Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
01-12-2016, 15:04
|
Format obrazu
|
|
Jakby ktoś nie zauważył - trzecia część trylogii Browna czyli "Inferno" (ponoć słabizna) zmieniła AR na gorszy.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 01-12-2016, 15:04
Przeglądajac pewne fora trafiłem na grupy maniaków open matte i mają oni sporo racji. Tzn. niektóre filmy wyglądają o wiele "trafniej" w takim formacie, kiedy wersja kinowa jest ucięta do szerokiej panoramy.
Znów dam tu przykład "Showgirls". Inna sprawa, że wygląda na to, że wersja kinowa/open matte "Predatora" to praktycznie obraz wycięty z fullscreena
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-04-2018, 15:24
Ale co Showgirls? Ten film ma fenomenalne zdjęcia i doskonałe kadry. W open matte wygląda źle tak jak każdy inny film w przypadku którego wypacza się intencje autora zdjęć / reżysera.
17-04-2018, 16:12
Pozwolę się nie zgodzić. Uważam, że wersja kinowa jest zbyt "ścięta". To nie jest film, gdzie usprawiedliwione są takie szerokie kadry - oprócz scen ze sceny ale...
-> ![]()
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-04-2018, 17:50
Dokładnie. Open Matte chujowe, że aż boli.
Shamar napisał(a):że wersja kinowa/open matte "Predatora" W tym wypadku wersją open matte może być najwyżej telewizyjne 4:3, a nie kinowe 1.78:1. 17-04-2018, 21:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-04-2018, 21:11 przez Gieferg.)
Dlatego dałem łamanie bo w przypadku "Predatora" wersja 4/3 to takie prawdziwe OM. Ta inna ma jedynie trochę więcej materiału niż kinowa.
patrzta jak się niektórym nudzi
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 17-04-2018, 22:47
Na Warner tv wlasnie leci Zloto Pustyni i jest mocny lol z AR i jak to jest wyswietlone.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
19-10-2025, 23:01
Nie wszyscy maja Łerner Tivi, Buczo.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-10-2025, 01:13
To dobrze, bo tam co chwile jakas techniczna popeline odwalaja i szkoda Szamarze twoich pieniedzy.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
20-10-2025, 01:37
Nie mozna było napisać tego tak, żeby było wiadomo o co chodzi? Bo tak to w sumie nie wiem jaki sens w ogóle cokolwiek pisać.
20-10-2025, 08:30
Nie da sie, Zydzi z Warnera mi zakazali.
20-10-2025, 08:50
Kilka razy natrafiałem na ten kanał, czasami to nawet nie było 4:3 tylko dosłownie kwadrat na środku całego telewizora. Jak w starych telewizorach.
20-10-2025, 10:19
Bo to była telewizorcepcja.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 20-10-2025, 10:29 (20-10-2025, 10:19)Krismeister napisał(a): Kilka razy natrafiałem na ten kanał, czasami to nawet nie było 4:3 tylko dosłownie kwadrat na środku całego telewizora. Jak w starych telewizorach. Dokladnie tak. W tym przypadku prostokat, gdzie 2/3 obrazu to czarny kontur. Przez moment myslalem nawet, że to jakis postmodernistyczny chwyt w filmie, ze pojawia sie za moment jakies przenikajace kadry. Oni wrzucaja wszystko jak leci, najwyrazniej majac w dupie jakis tam standard, byle tylko zapchac ramowke.
20-10-2025, 10:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2025, 10:45 przez Bucho.) |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| "Jakość" obrazu | military | 50 | 12,339 |
01-03-2026, 16:06 Ostatni post: Bucho |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |