Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla

Odpowiedz
Ja pierdole co za charyzma!

Odpowiedz
http://www.godzilla-movies.com/news/818
[Obrazek: godzilla_behindthescenes_set_pic.jpg]

Ciekawe, czy będzie mocapowy suitman.

Odpowiedz
(19-05-2013, 20:02)OGPUEE napisał(a): Ciekawe, czy będzie mocapowy suitman.
Oby nie, gdyż w dobie tak zajebistego CGI jak w Pacific Rim, Godzilla wyglądałaby zajebiście tylko jako "polygonowy stwór". Japońce niech sobie kręcą gumiaka w kartonowy mieście, Edwards niech nie będzie głupi i tylko designem potwora nawiąże do oryginału, resztę niech zostawi chłopakom od CGI.

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Przecież napisał mocapowy, a nie gumowy.

Odpowiedz
Coś mi się pojebało i zrozumiałem, ze chodzi mu o gumiaka:P Nieważne zresztą:)

Odpowiedz
To, że będą robić CGI, było wiadome od początku.

BTW kostiumy Godzilli zawsze były robione z lateksu.

A fajnie byłoby, gdyby zastosowali mocapa. Nie tylko nawiązanie do tradycji, ale i jej unowocześnienie - wilk syty i owca cała.

Przy okazji:
[Obrazek: 180768_slide.jpg?v=1]

Odpowiedz
[Obrazek: 57110L.jpg]
[Obrazek: 57111L.jpg]
[Obrazek: 57112L.png]

W San Diego zaczyna się Comic Con.

Odpowiedz
Mogliby tam ujawnić wygląd Króla i jakieś dodatkowe informacje (huczą plotki, iż jakoby miał być inny potwór - oby to były plotki).

Ostatnio Aaron Taylor-Johnson wspomniał, że ku jego zdziwieniu użyto bardzo małą ilość green screena, a całą resztę było kręcono w prawdziwych lokacjach. Chwalił też Edwardsa za inteligentny sposób wykorzystania efektów specjalnych.

Czyli będzie przewaga praktycznych efektów czy kaskaderki, A w CGI będzie Godzilla (ciekawi mnie, czy zrobią mocap).

Odpowiedz
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=106330

Coraz bardziej podoba mi się ta tajemnicza kampania reklamowa. Coraz bardziej czekam na film. Czyżby Godzilla wyrastała na przyszłoroczny odpowiednik Pacific Rim?

Odpowiedz
(11-07-2013, 08:26)Juby napisał(a): Czyżby Godzilla wyrastała na przyszłoroczny odpowiednik Pacific Rim?
Nie ma takiej możliwości. Po "Gigantyczne roboty vs. gigantyczne potwory" Godzilla będzie tylko nieistotnym pierdnięciem.

Odpowiedz
Dokladnie, cos czuje, ze Godzilla zaliczy finansowa porazke/minimalnie zarobi i tyle bedzie z wielkiego powrotu klasycznego potwora.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Tyle tylko, ze Godzilla to Godzilla - marka znana na całym świecie od prawie 60-ciu lat, także spokojnie, jeśli film będzie dobry, to swoje zarobi. Tym bardziej, ze na 60-te urodziny potwora marketing pewnie będzie dość spory i kasy żałować nie będą.

O ile taki "Pacific Rim" szczerze mówiąc ani mnie ziębi, ani grzeje, tak na film Edwardsa czekam z niecierpliwością.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Godzilla swoje zarobi, jestem tego pewien. Jeśli Pacific Rim zaliczy sukces, Legendary i Warner na bank będzie chciało powtórzyć udana kampanie reklamową PR.

Slepy po tych wszystkich pozytywnych recenzjach masz gdzieś tą wspaniała produkcję?

Odpowiedz
Też sądzę, że zarobi. Godzilla to bardzo znana franczyza, w USA ma chyba najwięcej fanów (nie wiem jak z Japonią), od 10 lat nie było go na ekranie, wypada w 60-lecie, a i ma być powaga (a to staje ostatnio cenione).

Odpowiedz
Nie muszę, ja to wiem

Odpowiedz
Dokładnie. Pójdę w sobote do kina to ci powiem, czy wspaniała ;)

OGPUEE napisał(a):Godzilla to bardzo znana franczyza, w USA ma chyba najwięcej fanów (nie wiem jak z Japonią)

W Japonii też. Pamiętam, ze nawet film Emmericha, pomimo niszczącej fali krytyki, swoje poza granicami USA zarobił, a w Japonii był wielkim hitem.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Z Godzilla Emmericha tak naprawdę to dziwna sprawa jest. Film swoje zarobił, nie była klapa finansową, a mimo to pomysł stworzenia trylogii studio porzuciło.

Odpowiedz
Nic dziwnego, sądząc po krytyce. Poza tym kreskówkę zrobili.

Poza tym wcale nie był to aż tak zły film.

Odpowiedz
I miał fajną kampanię reklamową (więc gdyby teraz mieli znów nie pokazywać cały czas wizerunku potwora, byłaby wtórność). Fani mieli żal o to głównie, że remake w zasadzie nic nie miał wspólnego z oryginałem. Gdyby miał inny tytuł, to nie spinaliby się tak mocno. Tak jak kiedyś Mierzwiak pisał o jednym słabym odcinku Batmana TAS, że
Cytat: gdyby był to odcinek jakiejś randomowej kreskówki - OK. Ale TAS i takie pierdoły? Nie, zdecydowanie nie. Piramidalna bzdura z Seliną Kyle zamienioną w... człowieka-kota. Tak, to jest aż tak durne.

A fani wbrew pozorom oczekują od nowego filmu powagi i jakiejś wiarygodności świata (i ma być tylko Godzilla, żeby skupić się na nim.)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości