Ankieta: Jak oceniasz "Godzilla: King of the Monsters"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Godzilla
GOOOO!!!! DZIIIII!!! RAAAAA!!!

Błagam, niech ten niedorzecz nie będzie zachowany tylko na napisy końcowe.

Na mojej skali niedorzeczności, od "Showdown in Little Tokyo" do "Shoot 'Em Up" ten kawałek dostaje solidnego "Johna Wicka".

Odpowiedz
Więc tego możemy się spodziewać w 5. fazie MCU ;)?
https://betoniarka.net/godzilla-kontra-uniwersum-marvela/

Odpowiedz
Jest już cały soundtrack a na nim znajome dźwięki;)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Ja pieprze, dawac mi juz ten film
http://filmozercy.com/wpis/przygotujcie-sie-na-grzmoty-finalowa-zapowiedz-filmu-godzilla-2
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Matko jakie piękne :)

Odpowiedz
Ludzkość na skraju zagłady, a w tle rzygowy kawałek i teledyskowy montaż z bohaterami rzucającymi cool śmiszne one linery. Spoko :)

Pierwsze zapowiedzi miały super klimat, im dalej w las tym widać że starają się trafić z marketingiem do jak najprymitywniejszej widowni.

Odpowiedz
A czego chciales. Moze i dobor muzyki kijowy ale tam jest wszystko co potrzeba. Godzilla to po Endgame najlepiej zapowiadajacy sie blockbuster tego roku, widowisko kompletne gdzie jest co trzeba, czyli Godzilla napierdalajaca sie z potworami. No epicko to wygląda.

Odpowiedz
Marvel na taką kulminację i rozpierduchę potrzebował ilu filmów, chyba ze 20?
Tutaj wystarczyły dwa :D

Ale do kina pewnie się przejdę choćby dla Tywina.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(24-05-2019, 19:55)Mierzwiak napisał(a): im dalej w las tym widać że starają się trafić z marketingiem do jak najprymitywniejszej widowni.

I jak widać osiągają w tym zakresie sukces :>

Z tą muzyką wyszła chujnia jak w zwiastunach Pacific Rim 2. No i ziewam po 20 sekundach...

Odpowiedz
Widzę, że przez cały film pada deszcz, jak w "Godzilli" Emmericha.
Zacinający deszcz, pył, pełno syfu na ekranie. Tak, już na to narzekałem kilka razy, ale po prostu nie mogę wyjść z podziwu, jak twórcy się napracowali, żeby zepsuć frajdę z walk potworów.
Widzę, że zamiast oglądać to filmidło, trzeba będzie sobie znowu odpalić "Pacific Rim".

Odpowiedz
Już się chyba byłem dołączalem ale... też se napiszę któryś tam raz:
Jak wyżej; jeśli wszystkie walki są zafiltrowane i pozaslaniane efektami, filtrami etc to wygląda jak filmik z gry a nie coś rzeczywistego. Czyli kaszana
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
shamar, a jak w rzeczywistości wyglądają walki kilkusetmetrowych stworzeń mające miejsce na terenie miejskim?

Jak masz to zarzuć jakimś filmikiem, choć same fotki też wystarczą :)

Odpowiedz
Włącz choćby wspominany Pacific Rim, starą Godzille, King Konga, każdy inny film gdzie akcja pokazana, czy przynajmniej w niektórych scenach pokazywana, jest klarownie, w biały dzień.
O to mi chodzi. Tutaj te wszystkie filtry, kolorki (tu jest szczególny przypadek bo wygląda, że każda scena ma inną kolorystykę, coś jak odrozniajce się poziomy, lokacje z gry) dodatki odbierają realizmu. Widzę superrendery z gry a nie wiarygodne starcie monstrów w realnym swiecie.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kolorystyka to część zamysłu artyatycznego reżysera i autora zdjęć, pierwsze słyszę o wymogu realistycznego wyglądu filmów, więc to argument z dupy.

Wszystkie główne sceny w Pacific Rim dzieją się w nocy, stara Godzilla to tandeta z ludźmi w gumowych kostiumach rozwalających makiety a w King Kongu nie ma walczących ze sobą kilkusetmetrowych stworzeń które rozpętują na ziemi apokalipsę. Próbuj dalej.

Odpowiedz
Szkoda mi marnować czasu na dyskusje nad argumentami z fiuta, typu: a bo taki był zamysł twórców albo w innych filmach potwory były mniejsze czy gumowe (nie przypominam sobie takiej w filmie Emmericha). Genialne. Nie ma wymogu zeby akcje z monstrami wyglądały autentycznie. W końcu to nie film tylko gra albo animacja... nie?
Skoro nie kupujesz o co chodzi. Trudno.

Odpowiedz
Kapuję, ale uważaj:

Dla mnie te sceny wyglądają autentycznie.

I co teraz?

Widziałeś nagrania z 11 września? Widziałeś co się stało po zawaleniu WTC? Gówno było widać. To teraz wyobraź sobie że budynki w mieście walą się bo walczą między nimi gigantyczne monstra i zadaj sobie pytanie czy miałbyś wszystko widoczne jak na dłoni czy jednak nie?

Z drugiej strony rozumiem troskę, w "jakości" w jakiej "oglądasz" filmy wszystko tu zleje się w jedna wielką, pikselową srakę.

Odpowiedz
Ale jakie walące budynki? Ja tu piszę o każdej prawie scenie, która jest kolorystycznie przesadzona.
Można to przyrównać do podkreconego koloru w Jurassic World, który odbierał realizmu. Tu jest znacznie gorzej bo "co druga" scena jest tak wypacykowana filtrami jakbyś oglądał film animowany. Raz skapane w pomaranczu, raz w zielonym, raz niebieskie. Przykładowo.
Jedyna (chyba bo nie oglądałem wszystkich reklam) wyglaająca w miarę realistycznie to ta, gdzie stwor podnosi się spod góry (?).

I tyle.

Odpowiedz
Wlasnie mialem pisac, ale Mierzwiak mnie ubiegl.
Z calym szacunkiem do Pacific Rim(zajebioza film wiadomo), ale tam walki zwlaszcza w Hong Kongu to totalnie nierealistyczne SF. Roboty z potworami sie bija, rozpierniczaja budynki i nie ma nawet grama pylu, tylko kawałki budynkow. Ja rozumiem ten zamysl ale tez nie rozumiem dopierdalania sie do tworcow Godzilli, ze chca pokazac realistycznie konsekwencje dla otoczenia jakie niesie w sobie napierniczanie sie takich wielkich stworow. Jest pyl i chwala im za to, jak dobrze przytoczyl Mierzwiak wystarczy przypomniec sobie zawalenie WTC czy jakiekolwiek kontrolowane wyburzenie. Tam jest od cholery pyly i wszelkiej masci ustrojstwa zaslaniajacego wszystko.
Jednak mimo tego w trailerze wszystko fajnie widac, mimo pylu, deszczu czy ognia. Wszystko dzieki temu qyglada niesamowicie epicko.

Odpowiedz
@shamar, jaki jest Twój problem? Nie podoba Ci się kolorystyka w zwiastunach? Spoko - Twoje prawo. Tylko czemu robisz z tego jakiś niby obiektywny zarzut na brak realizmu? Realizmu w filmie "Godzilla 2".

Batmanom Shumachera też zarzucasz głównie brak realizmu?
.

Odpowiedz
A ci teraz o pyle... Czy ja gdzieś pisałem o pyle? Pisałem o całokształcie tych scen, które nie wyglądają jak w prawdziwym świecie. Proste

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości