Dyskusja, lista filmów
(08-07-2011, 07:41)desjudi napisał(a):
(07-07-2011, 15:27)cosmic13 napisał(a): Wracając to rozmowy na temat filmów, które nie były docenione przez krytyków to np. The Primer z 2004, Man in the earth z 2007, Paperhouse z 1988, Lars and the real girl z 2007. Cradle z 2007, Hansel and Gretel z 2007, Jestem cyborgiem i to jest OK z 2006, Eagle vs Shark z 2007 i inne.

po pierwsze, nasz ranking dotyczy lat 1990-2000, a ty mówisz o tytułach z zupełnie innego okresu.
a po drugie - Lars niedoceniony? Primer? Man from Earth? Park Chan-wook zrobił lepsze filmy od Cyborga, więc niedostateczne docenienie jest sprawiedliwe :)
a po trzecie - w ten sposób mozna sobie wciąż utyskiwać nad losem rankingów, ale nasz plebiscyt stwarza możliwość ZAGŁOSOWANIA NA DOWOLNY FILM, lista 300. to tylko podpowiedź. I serio, wiele osób głosuje na filmy, które są "ich", mniej znane - z dużą szansą na pojawienie się w ostatecznej publikacji [o ile będę miał dobry komentarz - do Ciebie, Joe Chip, bo zagłosowałeś inaczej, zupełnie niestandardowo :)

Ja wiem, że ranking jest o filmach z lat 90 - 2000. Podałem przykłady filmów z innych lat, które oglądałem i wywarły na mnie duże wrażenie, choć w box office były nisko lub wcale. Dlatego w pytaniu chodziło mi, o to żeby właśnie z okresu 90-2000 ktoś podał filmy, które nie znalazły się w propozycjach, bo były mało znane, ale warte zagłosowania na nie.

Czyli co, chcesz głosować na filmy, których nie znasz / nie widziałeś albo dopiero teraz nadrabiać zaległości z nadzieją, że może akurat trafisz na coś warte głosu?

Jeśli nie jesteś w stanie ułożyć 30-tki to jest bardzo wyraźny i czytelny znak, mówiący że w plebiscycie nie powinieneś w ogóle głosować bo twój głos nic sensownego nie wniesie.

Des, czy będzie możliwość obejrzenia listy uporządkowanej według filmów, na które oddano największą liczbę głosów?

(08-07-2011, 10:32)Gieferg napisał(a): Czyli co, chcesz głosować na filmy, których nie znasz / nie widziałeś albo dopiero teraz nadrabiać zaległości z nadzieją, że może akurat trafisz na coś warte głosu? I jeszcze mamy ci podsuwać filmy nie mając bladego pojęcia o twoim guście bo nic na tym forum nie robisz poza biadoleniem że nie wiesz na co głosować. Męczący jesteś.

Jeśli sam nie jesteś w stanie ułożyć 30-tki to jest bardzo wyraźny i czytelny znak, mówiący że w plebiscycie nie powinieneś w ogóle głosować bo twój głos nic sensownego nie wniesie.

Wyobraź sobie, że ułożyłem 30-tkę, ale widzę, że nie rozumiesz o co mi chodzi, więc kończę tą dyskusję.

Cosmic13, bez obrazy, ale chyba nikt poza tobą nie rozumie, o co ci chodzi.

(08-07-2011, 10:25)cosmic13 napisał(a): Dlatego w pytaniu chodziło mi, o to żeby właśnie z okresu 90-2000 ktoś podał filmy, które nie znalazły się w propozycjach, bo były mało znane, ale warte zagłosowania na nie.
Jeżeli nie pamięta się filmu X, to chyba jasny znak, że nie jest wart zagłosowania nań?

Mnie się wydaje, że cosmic mimo wszystko celuje w te 200 postów.

(08-07-2011, 11:19)Jakuzzi napisał(a): Mnie się wydaje, że cosmic mimo wszystko celuje w te 200 postów.

To musiałbym chyba non stop pisać, żeby uzyskać tyle postów. Źle Ci się wydaje:)
(08-07-2011, 11:16)Mierzwiak napisał(a): [quote='cosmic13' pid='219663' dateline='1310113531']Dlatego w pytaniu chodziło mi, o to żeby właśnie z okresu 90-2000 ktoś podał filmy, które nie znalazły się w propozycjach, bo były mało znane, ale warte zagłosowania na nie.
Jeżeli nie pamięta się filmu X, to chyba jasny znak, że nie jest wart zagłosowania nań?

[/quote

Nie do końca się zgodzę, ponieważ może to być film, którego lekko przykurzył pył czasu, a który mógłby mi wylecieć z głowy.
Ta jak napisałem, mam 30 typów i dajmy temu spokój. Bo staje się to już żenujące i nudne.

(08-07-2011, 11:01)military napisał(a): Des, czy będzie możliwość obejrzenia listy uporządkowanej według filmów, na które oddano największą liczbę głosów?

oczywiście. Planuję pokazać różne statystyki, typu: największa liczba głosów, najmniejsza liczba głosów w top 10, krótkie statystyki reżyserskie, aktorskie i wiele innych, a w samym suplemencie pokażę m.in. filmy spoza pierwszej setki z największą liczbą głosów (już są takie fajne i zaskakujące rodzynki!).

Fajnie, już teraz szacun za włożoną pracę.

des, jedna sugestia: już po głosowaniu nie ustalaj publicznie konkretnego terminu ujawnienia wyników, bo marudy cię zjedzą jak będziesz się spóźniać :P

ale ja się nigdzie nie śpieszę :) wyniki będę znał w przyszłym tygodniu, komentarze powoli zbieram, a całość ujrzy światło dzienne jakoś tak pod koniec lipca. kiedy dokładnie? nie wiem, ale wyniki będą podawane stopniowo (7 odsłon=7dni), z kulminacją najlepiej w sobotę/niedzielę.
No i nie ukrywam, że będę chciał jakoś PR-owo ranking "sprzedać", więc pośpiech tutaj niewskazany :)

(08-07-2011, 11:25)desjudi napisał(a): oczywiście. Planuję pokazać różne statystyki, typu: największa liczba głosów, najmniejsza liczba głosów w top 10, krótkie statystyki reżyserskie, aktorskie i wiele innych, a w samym suplemencie pokażę m.in. filmy spoza pierwszej setki z największą liczbą głosów (już są takie fajne i zaskakujące rodzynki!).

Na które zagłosowałem ja. :P

A ja bym chciał zobaczyć top od miejsca 101 do filmów z jednym punktem. Sam tylko spis tytułów, które się tam znalazły.
L.A. Confidential - 8/10
He liu - 7/10
The Insider - 8/10
Dredd - 6/10
Total Recall ( 2012 ) - 5/10
G.I. Joe: The Rise of Cobra - 5/10

Co mnie interesuje poza samym top-100 to pełny ranking z podaną punktacją obejmujący wszystkie filmy od zwycięzcy po te co dostały choćby 1 punkt.

nie wiem czy to będzie możliwe - bo wszelkie moje manipulacje wyjdą na jaw ;)

ja bym wolał możliwość przeglądania wszystkich list indywidualnych :)

Myślę że niektórzy woleliby to zachować dla siebie, ale nic nie stoi na przeszkodzie by najlepiej już po ogłoszeniu wyników podzielić się nimi w temacie. Jak tak zrobię : )

No dziś planuję posłać listę. Już ułożone, ale nie wiem na ile opisów będę miał siły, ochotę i czas.

Chcę wysłać dzisiaj moją kontrowersyjną listę, a nie wiedzieć czemu, stronam gdzie należy wpisać nasze typy nie działa :(
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

coś z serwerami yoyo nie teges.

Nie dobrze, nie dobrze. Dzisiaj pod wieczór wyjeżdżam i chciałbym mą listę przesłać przed wyjazdem.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon