył.

edit. formularz działa.

Cytat:Niekoniecznie głośne i cenione przez krytyków tytuły filmów były dobrymi filmami.

to jakie są te nieznane i niecenione przez krytyków dobre filmy?

[/quote]

Wracając to rozmowy na temat filmów, które nie były docenione przez krytyków to np. The Primer z 2004, Man in the earth z 2007, Paperhouse z 1988, Lars and the real girl z 2007. Cradle z 2007, Hansel and Gretel z 2007, Jestem cyborgiem i to jest OK z 2006, Eagle vs Shark z 2007 i inne.

Stary, ale kogo Ty pytasz? Znasz filmy, ktorych nie ma na liscie i na nie glosujesz, lub nie - jest opcja w formularzu, ktora pozwala dodac tytuly. Zachowujesz sie jakbys chcial powiedziec: "Filmy z listy sa znane (wiec sa przereklamowane) a ja nie chce na takie glosowac - podajcie mi liste 30. zajebistych filmow, miazdzacych te z listy swoja jakoscia". CDK?

PS. Podane przez Ciebie filmy, byly calkiem ieplo przyjete przez krytyke, gorzej poszlo w box office.

Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Właśnie sobie uświadomiłem, że od tygodnia nie mogę ułożyć nic poza pierwszymi dwoma miejscami bo nie mogę się zdecydować na kryterium. Czy to ma być jakoś niby-obiektywie "lepszy" film, czy film który bardziej lubię, który mi daje większą frajdę w czasie kolejnych seansów.

Od siebie do listy dorzuciłbym "Amistad" i "Mars Attacks".
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Ranking ułożony ale teraz trzeba jakoś skomentować, trochę to potrwa, myślę że oddam głosy w ostatniej chwili. Przejrzałem 300 tytułów do pomocy i wychodzi że mam trochę niepowtarzalnych tytułów na liście :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Uff u mnie też. Jutro może posiedzę nad opisami.

(07-07-2011, 15:27)cosmic13 napisał(a): Wracając to rozmowy na temat filmów, które nie były docenione przez krytyków to np. The Primer z 2004, Man in the earth z 2007, Paperhouse z 1988, Lars and the real girl z 2007. Cradle z 2007, Hansel and Gretel z 2007, Jestem cyborgiem i to jest OK z 2006, Eagle vs Shark z 2007 i inne.

po pierwsze, nasz ranking dotyczy lat 1990-2000, a ty mówisz o tytułach z zupełnie innego okresu.
a po drugie - Lars niedoceniony? Primer? Man from Earth? Park Chan-wook zrobił lepsze filmy od Cyborga, więc niedostateczne docenienie jest sprawiedliwe :)
a po trzecie - w ten sposób mozna sobie wciąż utyskiwać nad losem rankingów, ale nasz plebiscyt stwarza możliwość ZAGŁOSOWANIA NA DOWOLNY FILM, lista 300. to tylko podpowiedź. I serio, wiele osób głosuje na filmy, które są "ich", mniej znane - z dużą szansą na pojawienie się w ostatecznej publikacji [o ile będę miał dobry komentarz - do Ciebie, Joe Chip, bo zagłosowałeś inaczej, zupełnie niestandardowo :)

Widzę, że większość ma problem z ułożeniem końcówki listy, ja z kolei od tygodnia głowię się jak poustawiać filmy w pierwszej dziesiątce, a każdy z nich nadaje się na podium. Koszmar.

Końcówka listy ma tak marną ilośc punktów że nie ma to większego znaczenia więc nawet się nie zastanawiałem nad jej kolejnością, ustawiłem ją w 5 minut.

Cytat:Czy to ma być jakoś niby-obiektywie "lepszy" film

Komu potrzebna poprawna politycznie lista obiektywnie lepszych filmów (które i tak nie są obiektywnie lepsze) ?

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon