Gorące wieści, plotki itp.
(10-11-2017, 15:29)Kryst_007 napisał(a):
(10-11-2017, 14:06)shamar napisał(a):
(09-11-2017, 15:36)Kryst_007 napisał(a): ...w porównaniu do np. podmiany Jóhannssona na (sic!) Zimmera przy BD2049.

A czy gdzieś jest ta odrzucona ścieżka? Słyszałem tylko 1 słaby utwór. Skąd pewność, że pierwsza była lepsza?
Akurat na stan obecny Jóhannsson jest dużo lepszym kompozytorem od Zimmera, więc mógł po raz kolejny się wykazać i zaprezentować coś co wzbudzi WOW.

A ja mówię że na stan obecny nie jest. Handluj z tym :)
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Sam Mendes nie jest już reżyserem "Pinokia". Mam nadzieję, iż nikogo przy okazji nie zmolestował
http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/sam-mendes-exits-disneys-live-action-pinocchio-1057750
Najlepszy film 2021: Titane
Najlepszy film 2020: Pewnego razu w Hollywood
Najlepszy film 2019: Parasite
Najlepszy film 2018: Suspiria

Odpowiedz
Cytat:Muszę przyznać, że byłoby naprawdę zabawnie, gdyby Plummer nie tylko zdobył nominację, ale i wygrał Oscara za ten film xD.

Naprawdę zabawnie to by było, gdyby po tych dokretkach okazało się, że Plummer też kogoś molestował. Ciekawe czy go jakoś dokładnie prześwietlili albo czy ma w umowie wielomilionową karę na wypadek gdyby coś wpłynęło. Jakaś poważna rozmowa musiała chyba mieć miejsce.

Chociaż w sumie przemowa w przypadku zdobycia Oscara za tę rolę też mogłaby być ciekawa. Dziękować Kevinowi czy nie. Za to że molestował nastolatków.;)

Odpowiedz
http://variety.com/2017/film/news/mel-gibson-frank-grillo-action-thriller-boss-level-1202615729/

Dzień Świstaka w wersji Martina Riggsa. Kupuję.

Odpowiedz
Fajnie. Mel wraca na aktorskie tory. W przyszłym roku będzie jeszcze policmajstrem z Vincem Voughnem u S. Craig Zahlera. Fajnie, fajnie.

Odpowiedz
Jak donosza zagraniczne media "Murder on The Orient Express" otrzyma sequel. Tym razem Branagh zekranizuje "Śmierć na Nilu", scenariusz napisze Michael Green (pierwszy film, "Logan", "Blade Runner 2049").

Pierwszy projekt odniósł sukces finansowy 55 mln budżetu a na razie zarobił 148 mln po dwóch tygodniach dzielnie walcząc z Thorem i JL :P

Odpowiedz
Użycie słowa 'sequel' w tym przypadku dość średnio pasuje. W pierwszej chwili pomyślałem: "Śmiech. Zwariowali? Będą kręcić "Murder on the Orient Express 2: Ratchett Returns"?

:)
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Dla mnie to bardziej adaptacja kolejnej książki. Nie wiem akurat czy literacka "Śmierć na Nilu" rozgrywa się po "Morderstwie...", ale gdyby się np. nie rozgrywała, to trudno by ją było nazwać sequelem, co nie zmienia faktu, że można ją w tej kolejności zekranizować. Bo to w sumi , bez znaczenia. [chyba]
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
(21-11-2017, 22:13)zombie001 napisał(a): Dla mnie to bardziej adaptacja kolejnej książki. Nie wiem akurat czy literacka "Śmierć na Nilu" rozgrywa się po "Morderstwie...", ale gdyby się np. nie rozgrywała, to trudno by ją było nazwać sequelem, co nie zmienia faktu, że można ją w tej kolejności zekranizować. Bo to w sumi , bez znaczenia. [chyba]

Ale w tym przypadku film będzie kontynuował przygody Poirota w wykonaniu Branagha=sequel.

Trochę się zagalopowałem, jeszcze nie potwierdzono, że Kenneth wyreżyseruje film. Na razie na pewno w nim zagra. Ale kwestia reżyserii jest chyba oczywista, Branagh skończył z jednym legendarnym angielskim twórcą, zaczyna adaptować kolejnego :P

Odpowiedz
Z tego co kojarzę, to książki Christie nie mają kolejności, to po prostu przygody m.in Poirota dziejące się w bliżej nieokreślonym czasie, więc o ile książkowej Śmierci na Nilu nie można nazwać sequelem Morderstwa w Orient Expressie (ani na odwrót), tak film tego samego reżysera, z tym samym Poirotem, nakręcony tuż po poprzednim już chyba się łapie. Tak samo jak książkowe Bondy nie mają kolejności, a filmu uznaje się raczej za sequele.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Tw%C3%B3rca+%22Kingsman%22+szykuje+miks+%22Incepcji%22+i+%22Na+skraju+jutra%22-126007

Vaughn negocjuje kolejny projekt dla FOXa. Lakoniczny opis, ale już jestem zaintrygowany, porównywany do takich filmów, wysokobudżetowy film s-f? Od Vaughna? Biorę!
Ale jestem trochę zaskoczony bo sądziłem, że będzie rozwijał te swoje komiksowe pomysły. "Kingsman 3" pewnie nadal chce zrealizować, ale też negocjuje role reżysera "Man of Steel 2" i zapowiadał, że chce zreebotować Fantastic Four, cieszę się jednak, że spróbuje czegoś nowego niż komiksy :P

Odpowiedz
[Obrazek: DQnD3PwX0AUIvIT.jpg]
[Obrazek: DQnD12oXkAAB4bw.jpg]

Fajnie się zapowiada. Za Saoirse ten dobry koleś z Dunkirk.

Odpowiedz
Kirk Douglas konczy dzisiaj 101 lat. 200 lat!

Odpowiedz
Zawsze jak widzę zdjęcia stulatków to myślę sobie, że stu lat należy życzyć jedynie wrogom. I to takim od serca.

Odpowiedz
(09-12-2017, 23:55)Arahan napisał(a): Kirk Douglas konczy dzisiaj 101 lat. 200 lat!

Dodajmy, że jego obecna (od 47 lat) żona ma 98.

Odpowiedz
http://variety.com/2017/biz/news/disney-fox-merger-deal-52-4-billion-merger-1202631242/

No to oficjalnie. Stało się.

https://thewaltdisneycompany.com/walt-disney-company-acquire-twenty-first-century-fox-inc-spinoff-certain-businesses-52-4-billion-stock/

Cytat:Popular entertainment properties including X-Men, Avatar, The Simpsons, FX Networks and National Geographic to join Disney’s portfolio

ciekawe co z F4

Odpowiedz
Nie wiem jaka będzie polityka Disneya, ale bardzo obawiam się o serial Legion. 

Odpowiedz
Iger potwierdził, że "Deadpool" zachowa kategorię R. O "Legion" też bym się nie martwił.

Odpowiedz
Mnie się wydaje, że w przypadku produkcji, które się sprawdzają, to nie zmienią nic. To zbyt kumata firma, żeby gmerała w czymś co działa.
.

Odpowiedz
Jakoś w ubiegłym tygodniu jadąc autem usłyszałem o tym tytule i pomyślałem, że byłby to fenomenalny pomysł na film. Dzisiaj czytam tego newsa:

https://www.comicbookmovie.com/comics/kill-or-be-killed-movie-in-the-works-from-the-team-behind-the-john-wick-films-a156355

Czekam w kit na kolejne nowiny :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości