Błagam, niech ten niedorzecz nie będzie zachowany tylko na napisy końcowe.
Na mojej skali niedorzeczności, od "Showdown in Little Tokyo" do "Shoot 'Em Up" ten kawałek dostaje solidnego "Johna Wicka".
20-05-2019, 21:50
|
Godzilla
|
|
GOOOO!!!! DZIIIII!!! RAAAAA!!!
Błagam, niech ten niedorzecz nie będzie zachowany tylko na napisy końcowe. Na mojej skali niedorzeczności, od "Showdown in Little Tokyo" do "Shoot 'Em Up" ten kawałek dostaje solidnego "Johna Wicka". 20-05-2019, 21:50
Więc tego możemy się spodziewać w 5. fazie MCU ;)?
https://betoniarka.net/godzilla-kontra-uniwersum-marvela/ 23-05-2019, 14:30
Jest już cały soundtrack a na nim znajome dźwięki;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
24-05-2019, 10:43
Ja pieprze, dawac mi juz ten film
http://filmozercy.com/wpis/przygotujcie-sie-na-grzmoty-finalowa-zapowiedz-filmu-godzilla-2
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 24-05-2019, 19:05
Ludzkość na skraju zagłady, a w tle rzygowy kawałek i teledyskowy montaż z bohaterami rzucającymi cool śmiszne one linery. Spoko :)
Pierwsze zapowiedzi miały super klimat, im dalej w las tym widać że starają się trafić z marketingiem do jak najprymitywniejszej widowni. 24-05-2019, 19:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2019, 19:57 przez Mierzwiak.)
A czego chciales. Moze i dobor muzyki kijowy ale tam jest wszystko co potrzeba. Godzilla to po Endgame najlepiej zapowiadajacy sie blockbuster tego roku, widowisko kompletne gdzie jest co trzeba, czyli Godzilla napierdalajaca sie z potworami. No epicko to wygląda.
Directed by James "THE KING" Cameron 24-05-2019, 20:27
Marvel na taką kulminację i rozpierduchę potrzebował ilu filmów, chyba ze 20?
Tutaj wystarczyły dwa :D Ale do kina pewnie się przejdę choćby dla Tywina.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
24-05-2019, 20:39 (24-05-2019, 19:55)Mierzwiak napisał(a): im dalej w las tym widać że starają się trafić z marketingiem do jak najprymitywniejszej widowni. I jak widać osiągają w tym zakresie sukces :> Z tą muzyką wyszła chujnia jak w zwiastunach Pacific Rim 2. No i ziewam po 20 sekundach... 24-05-2019, 21:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2019, 21:25 przez Gieferg.)
Widzę, że przez cały film pada deszcz, jak w "Godzilli" Emmericha.
Zacinający deszcz, pył, pełno syfu na ekranie. Tak, już na to narzekałem kilka razy, ale po prostu nie mogę wyjść z podziwu, jak twórcy się napracowali, żeby zepsuć frajdę z walk potworów. Widzę, że zamiast oglądać to filmidło, trzeba będzie sobie znowu odpalić "Pacific Rim". 25-05-2019, 10:26
Już się chyba byłem dołączalem ale... też se napiszę któryś tam raz:
Jak wyżej; jeśli wszystkie walki są zafiltrowane i pozaslaniane efektami, filtrami etc to wygląda jak filmik z gry a nie coś rzeczywistego. Czyli kaszana
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 25-05-2019, 10:50
Włącz choćby wspominany Pacific Rim, starą Godzille, King Konga, każdy inny film gdzie akcja pokazana, czy przynajmniej w niektórych scenach pokazywana, jest klarownie, w biały dzień.
O to mi chodzi. Tutaj te wszystkie filtry, kolorki (tu jest szczególny przypadek bo wygląda, że każda scena ma inną kolorystykę, coś jak odrozniajce się poziomy, lokacje z gry) dodatki odbierają realizmu. Widzę superrendery z gry a nie wiarygodne starcie monstrów w realnym swiecie.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 25-05-2019, 12:34
Kolorystyka to część zamysłu artyatycznego reżysera i autora zdjęć, pierwsze słyszę o wymogu realistycznego wyglądu filmów, więc to argument z dupy.
Wszystkie główne sceny w Pacific Rim dzieją się w nocy, stara Godzilla to tandeta z ludźmi w gumowych kostiumach rozwalających makiety a w King Kongu nie ma walczących ze sobą kilkusetmetrowych stworzeń które rozpętują na ziemi apokalipsę. Próbuj dalej. 25-05-2019, 15:17
Szkoda mi marnować czasu na dyskusje nad argumentami z fiuta, typu: a bo taki był zamysł twórców albo w innych filmach potwory były mniejsze czy gumowe (nie przypominam sobie takiej w filmie Emmericha). Genialne. Nie ma wymogu zeby akcje z monstrami wyglądały autentycznie. W końcu to nie film tylko gra albo animacja... nie?
Skoro nie kupujesz o co chodzi. Trudno.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 25-05-2019, 17:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2019, 17:19 przez shamar.)
Kapuję, ale uważaj:
Dla mnie te sceny wyglądają autentycznie. I co teraz? Widziałeś nagrania z 11 września? Widziałeś co się stało po zawaleniu WTC? Gówno było widać. To teraz wyobraź sobie że budynki w mieście walą się bo walczą między nimi gigantyczne monstra i zadaj sobie pytanie czy miałbyś wszystko widoczne jak na dłoni czy jednak nie? Z drugiej strony rozumiem troskę, w "jakości" w jakiej "oglądasz" filmy wszystko tu zleje się w jedna wielką, pikselową srakę. 25-05-2019, 17:36
Ale jakie walące budynki? Ja tu piszę o każdej prawie scenie, która jest kolorystycznie przesadzona.
Można to przyrównać do podkreconego koloru w Jurassic World, który odbierał realizmu. Tu jest znacznie gorzej bo "co druga" scena jest tak wypacykowana filtrami jakbyś oglądał film animowany. Raz skapane w pomaranczu, raz w zielonym, raz niebieskie. Przykładowo. Jedyna (chyba bo nie oglądałem wszystkich reklam) wyglaająca w miarę realistycznie to ta, gdzie stwor podnosi się spod góry (?). I tyle.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 25-05-2019, 17:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-05-2019, 21:02 przez shamar.)
Wlasnie mialem pisac, ale Mierzwiak mnie ubiegl.
Z calym szacunkiem do Pacific Rim(zajebioza film wiadomo), ale tam walki zwlaszcza w Hong Kongu to totalnie nierealistyczne SF. Roboty z potworami sie bija, rozpierniczaja budynki i nie ma nawet grama pylu, tylko kawałki budynkow. Ja rozumiem ten zamysl ale tez nie rozumiem dopierdalania sie do tworcow Godzilli, ze chca pokazac realistycznie konsekwencje dla otoczenia jakie niesie w sobie napierniczanie sie takich wielkich stworow. Jest pyl i chwala im za to, jak dobrze przytoczyl Mierzwiak wystarczy przypomniec sobie zawalenie WTC czy jakiekolwiek kontrolowane wyburzenie. Tam jest od cholery pyly i wszelkiej masci ustrojstwa zaslaniajacego wszystko. Jednak mimo tego w trailerze wszystko fajnie widac, mimo pylu, deszczu czy ognia. Wszystko dzieki temu qyglada niesamowicie epicko.
Directed by James "THE KING" Cameron 25-05-2019, 18:03
@shamar, jaki jest Twój problem? Nie podoba Ci się kolorystyka w zwiastunach? Spoko - Twoje prawo. Tylko czemu robisz z tego jakiś niby obiektywny zarzut na brak realizmu? Realizmu w filmie "Godzilla 2".
Batmanom Shumachera też zarzucasz głównie brak realizmu?
.
25-05-2019, 20:22 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 2 gości |