Głupoty wypisywane\wygadywane przez krytyków filmowych
(25-10-2017, 14:52)Phil napisał(a): A dasz radę podesłać foto całości? :)
Mogę spróbować, ale ostrzegam, że to nie jest jakies specjalnie długie tak więc bez problemu można ten tekst przeczytać w kiosku za jednym "posiedzeniem" Ba! Nawet nie wiem czy można go nazwać recenzją, ale skoro podpisano "zrecenzował Piotr Gociek" to chyba wiedzą co robią ;)

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Kup :-) To będzie prawdziwy dowód na to, że sztuka jest ponad polityką.
.

Odpowiedz
(26-10-2017, 05:05)Phil napisał(a): W empiku były same zafoliowane egzemplarze z jakimś dodatkiem :(
Proszę ;) Mam nadzieję, że jakość jest wystarczająco dobra by dało się coś odczytać [Obrazek: dce4ae2ea8fff75dd66cba6277003fdb.jpg]

Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
No poza tym, że to film marvela i bzdurą jakoby ten film mógł z jakimkolwiek filmem marvela konkurować, to reszta się generalnie zgadza :)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
Też nigdy żadnego nie miałem w ręce a się do tego przypieprzyłem, więc chyba można :)

No i nie powiedziałbym, że on się przypieprza, raczej zwyczajnie odnotowuje fakt.

Odpowiedz
a to nie jest tak że wiadomo że buty sportowe to adidasy, a komiksy to marvel? :P
nie usprawiedliwiam recenzenta, po prostu stwierdzam fakt że w powszechnej opinii konkurencja dla marvela nie istnieje
tak że o.

Odpowiedz
To tak jak z tym, że "Anastazja" Dona Blutha zawsze jest i będzie powszechnie postrzegana jako "bajka Disneya", choć z Disneyem nie ma nic wspólnego.

Odpowiedz
No nie wiem czy nic... "directed by former Walt Disney Animation Studios directors Don Bluth"

Odpowiedz
(27-10-2017, 10:21)f.lamer napisał(a): nie usprawiedliwiam recenzenta, po prostu stwierdzam fakt że w powszechnej opinii konkurencja dla marvela nie istnieje
Po części na pewno masz rację, ale jeśli ktoś recenzuje film, to zakładam że go oglądał, a skoro go oglądał, to chyba zauważył że na początku nie ma loga Marvela?

PS. "Dziewczyna i jej bicz" WTF?

Odpowiedz
(27-10-2017, 10:39)Mierzwiak napisał(a): jeśli ktoś recenzuje film, to zakładam że go oglądał,

optymistycznie, nie powiem...
tak że o.

Odpowiedz
(27-10-2017, 10:42)f.lamer napisał(a): optymistycznie, nie powiem...

śmiała teza :)

Odpowiedz
(24-10-2017, 22:58)Bradesinarus napisał(a): Dzisiaj w dziale kulturalnym jednego z ogólnopolskich tygodników (konkretnie tygodniku "Do Rzeczy") natrafiłem na recenzję Wonder Women, po której ręce mi opadły i czuję się zażenowany poziomem polskiego dziennikarstwa. Otóż pan redaktor był łaskaw stwierdzić, iż jest to "jeden z lepszych filmów o bohaterach komiksów Marvela". Serio? Nie można było poświęcić pięciu minut na sprawdzenie tej informacji? Przecież to niemal taki sam poziom niekompetencji jak ewentualne stwierdzenie, że Jarosław Kaczyński to najbardziej wpływowy polityk PO.

Może to nie jest niekompetencja, a hejt na DC :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Tymczasem w nowym "Newsweeku":
[Obrazek: tYVWdPh.jpg]

Nie no, ja rozumiem, że trzeba jakoś sprzedać dodatek, ale kogoś nieżle poniosło. :)

Odpowiedz
Kultowy film dołączony do kultowego tygodnika :)

Odpowiedz
Oh my...

The Last Jedi: can Star Wars’ Rey break Hollywood’s obsession with privilege?

https://amp.theguardian.com/film/2017/dec/04/last-jedi-star-wars-rey-hollywood-obsession-with-privilege

Terminator 2: Sarah Connor isn’t the feminist icon James Cameron thinks she is… but she could be

http://metro.co.uk/2017/12/04/terminator-2-sarah-connor-isnt-the-feminist-icon-james-cameron-thinks-she-is-but-she-could-be-7110534/amp/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Bedac u rodzicow na weekend przeskakiwalem z kanalu na kanal i trafilem na kulturowe wydanie wiadomosci ktoregos TVNu. Tam o figurze woskowej Toma Hardiego, reporterka:
"Aktor znany jest miedzy innymi z filmu Dunkierka i z ostatniej czesci Gwiezdnych Wojen." :(

Odpowiedz
Tomek akurat miał cameo w The Last Jedi, ale je wycięli. 

Odpowiedz
Wiem, OGPUEE. Sprawdzic to komus w redakcji tez zajeloby 30 sekund. Nawet jakby go nie wycieli, to wciaz bylby blad merytoryczny. 

Odpowiedz
No co ty, fani Hardy'ego uwielbiają jego rolę w Gwiezdnych Wojnach.

Odpowiedz
Osobiście kojarzę go wyłącznie z tą rolą. Nie wiedziałem nawet, że grał w czymś jeszcze.
.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon