Dyskusja, lista filmów
Ok, to obstawiam dychę, licząc na tę flachę od Desa:

- Pulp Fiction
- Siedem
- Heat
- Alien 3
- Unforgiven
- Park Jurajski
- Ryan
- Gladiator
- Reservoir Dogs
- 12 małp

frekwencja trochę mnie martwi, bo jednak przy serialach zagłosowało 60 osób, na filmy z XXI wieku - 70, a tu taka lipa trochę wychodzi :)

Wiesz des, wtedy dzieciarnia mogła oddać głosy na TDKi i inne Incepcje, a teraz? Kogo interesuje plebiscyt na filmy z okresu kredowego : )

Postaram się dzisiaj podesłać głosy, ale mówiąc szczerze nie chce mi się pisać komentarzy. Najwyżej jakby była potrzeba to wal do mnie des na PW i wtedy coś się spłodzi.

ok, będę, a oprócz tego jak zawsze przeczeszę forum w poszukiwaniu dobrych komentarzy :)

ja podesle swoje typy w ostatnim dniu.
I've seen things you people wouldn't believe...

A ja podeśle jak mi na to system pozwoli, raz wysłałem i nie doszło. Ale to dobrze bo przez Filmweba walnąłbym zonka i zagłosował na film z 2001 r. co prawda za 1 punkt ale zawsze :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

(11-07-2011, 12:16)military napisał(a): Ok, to obstawiam dychę, licząc na tę flachę od Desa:

- Pulp Fiction
- Siedem
- Heat
- Alien 3
- Unforgiven
- Park Jurajski
- Ryan
- Gladiator
- Reservoir Dogs
- 12 małp

W mojej 30-tce są tylko 4 filmy z tej dziesiątki (z czego tylko jeden w mojej dziesiątce).

I naprawdę bardzo wątpię, żeby Alien 3 mimo statusu arcydzieła jakim go obdarza sporo osób na tym forum miał szanse być wyżej niż Terminator 2. To samo z Gladiatorem - wyżej niż Braveheart? Serio?

Zagłosowałem, ale pod innym nickiem - boudziou. Przy okazji, des, mógłbyś mi też ustawić taki nick na forum? Denerwują mnie już te myślniki, a do nicku jestem już przyzwyczajony przez lasta ;p

Co do moich głosów - cóż, szło według sympatii do danego filmu, dlatego pozycje niektórych filmów mogą dziwić. Mniej więcej do połowy listy są komentarze.

Gieferg, sam głosowałem tylko na 6 z tych tytułów, które znalazły się w mojej zgadywanej dziesiątce, ale to nie ma znaczenia. Ta dyszka to wypadkowa gustów klubowiczów i forumowiczów, obliczona przy użyciu najbardziej zaawansowanej technologii, która została stworzona w celu przewidzenia najbardziej prawdopodobnych, a jednocześnie najbardziej rozczarowujących wyników.

Bo że będą rozczarowujące, nikt chyba nie ma wątpliwości.:)

(11-07-2011, 12:48)piwon napisał(a): ja podesle swoje typy w ostatnim dniu.

Zawsze się musi taki znaleźć co czeka do samego końca :P A jak prądu nie będzie? :P
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Cytat:Ta dyszka to wypadkowa gustów klubowiczów i forumowiczów

No to gdzieś ci zginął Braveheart, który (przynajmniej odnoszę takie wrażenie) na tym forum był chwalony o wiele częściej niż Gladiator. Już pomijam to że sam go stawiam o wiele wyżej (Gladiator mi się nie zmieścil w trzydziestce, Braveheart zmieścił się w top-5)

przekroczona została magiczna liczba 1000 punktów dla jednego z tytułów :)

Też zagłosuję jak najpóźniej, bo ciągle oglądam filmy, które mogą wskoczyć na moją listę. Myślę, że na jakieś 50 głosów możemy liczyć.

Poszło : )

W ostatniej chwili doszło do kilku drobnych przetasowań :P

No dziś się udało wysłać, statystyka rocznikowa jest następująca:
1990 - 2
1991 - 1
1992 - 5
1993 - 3
1994 - 4
1995 - 5
1996 - 0
1997 - 3
1998 - 4
1999 - 2
2000 - 1

Tylko w roku 1996 nie znalazłem filmu godnego listy 30 najważniejszych.
Dzięki mojej fantazji doszły trzy tytuły. Zauważyłem też dwa błędy: Wściekłe spy oraz Batmans Return nie wiem czy to ma wielkie znaczenie ale co mi tam błysnę ;)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

(11-07-2011, 12:02)Gieferg napisał(a): Taa, bo jak będzie 40 to się nagle zrobi istotny. Na co liczyłeś? Setkę głosujących?
Wydawało mi się, że spokojnie będzie tych głosów koło 50-60 albo więcej. Nie wiem ile osób liczy wasz klub i ilu jest zarejestrowanych użytkowników z jakąś tam większą ilością postów. Na razie jest raczej biednie pod względem frekwencji, co może wpłynąć istotnie na końcowe wyniki.

(11-07-2011, 22:06)paj napisał(a): Nie wiem ile osób liczy wasz klub i ilu jest zarejestrowanych użytkowników z jakąś tam większą ilością postów.

Samego KMF to prawie 50 osób ze współpracownikami, natomiast użytkowników spełniających kryteria będzie plus minus (po odliczeniu klubowiczów) koło 80-90, więc nie tak strasznie dużo. Do tego dochodzi pytanie ilu ludziom się chce/mają czas i możliwości. Niemniej zgodzę się, że byłoby fajnie, gdyby przynajmniej 50 uczestników się zebrało.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

To ja też sobie strzelę w to TOP10 skoro można jakieś napoje wygrać :)

- Heat
- Pulp Fiction
- Siedem
- 12 małp
- Unforgiven
- Fight Club
- Chłopcy z ferajny
- The Usual Suspects
- The Matrix
- Park Jurajski

Jak znam to forum to nie ma bata żeby Heat nie był na pierwszym miejscu :P Chociaż w sumie czasy się zmieniają...
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Heat na pewno nie będzie na pierwszym miejscu. Na forum jest tylko kilka osób, które umieściłyby ten film w swoim top 3. A nie tylko forumowicze biorą udział.

Nie byłbym nawet taki pewny czy będzie w top-10.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon