Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
W czasie Comic Conu mówili, że trailer będzie przed Hobbitem.

Odpowiedz
Umknęło mi to, skoro tak to super.

Odpowiedz
Czyli jeszcze trochę sobie poczekamy na trailer. Może to i dobrze, ja przynajmniej sobie obiecałem, że już nie będę fapował, żadnego filmu na którego czekam.
Ostatnio pomyślałem sobie o czasach, kiedy nie było takie dostępu do informacji i człowiek szedł na film z totalną nie wiedza co zobaczy. I wtedy to była magia.
Tak mam zamiar zrobić z Godzilla i ewentualnym sequelem Pacific Rim. Mam zamiar bronic się przed jakimkolwiek obrazem z tych filmów:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Cytat:Mam zamiar bronic się przed jakimkolwiek obrazem z tych filmów:P
Nie dasz rady.

Odpowiedz
Dam, wiem o tym, to takie moje postanowienie na kolejny rok:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(23-07-2013, 16:14)raven.second napisał(a):
Cytat:Mam zamiar bronic się przed jakimkolwiek obrazem z tych filmów:P
Nie dasz rady.

Ja jakoś dałem radę nie oglądając designów Kaiju z Pacific Rim aż do kinowego seansu.

Gorzej będzie u mnie z Godzillą.

Odpowiedz
(23-07-2013, 11:55)OGPUEE napisał(a): A właśnie Juby, wszyscy zdążyli się pospuszczać nad łbem Króla, a ty jak go oceniasz?

Na filmiku prezentuje się fantastycznie. Taka nowa wersja Japońskiej Godzilli tylko wykonana dzisiejszym CGI (w latach dziewięćdziesiątych miał "psi pysk", w serii Shinsei jej trochę go skrócili, teraz jest bardzie jaszczurkowaty i widać "wkurwienie" w oczach potwora). Nie mam uwag.

Traila dopiero w grudniu? :(

Odpowiedz
Niestety. Choć może na Comic-Conie w Nowym Yorku coś jeszcze pokażą.

(23-07-2013, 20:06)Juby napisał(a): Taka nowa wersja Japońskiej Godzilli tylko wykonana dzisiejszym CGI (w latach dziewięćdziesiątych miał "psi pysk", w serii Shinsei jej trochę go skrócili, teraz jest bardzie jaszczurkowaty i widać "wkurwienie" w oczach potwora).

Wiem, wiem. Mi jako fanowi nie musisz mówić.

Odpowiedz
[Obrazek: 19vg.jpg]

:)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Godzilla wg Emmericha - okej, pomimo mnóstwa emisji na Polsacie nigdy nie zdarzyło mi się obejrzeć tego filmu w całości, to sobie nadrobiłem, bo jaram się nadchodzącą wersją Edwardsa. Oto, co następuje.

+ Sceny akcji - jak już są, to są całkiem smaczne. Wiąże się z tym też inny plus, mianowicie niekiedy dobre efekty specjalne - w sensie te, które dotyczą rozwałki - destrukcja Chrysler Building czy wybuch Madison Square Garden fajowe.
+ Muzyka i zdjęcia - niektóre kadry świetne.
+ Nie nuży, pomimo czasu trwania.
+ Ciekawe intro.

Minusy welcome to:
- ZERO ciekawych postaci i nikogo, komu by można było kibicować. Najbardziej polubiłem postać Reno, ale to chyba trochę za mało, tym bardziej, że i on był kliszą.
- Godzilla sam w sobie, niestety - nie przeraża, nie fascynuje, nie niepokoi. Ot, lata sobie stwór po mieście i robi rozjeb. Facet w gumowym kostiumie był bardziej creepy, niż przerośnięta CGI jaszczurka (design mi się nie podoba) - co jeszcze uwydatniał ryk. Tu mi tego zabrakło. Cieszę się, że za rok powrócimy do bardziej klasycznej formy, jak mniemam.
- Wątek z jajami i gra w berka z młodymi - strata czasu, wolałbym więcej akcji z dużym, jakkolwiek nijaki był, tu mamy zaginioną część Jurassic Park, w dodatku z fatalnym CGI.
- Tu trochę na siłę, ale pierdolony DESZCZ - ile może lać, na litość? I żeby to mżawka, ale nie, podczas trwania akcji na ulice wylały się chyba miliardy ton wody, irytowało to już później.
- Pomimo tego, że sceny akcji były spoko, to nie było ani jednej, która szczególnie zapadłaby w pamięć.

Z samą oceną mam problem, bo powyższe mogłoby sugerować, że towarzyszyły mi w większości negatywne odczucia, ale jednak tych dwóch godzin nie żałuję, bo seans był to bezbolesny, chociaż czuć zmarnowany potencjał na dobry film. Tak mamy średniaka. I mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będę musiał powiedzieć tego samego. 5/10

Odpowiedz
Balonik zaczyna się napełniać ;)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yI_a_PHtp8A[/youtube]

Odpowiedz
[Obrazek: 193413_slide.jpg?v=1]

Odpowiedz
Edwards wspomina o designu bestii i pomyśle na kontynuację: http://screenrant.com/new-godzilla-movie-2014-monster-design-gareth-edwards/

Odpowiedz
Wspomina o designu?

Odpowiedz
Tak, wiemy, że w sieci jest wiadomy wygląd Godzillowego łba :P (swoją drogą jak go oceniasz?). Wrzuciłem bardziej o tym, że Edwards ma pomysł na sequelową fabułę pt. "pierdylard monsterów rozwala ziemię".

Odpowiedz
Wspomina o designie* ;)

Odpowiedz
Aaa... oto chodziło. Nie zauważyłem.

Ale i tak jestem ciekawy zdania military'ego odnośnie łba Króla.

Odpowiedz
Mówisz o łbie pokazanym w tamtym teaserze, czy co to było? W porządku, całkiem spoko, choć jak dla mnie ta figurka tłuściocha (wiadomo która) to absolutne mistrzostwo i nic jej nie dorówna.:)

Odpowiedz
Tak, o tym mówię. To chyba coś w rodzaju projekcji/symulatora (jesteś na piętrze, a w szybę zagląda Godzilla). A łepetyna podchodzi pod wiadomą figurkę.

Odpowiedz
Przeglądałem z nudów i natknąłem na takie cudo:
[Obrazek: g25.jpg]

Ja pierdziu, zawarta jest cała osobowość Króla. Chcę od Legendary postera w takiej konwencji!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości