25-03-2015, 13:27
|
Entourage (Ekipa) od HBO
|
|
Ależ to słabe i nieciekawe.
Lista ludzi którzy mają cameo w filmie pokazana w trailerze to jeszcze przechwalanie się czy już desperacja ze strony studia? Stawiam na to drugie, podobnie jak stawiam na totalną klapę finansową tego filmu. 25-03-2015, 20:33
Nie wygląda, żeby się szykował dobry film, ale jeśli mam oglądać coś średniego, to nowe przygody Ekipy się świetnie nadadzą :)
25-03-2015, 23:14
Reklama Cadillaca podpięta pod Entourage, ale po co (poza tym, że pp tej marki będzie w filmie)? Nie wiadomo, bo nikt tu nawet nie udaje, że usiadł do scenariusza tej krótkometrażówki na więcej niż 5 minut.
16-05-2015, 10:26
Baardzo słaby film, który poziomem nie dorasta nawet do najsłabszych odcinków 6 i 7 serii. Nic tu właściwie nie gra. Fabuła jest cienka jak dupa węża, a jej rozwiązanie tak debilne, że głowa boli. Praktycznie każde cameo jest do wywalenia, a wątki poboczne to siódma woda po kisielu. Najgorsze jest to, że humor w 99,9% trafia w płot. Na sali ze mną siedziało ponad 20 osób i może ze trzy razy ktoś się zaśmiał na głos. Przez resztę seansu grobowa cisza. Na pus Osment - spasiony czy nie, to wciąż porządny aktor.
3/10 ale to tylko dlatego, że jestem fanem serialu ;) 21-06-2015, 17:11
Przesadzasz. Byłem wczoraj z dwoma kumplami(jeden widział wszystkie sezony, drugi dopiero zaczyna oglądać) i wszystkim nam się podobało. Fabuła taka jaka zawsze w serialu, czyli nie szczególna, ale who cares! Klimat jest taki jak zawsze i przez to morda sama się cieszy. Jak ktoś nie oczekuje bóg wie czego, a po prostu troche stęsknił się za chłopakami z Queens to nie powinien być zawiedziony.
21-06-2015, 17:47
Ode mnie 5/10, bo dobry film to nie jest, ale oglądało się przyjemnie, oczywiście warunek to lubienie serialu. Parę fajny tekstów, zwłaszcza w wykonaniu Dramy, większość fatalnych cameo, ze dwa dobre. Do zapomnienia na drugi dzień, zwłaszcza, że nie wysilili się zbytnio i nie przesadzali z czasem trwania, przez co końcówka jest trochę zaskakująca (to już?), jakby wycieli dobre 20 minut ze scenami z premiery, reakcją prasy i widzów, liczeniem kasy, zamiast tego powiedzieli na koniec, że to wielki hit, kilka nominacji do Globów, 450 mln worldwide i tyle.
27-08-2015, 09:02
Nie moge sie zgodzic. Chyba, ze chodzi o "lubienie serialu" aż do końca. Bo dla mnie od trzeciej/czwartej serii ten serial nurkował na dno. I film wlasciwie w niczym serialowi nie ustepuje - jest rownie gowniany. Nawet Ari tego nie ratuje. Ale dialogi, fabuła, problemy to jest kosmos, że taki film. Nawet nie chodzi o to, ze to sa problemy bogaczy. Chodzi o to, ze najwiekszym problemem Vince'a jest to, ze nakręcił arcydzieło i przeleciał super-laske. Czyli to samo, co w serialu: zero dramatu, zero problemów, zero jakiejkolwiek akcji poza "dobra, jedziemy tam. O, cameo! Drama rzuca czerstwym żartem. OK, to my jedziemy tam, a wy jedźcie tam. Cameo! Czerstwy żart. Rousey nie umie grac. Ari krzyczy." Bleee.
O dziwo to wlasnie Ari jest jedyna postacia, ktory ma jakies kształt w tym filmie - i w serialu. On ma problemy, ma konflikt: praca vs. rodzina, etc. Ale jest marginalna postacia sprowadzona do tego, by bryndzlowac tytułową Ekipę. Bleee. A końcówka filmu to w ogole jest masakra, bo kończy się na Dramie, tak, jakby wątek jego talentu był głownym motywem filmu, a nie pojawił się nagle w pizdu jakieś pól godziny wcześniej. A idz pan w chu. 3/10, bo technicznie jest okej i fajnie, ze Piven ma prace. 27-08-2015, 09:17 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2015, 09:18 przez Gal Anonim.) Cytat: Chyba, ze chodzi o "lubienie serialu" aż do końca. Bo dla mnie od trzeciej/czwartej serii ten serial nurkował na dnoNo tak, chodziło mi o to, że ten komu przyjemność sprawiały nawet najgorsze odcinki serialu, to filmem będzie usatysfakcjonowany, bo to właściwie to samo :) Tak w ogóle, to do pewnego momentu liczyłem na to, że Hyde okaże się beznadziejny i będzie spina co robić, jak to odkręcać - coś się będzie działo, a tutaj jednak Vince i jego nieznająca się na niczym ekipa jakimś cudem nakręciła świetny film. 27-08-2015, 09:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2015, 09:23 przez simek.)
No ja bylem zaskoczony, ze nawet w filmie nie ma zadnego dramatyzmu ani prawdziwego problemu. W serialu to przeszlo: Vince chce zrobic film. Vince nie moze zrobić filmu... Juhuu! Vince robi film! ;) Ale to było kiedy odcinki trwały po 20-pare minut. To jest tak leniwie przygotowany film, że bania mała.
Abstrahujac juz od tego, ze po 8 sezonach serialu cholernie razi to, że Vince nie ma krzty charyzmy, a reszta jego ekipy wcale nie jest lepsza. ;) 27-08-2015, 09:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2015, 09:31 przez Gal Anonim.) Cytat:Vince nie ma krzty charyzmy, a reszta jego ekipy wcale nie jest lepsza. ;)Dlatego najlepsze są sceny gdy ktoś po nich jedzie :) 27-08-2015, 09:39
Za godzinę pewnie nie będę pamiętać, że w ogóle oglądałem, ale nie było źle, chociaż - z tego co znam serial - to taki pełnometrażowy odcinek. I dobrze to, i źle jednocześnie. Dobrze, bo Entourage to nieszkodliwe patrzydło, źle, bo serial/film o takiej tematyce powinien mieć jednak większy pazur i satyryczne zacięcie, a niczego takiego tu nie znajdziemy. Obraz Hollywoodu jaki oferują twórcy to zwykła pocztówka, w której raz po raz pojawi się jakaś znana gęba cobyśmy przypadkiem nie zapomnieli, że to świat celebrytów (camea są w większości tragiczne, wymuszone i z dupy). Szkoda że film rzekomo o (post)produkcji filmu nie potrafi w ogóle wykorzystać tego motywu, a z samego filmu bardzo wcześnie pokazuje zachęcający fragment i na tym koniec.
Co poza tym? Ano standard, sympatyczna acz totalnie nijaka trójka plus wkurwiający Drama na doczepkę, dupcie w tle, znakomity Peven i zaskakująco świetny Osment, szkoda tylko że rozwiązanie jego wątku sprawiło że zacząłem się zastanawiać czy oglądam film kinowy, czy może jednak faktycznie odcinek serialu, który przecież w 5 minut musi wyrobić się z zamknięciem wątków. 5/10 powinno wystarczyć. 03-09-2015, 20:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2015, 20:31 przez Mierzwiak.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ekipa | Don Vito | 79 | 17,013 |
15-11-2007, 18:42 Ostatni post: jajcasz |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |