Anime miało doskonałą fabułę.
13-02-2017, 22:01
|
Ghost in The Shell (2017)
|
|
A co jest zmienione w tym zwiastunie? Wygląda na to, że Władca Marionetek jest, wątki A.I., scena z czołgiem i scena z walką na wodzie niemal jak w anime (i oczywiście ta ze skokiem z wieżowca). Skąd myśl, że fabuła jest kompletnie zmieniona?
Anime miało doskonałą fabułę. 13-02-2017, 22:01
Bo w zwiastunie skupiają się na tajemnicy jej przeszłości, pierdzieląc jakieś kawałki o tym, że kiedyś miała rodzine, że jej to wszystko odebrano, że było więcej takich jak ona i że jest to częścią jakiejś niecnej intrygi, Master of Puppets mówi, że ją oszukano itd. Mi to też na kilometr zalatuje ckliwymi kawałkami wciśniętymi na siłę "bo oryginał nie miał wystarczającego ładunku emocjonalnego, ani bohaterki z którą widz mógłby się indetyfikować". Pod koniec filmu pewnie będą rozkminiać czy roboty potrafią kochać ;)
Oczywiście możliwe, że robimy igły z widły, ale za długo na tym globie żyje, by się napalać na to, że te zmiany to jakieś błyskotliwe prze-aranżowanie oryginały, tak by był inny/wygodniejszy, ale na swój sposób interesujący. Pożyjemy zobaczymy, ale nadzieje i ekscytacja projektem spadły po tym zwiastunie,
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 14-02-2017, 03:05 (13-02-2017, 22:01)Capt. Nascimento napisał(a): Wygląda na to, że Władca Marionetek jest, wątki A.I., scena z czołgiem i scena z walką na wodzie niemal jak w anime (i oczywiście ta ze skokiem z wieżowca). Skąd myśl, że fabuła jest kompletnie zmieniona? Kilka (albo kilkanaście) postów wcześniej sam o tym pisałem - jeden z producentów mówił, że to nie jest remake filmu Oshiiego. I tak swoją drogą ten gość w zwiastunie, to nie Władca Marionetek, tylko Kuze.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
14-02-2017, 21:14
Takie opinie po 12 minutach pokazanych w IMAXach:
Cytat:... Ja tam w kinie się pojawię. Niedawno widziałem trailer na dużym ekranie i podobało mi się co widziałem, nawet jeżeli ma to nie grzeszyć oryginalnością. Ale cóż w takich czasach nam przyszło żyć. 01-03-2017, 16:58
Ehh, mam dziwne wrażenie, że to będzie totalna wydmuszka. Do tego ruszają temat przeszłości i kontroli głównej bohaterki... Bad sign.
05-03-2017, 20:55
"Alita" też będzie PG-13. Tak przypominam, żebyście się nie zagalopowali z marzeniami. No i przy kombinacji 'Cameron+Rodriguez' trudniej przewidzieć co z tego wyjdzie. Kicz pokroju "Małych Agentów", sympatyczne kino rozrywkowe w stylu "Avatara", czy może klimatyczna adaptacja ala "Sin City"?
GiTS za to zapowiada się jak coś niezwykle bezpiecznego i skrojonego pod "typowego Kowalskiego", więc i oczekiwania takie jakieś - przewidywalne.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
05-03-2017, 21:53
No wiem, wiem, gdzieś tam czytałem, że ileś tam lat temu Cameron zapowiadał, że "Alita" będzie celować w PG-13 i dlatego krew będzie mieć inny kolor niż czerwony :)
Cały czas liczę, że chłop się rozmyśli (jeżeli jeszcze tego nie zrobił), ale też się obawiam, że dzisiejszy Cameron nie ma jaj, by wyprodukować pełnokrwistego sf-a w R-ce. Mimo to łudzę się, że pod jego pieczą to nie będzie wyglądać przynajmniej jak kolejny z taśmowo produkowanych holiłudzkich filmideł (a na coś takiego zapowiada się GITS). Chociaż w sumie nie wiem, skąd ta wiara w człowieka, którego ostatni film to najbardziej szablonowa i banalna historyjka pod słońcem :/ 05-03-2017, 22:23
Zrobili prawdziwy strój. Prawdziwy strój. Fascynujące.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 07-03-2017, 13:36
A co ma być w październiku? :D
Edit: Blade Runner? Hmm... ten film nigdy nie wydawał mi się cyberpunkowy. 13-03-2017, 00:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2017, 00:04 przez patyczak.)
Wrzucę fragment z wikipedii podsumowujący mój problem z "prawdziwą cyberpunkowością" tego filmu :)
Cytat:W rzeczywistości film ten jednak w niewielkiej mierze spełnia założenia gatunku, będąc antyutopią SF w klimatach filmu Noir. Brak tu bowiem cyfrowej rzeczywistości i kontrkultury, powszechnych cyberwszczepów, androidy zaś tworzone są w sposób „analogowy” - nie są nosicielami cyfrowych SI. 13-03-2017, 00:16 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Valerian and the City of a Thousand Planets (2017) (Reż. Luc Besson) | Lawrence | 252 | 45,753 |
25-09-2018, 20:51 Ostatni post: Krismeister |
|
| Ghost Rider (temat ogólny) | military | 57 | 18,338 |
13-05-2014, 19:04 Ostatni post: shamar |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |