16-05-2013, 18:15
|
Godzilla
|
(19-05-2013, 20:02)OGPUEE napisał(a): Ciekawe, czy będzie mocapowy suitman.Oby nie, gdyż w dobie tak zajebistego CGI jak w Pacific Rim, Godzilla wyglądałaby zajebiście tylko jako "polygonowy stwór". Japońce niech sobie kręcą gumiaka w kartonowy mieście, Edwards niech nie będzie głupi i tylko designem potwora nawiąże do oryginału, resztę niech zostawi chłopakom od CGI.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 19-05-2013, 21:02
Coś mi się pojebało i zrozumiałem, ze chodzi mu o gumiaka:P Nieważne zresztą:)
Directed by James "THE KING" Cameron 19-05-2013, 21:29
To, że będą robić CGI, było wiadome od początku.
BTW kostiumy Godzilli zawsze były robione z lateksu. A fajnie byłoby, gdyby zastosowali mocapa. Nie tylko nawiązanie do tradycji, ale i jej unowocześnienie - wilk syty i owca cała. Przy okazji:
19-05-2013, 22:08
Mogliby tam ujawnić wygląd Króla i jakieś dodatkowe informacje (huczą plotki, iż jakoby miał być inny potwór - oby to były plotki).
Ostatnio Aaron Taylor-Johnson wspomniał, że ku jego zdziwieniu użyto bardzo małą ilość green screena, a całą resztę było kręcono w prawdziwych lokacjach. Chwalił też Edwardsa za inteligentny sposób wykorzystania efektów specjalnych. Czyli będzie przewaga praktycznych efektów czy kaskaderki, A w CGI będzie Godzilla (ciekawi mnie, czy zrobią mocap). 10-07-2013, 14:26
http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=106330
Coraz bardziej podoba mi się ta tajemnicza kampania reklamowa. Coraz bardziej czekam na film. Czyżby Godzilla wyrastała na przyszłoroczny odpowiednik Pacific Rim? 11-07-2013, 08:26
Dokladnie, cos czuje, ze Godzilla zaliczy finansowa porazke/minimalnie zarobi i tyle bedzie z wielkiego powrotu klasycznego potwora.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
11-07-2013, 11:55
Tyle tylko, ze Godzilla to Godzilla - marka znana na całym świecie od prawie 60-ciu lat, także spokojnie, jeśli film będzie dobry, to swoje zarobi. Tym bardziej, ze na 60-te urodziny potwora marketing pewnie będzie dość spory i kasy żałować nie będą.
O ile taki "Pacific Rim" szczerze mówiąc ani mnie ziębi, ani grzeje, tak na film Edwardsa czekam z niecierpliwością.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
11-07-2013, 12:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2013, 12:06 przez slepy51.)
Godzilla swoje zarobi, jestem tego pewien. Jeśli Pacific Rim zaliczy sukces, Legendary i Warner na bank będzie chciało powtórzyć udana kampanie reklamową PR.
Slepy po tych wszystkich pozytywnych recenzjach masz gdzieś tą wspaniała produkcję?
Directed by James "THE KING" Cameron 11-07-2013, 12:25
Też sądzę, że zarobi. Godzilla to bardzo znana franczyza, w USA ma chyba najwięcej fanów (nie wiem jak z Japonią), od 10 lat nie było go na ekranie, wypada w 60-lecie, a i ma być powaga (a to staje ostatnio cenione).
11-07-2013, 12:35
Nie muszę, ja to wiem
Directed by James "THE KING" Cameron 11-07-2013, 12:48
Dokładnie. Pójdę w sobote do kina to ci powiem, czy wspaniała ;)
OGPUEE napisał(a):Godzilla to bardzo znana franczyza, w USA ma chyba najwięcej fanów (nie wiem jak z Japonią) W Japonii też. Pamiętam, ze nawet film Emmericha, pomimo niszczącej fali krytyki, swoje poza granicami USA zarobił, a w Japonii był wielkim hitem.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
11-07-2013, 12:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-07-2013, 12:51 przez slepy51.)
Z Godzilla Emmericha tak naprawdę to dziwna sprawa jest. Film swoje zarobił, nie była klapa finansową, a mimo to pomysł stworzenia trylogii studio porzuciło.
Directed by James "THE KING" Cameron 11-07-2013, 13:45
Nic dziwnego, sądząc po krytyce. Poza tym kreskówkę zrobili.
Poza tym wcale nie był to aż tak zły film. 11-07-2013, 13:51
I miał fajną kampanię reklamową (więc gdyby teraz mieli znów nie pokazywać cały czas wizerunku potwora, byłaby wtórność). Fani mieli żal o to głównie, że remake w zasadzie nic nie miał wspólnego z oryginałem. Gdyby miał inny tytuł, to nie spinaliby się tak mocno. Tak jak kiedyś Mierzwiak pisał o jednym słabym odcinku Batmana TAS, że
Cytat: gdyby był to odcinek jakiejś randomowej kreskówki - OK. Ale TAS i takie pierdoły? Nie, zdecydowanie nie. Piramidalna bzdura z Seliną Kyle zamienioną w... człowieka-kota. Tak, to jest aż tak durne. A fani wbrew pozorom oczekują od nowego filmu powagi i jakiejś wiarygodności świata (i ma być tylko Godzilla, żeby skupić się na nim.) 11-07-2013, 14:35 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: godzilla_behindthescenes_set_pic.jpg]](http://www.godzilla-movies.com/media/godzilla_behindthescenes_set_pic.jpg)
![[Obrazek: 57110L.jpg]](http://media.bestlittlesites.com/images/users/gallerypictures/57110L.jpg)
![[Obrazek: 57111L.jpg]](http://media.bestlittlesites.com/images/users/gallerypictures/57111L.jpg)
![[Obrazek: 57112L.png]](http://media.bestlittlesites.com/images/users/gallerypictures/57112L.png)