CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,595
Liczba wątków: 30
(01-05-2010, 03:07)Perfik napisał(a): Nie wierzę, że nikt z forum nie ogląda najlepszego serialu jaki wyszedł spod ręki J.J. Abramsa :)
Widziałem pierwsze odcinki - nie poruszyło mnie. Teraz jakoś mi wyszło, że oglądałem kilka pod rząd na TVNie. Chyba to 3cia seria. Już znacznie lepsze. Szczególnie dobrze wyglądał 1 półanimowany.
Ale i tak nie wiem o co tam chodzi. Widać miks wszystkiego ze wszystkim i jakieś naleciałości Proyasowe.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
26-06-2012, 17:57
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
jak oglądałeś kilka przypadkowych odcinków z 3 serii, to nic dziwnego, że nie wiedziałeś o co chodzi :)
26-06-2012, 18:01
I am the Guy with the Gun!
Liczba postów: 706
Liczba wątków: 1
Cytat:1 półanimowany.
Który to?
Hail to the king, baby!
26-06-2012, 19:56
Cyborg (podobno)
Liczba postów: 2,689
Liczba wątków: 12
3x19 - Lysergic Acid Diethylamide
"That is not dead, which can eternal lie,
And with strange aeons even death may die."
26-06-2012, 20:03
Lord Snow
Liczba postów: 2,983
Liczba wątków: 8
Tylko ja mam jeszcze siłę do tego serialu? De facto nie mam, ale oglądam, bo zostało 11 epizodów. I ani jednego więcej! Chociaż już się nie cieszę, że poznam zakończenie - już wiem, że będzie kretyńskie, sztampowe i niesatysfakcjonujące. Jak cały serial...
Krótko mówiąc piąty sezon zaczyna się tam, gdzie skończył czwarty.
Bohaterowie zamknęli się w bursztynie po inwazji Obserwatorów, zostają wyciągnięci po 15 latach przez Henriettę, córkę Olivii i Petera
5x01 jeszcze uszedł, ale 5x02 najpierw dał nadzieję, a potem tradycyjnie wszystko zjebał. No bo co z tego, że mamy
tortury, zapowiedź odpowiedniego rozwiązania problemu kolaboranta, skoro kończy się wypuszczenie, nawróceniem i gadką o czymśtam w oczach? W oczach to mi jechał pociąg po tym, jak uwierzyłem w te pierdoły Ostatecznie przestałem wierzyć, że coś w tym serialu może się jeszcze udać. Scenarzyści nadawaliby się do opery mydlanej, nie poważnego serialu.
09-10-2012, 23:03
II Wicemiss Avatara 2010
Liczba postów: 3,195
Liczba wątków: 18
Zrobiłem sobie ostatnio powtórkę wszystkich sezonów i muszę niestety "delikatnie" zrewidować swoją ocenę. Sezony 1-3 wciąż mi się niesamowicie podobają, choć ilość zapychaczy czasami jest ciężka do zniesienia. 4 seria z kolei jest tragiczna :( Naprawdę ciężko było przez nią jeszcze raz przebrnąć.
Po piątą na razie się boję sięgać, bo recenzje są kiepskie...
09-10-2012, 23:22
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Po Monty Pythonowskich tripach Waltera powiem... kończcie już panowie.
16-12-2012, 15:54
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,958
Liczba wątków: 11
Obejrzałem właśnie pilota ale widzę ze jest 5 sezonów. Obejrzał ktoś całość? Warto się z tym męczyć?
Pilot był taki na 6/10 maksymalnie.
14-03-2022, 13:06
Początkujący
Liczba postów: 8
Liczba wątków: 0
(14-03-2022, 13:06)Doppelganger napisał(a): Obejrzałem właśnie pilota ale widzę ze jest 5 sezonów. Obejrzał ktoś całość? Warto się z tym męczyć?
Pilot był taki na 6/10 maksymalnie.
po 2-3 sezonie robi sie już troche męczące, a finał rozczarowujący
14-03-2022, 13:13
Do the crane, Danny-boy!
Liczba postów: 4,958
Liczba wątków: 11
Widać że to taki duchowy spadkobierca X-Files. Obejrzałem tylko 2 odcinki ale dla mnie to jest dość przeciętne. Średnio mnie to angażuje, to wszystko jest rozwiązywane (jak na razie) po łebkach, mamy mnóstwo uproszczeń na które muszę przymykać oko, bohaterowie (może poza naukowcem) są średnio interesujący (Pacey z Jeziora Marzeń to drewno aktorskie). Jeden naukowiec zajmujący się przypadkiem wszystkim i złowroga korporacja która pewnie stoi za tymi wszystkimi przypadkami, mam rację? No i ten czarny Skinner-szef wygląda jak z tych nowych horrorów kręconych przez czarnych reżyserów.
Nie wiem czy dotrwam, na razie mam ochotę odpuścić bo wygada to na taki typowy serial klasy B.
15-03-2022, 12:32
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-03-2022, 12:38 przez Doppelganger.)
Początkujący
Liczba postów: 8
i nie bedzie lepiej niestety
15-03-2022, 12:40
Stały bywalec
Liczba postów: 783
Akurat będzie lepiej. Gdy pojawił się wątek równoległej rzeczywistości i fabuła odeszła od epizodyczności serial stał się o wiele ciekawszy. Inna sprawa, że nie jest to nic nadzwyczajnego i nie wiem czy dzisiaj chciałoby mi się oglądać całość. Ostatni sezon i finał rzeczywiście był, z tego co pamiętam, bardzo rozczarowujący.
16-03-2022, 10:28
|