23-07-2013, 15:33
|
Godzilla
|
|
Czyli jeszcze trochę sobie poczekamy na trailer. Może to i dobrze, ja przynajmniej sobie obiecałem, że już nie będę fapował, żadnego filmu na którego czekam.
Ostatnio pomyślałem sobie o czasach, kiedy nie było takie dostępu do informacji i człowiek szedł na film z totalną nie wiedza co zobaczy. I wtedy to była magia. Tak mam zamiar zrobić z Godzilla i ewentualnym sequelem Pacific Rim. Mam zamiar bronic się przed jakimkolwiek obrazem z tych filmów:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 23-07-2013, 15:54 Cytat:Mam zamiar bronic się przed jakimkolwiek obrazem z tych filmów:PNie dasz rady. 23-07-2013, 16:14
Dam, wiem o tym, to takie moje postanowienie na kolejny rok:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 23-07-2013, 16:17 (23-07-2013, 11:55)OGPUEE napisał(a): A właśnie Juby, wszyscy zdążyli się pospuszczać nad łbem Króla, a ty jak go oceniasz? Na filmiku prezentuje się fantastycznie. Taka nowa wersja Japońskiej Godzilli tylko wykonana dzisiejszym CGI (w latach dziewięćdziesiątych miał "psi pysk", w serii Shinsei jej trochę go skrócili, teraz jest bardzie jaszczurkowaty i widać "wkurwienie" w oczach potwora). Nie mam uwag. Traila dopiero w grudniu? :( 23-07-2013, 20:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2013, 20:24 przez Juby.)
Niestety. Choć może na Comic-Conie w Nowym Yorku coś jeszcze pokażą.
(23-07-2013, 20:06)Juby napisał(a): Taka nowa wersja Japońskiej Godzilli tylko wykonana dzisiejszym CGI (w latach dziewięćdziesiątych miał "psi pysk", w serii Shinsei jej trochę go skrócili, teraz jest bardzie jaszczurkowaty i widać "wkurwienie" w oczach potwora). Wiem, wiem. Mi jako fanowi nie musisz mówić. 23-07-2013, 20:31 ![]() :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
23-07-2013, 22:15
Godzilla wg Emmericha - okej, pomimo mnóstwa emisji na Polsacie nigdy nie zdarzyło mi się obejrzeć tego filmu w całości, to sobie nadrobiłem, bo jaram się nadchodzącą wersją Edwardsa. Oto, co następuje.
+ Sceny akcji - jak już są, to są całkiem smaczne. Wiąże się z tym też inny plus, mianowicie niekiedy dobre efekty specjalne - w sensie te, które dotyczą rozwałki - destrukcja Chrysler Building czy wybuch Madison Square Garden fajowe. + Muzyka i zdjęcia - niektóre kadry świetne. + Nie nuży, pomimo czasu trwania. + Ciekawe intro. Minusy welcome to: - ZERO ciekawych postaci i nikogo, komu by można było kibicować. Najbardziej polubiłem postać Reno, ale to chyba trochę za mało, tym bardziej, że i on był kliszą. - Godzilla sam w sobie, niestety - nie przeraża, nie fascynuje, nie niepokoi. Ot, lata sobie stwór po mieście i robi rozjeb. Facet w gumowym kostiumie był bardziej creepy, niż przerośnięta CGI jaszczurka (design mi się nie podoba) - co jeszcze uwydatniał ryk. Tu mi tego zabrakło. Cieszę się, że za rok powrócimy do bardziej klasycznej formy, jak mniemam. - Wątek z jajami i gra w berka z młodymi - strata czasu, wolałbym więcej akcji z dużym, jakkolwiek nijaki był, tu mamy zaginioną część Jurassic Park, w dodatku z fatalnym CGI. - Tu trochę na siłę, ale pierdolony DESZCZ - ile może lać, na litość? I żeby to mżawka, ale nie, podczas trwania akcji na ulice wylały się chyba miliardy ton wody, irytowało to już później. - Pomimo tego, że sceny akcji były spoko, to nie było ani jednej, która szczególnie zapadłaby w pamięć. Z samą oceną mam problem, bo powyższe mogłoby sugerować, że towarzyszyły mi w większości negatywne odczucia, ale jednak tych dwóch godzin nie żałuję, bo seans był to bezbolesny, chociaż czuć zmarnowany potencjał na dobry film. Tak mamy średniaka. I mam nadzieję, że w przyszłym roku nie będę musiał powiedzieć tego samego. 5/10 25-07-2013, 01:44
Balonik zaczyna się napełniać ;)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yI_a_PHtp8A[/youtube] 25-07-2013, 23:42
Edwards wspomina o designu bestii i pomyśle na kontynuację: http://screenrant.com/new-godzilla-movie-2014-monster-design-gareth-edwards/
27-07-2013, 20:10
Tak, wiemy, że w sieci jest wiadomy wygląd Godzillowego łba :P (swoją drogą jak go oceniasz?). Wrzuciłem bardziej o tym, że Edwards ma pomysł na sequelową fabułę pt. "pierdylard monsterów rozwala ziemię".
27-07-2013, 21:36
Aaa... oto chodziło. Nie zauważyłem.
Ale i tak jestem ciekawy zdania military'ego odnośnie łba Króla. 27-07-2013, 21:50
Mówisz o łbie pokazanym w tamtym teaserze, czy co to było? W porządku, całkiem spoko, choć jak dla mnie ta figurka tłuściocha (wiadomo która) to absolutne mistrzostwo i nic jej nie dorówna.:)
28-07-2013, 07:45
Tak, o tym mówię. To chyba coś w rodzaju projekcji/symulatora (jesteś na piętrze, a w szybę zagląda Godzilla). A łepetyna podchodzi pod wiadomą figurkę.
28-07-2013, 17:13 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |

![[Obrazek: 19vg.jpg]](http://img585.imageshack.us/img585/8784/19vg.jpg)

![[Obrazek: g25.jpg]](http://3.bp.blogspot.com/-8_nGDDY8fuY/UbRpeZhwTcI/AAAAAAAAGk8/W-LmjTpHnuQ/s640/g25.jpg)