- pamiętasz Maksimusa?
- no, niezły był z niego herbatnik. Samego Kommodusa ukatrupił na arenie.
- wiesz co?
- co?
- ja to chcę być taki jak on i usiec jakiegoś imperatora na arenie
26-04-2024, 14:44
|
Gladiator (2000) & Gladiator II (2024)
|
|
Pewnie będzie:
- pamiętasz Maksimusa? - no, niezły był z niego herbatnik. Samego Kommodusa ukatrupił na arenie. - wiesz co? - co? - ja to chcę być taki jak on i usiec jakiegoś imperatora na arenie 26-04-2024, 14:44
OGPUEE, ten argument u nas z powodzeniem stosował Mierzwiak: "Przeszkadzają ci Murzyni w dawnej Francji, a nie przeszkadza ci gadający świecznik?" Szkoda było z nim nawet dyskutować.
(26-04-2024, 14:34)OGPUEE napisał(a): czasem też warto mieć umiar i zrobić ten minimalny research, by nie wyszła z tego krindżówa - patrz włoski Titanic z gadającą ośmiornicą To nawet nie zrobili researchu, żeby sprawdzić, czy ośmiornice gadają? Spore niedopatrzenie
26-04-2024, 14:50 (26-04-2024, 14:44)Scheckley napisał(a): Pewnie będzie:Jakby jeszcze dodać w dialogu coś o Ramzesie XIII, to ten film byłby crossoverem "Gladiatora" i "Faraona". Taka szansa przepadła
.
26-04-2024, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-04-2024, 14:54 przez srebrnik.) (26-04-2024, 13:40)Krismeister napisał(a): Ale to tylko film, nie dokument. Oryginał też nie był dokumentem, ale jednak zaczepienie w historii miał jakieś. Zresztą to nie jest ważne, bo wszyscy wiemy jak to się skończy. Gdyby G2 powstawał w 2010 można by się było jarać jeszcze jakoś. A dziś ja po prostu wiem, że to będzie tonąć w green screenie na najprostszych nawet scenach dialogowych, zostanie utopione w netlixowych filtrach (ewentualnie Scott postawi na nijaką szaroburość jak w ostatnich swoich "historycznych" widowiskach), wspomniane rekiny i małpki będą wyglądać gorzej niż w Jumanji pewnie (tym starym), a na deser będzie doprawione politpopem. So, why bother? Jedynie w tę muzykę wierzę, ale to se mogę i bez filmu posłuchać.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 26-04-2024, 20:21
Same rekiny są kuszące ale to trochę mało, żebym poszedł do kina. Rekiny z laserami w oczach!
No to wtedy może, może...
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
26-04-2024, 20:28
Zapominacie, że nosorożce miały być już w pierwszym filmie. W dodatkach są nawet ujęcia testowe. No i dobrze, że to wtedy olali. Ale co najzabawniejsze, 20 lat pozniej pewnie też będzie yebać kompem.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 26-04-2024, 20:50 Mefisto napisał(a):wspomniane rekiny i małpki będą wyglądać gorzej niż w Jumanji pewnie (tym starym) No już bez przesady, teraz nawet w serialach można mieć fotorealistyczne zwierzaki: W takim choćby "Beast" masz sceny, w których cyfrowe lwy wyglądają jak żywe i są praktycznie nie do odróżnienia od prawdziwych: Narzędzia jak najbardziej są, wszystko tylko zależy od filmowców i tego, do czego i jak postanowią ich użyć - w przypadku cyfrowych zwierząt sprawa rozbija się w większości o to, jak zostaną one zanimowane i czy będą się zachowywały na ekranie jak prawdziwe zwierzęta, czy może robiły jakieś głupkowate rzeczy lub poruszały się np. nienaturalnie lub zbyt szybko, a tak często ma to miejsce w filmach. A wtedy iluzja od razu znika i mamy jakiegoś animka, który w niczym nie przypomina swojego żywego odpowiednika.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
26-04-2024, 23:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2024, 00:05 przez slepy51.) (26-04-2024, 23:55)slepy51 napisał(a): W takim choćby "Beast" masz sceny, w których cyfrowe lwy wyglądają jak żywe i są praktycznie nie do odróżnienia od prawdziwych: Chyba żartujesz.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2024, 00:38
Oczywiście, że są tam takie sceny, choćby ta gdzie interakcję z lwami ma Sharlto Copley - gdybym nie wiedział, jak to zostało zrobione pomyślałbym, że jak najbardziej są to żywe lwy.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
27-04-2024, 00:41 (26-04-2024, 23:55)slepy51 napisał(a): No już bez przesady, teraz nawet w serialach można mieć fotorealistyczne zwierzaki Co innego seriale i filmy, które skupione są na zwierzakach, a co innego blockbuster używający zwierzątek jako atrakcji w kilku scenach. To, że coś jest możliwe to jedno - inna sprawa jak te współczesne hity wyglądają. Oczywiście I want to believe.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-04-2024, 03:07
Podsumujmy - Gladiator 2 już teraz jest gównem bo będzie mieć CGI zwierzaki.
Kocham te forum
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
27-04-2024, 13:12
LOL, następny, co umie czytać i wyciągać wnioski
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 27-04-2024, 13:43 (27-04-2024, 13:12)Snappik napisał(a): Podsumujmy - Gladiator 2 już teraz jest gównem bo będzie mieć CGI zwierzaki. Jeśli CGI zwierzaki będą gówniane to będzie to rzutować na caly film. Znane przypadki. Inna sprawa, wyczuwam tendencję od "na uj to powstaje" do "czekam, będzie super"
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 27-04-2024, 14:06 (26-04-2024, 13:06)Bucho napisał(a):(26-04-2024, 11:36)shamar napisał(a): https://naekranie.pl/aktualnosci/gladiator-2-szczegoly-porywajacy-warty-oscara-czas-trwania-pokaz-testowy-1714114727 28-04-2024, 11:08 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |