Gorące wieści, plotki itp.
Indeksiarz napisał(a):Swoją drogą gdzie był wymiar sprawiedliwości gdy zamordowano Sharon Tate.

Mansona skazano przecież.

Odpowiedz
Prawo zawiadło w ten sposób że nie zdołało go odizolować go od społeczeństwa za wcześniejsze przestępstwa.
Ready To Rock!

Odpowiedz
Jak wszystkich morderców.

Odpowiedz
Ciekawe, czy gdyby oskarżonym w tej sprawie był piekarz, to wypowiadali by się o niej inni piekarze?

Niezły pomysł z tą "eksterytorialnością" festiwali filmowych. Gdyby tak jeszcze zawieszać na czas ich trwania wszelkie działania wojenne...

A żeby zostac w temacie plotek, to jak się Wam podoba taki projekt?

Jodie Foster wyreżyseruje i zagra w filmie, w którym Mel Gibson jako facet w depresji będzie porozumiewał się ze światem za pośrednictwem pacynki w kształcie bobra. Dla mnie bomba.
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...

Odpowiedz
simek napisał(a):W sumie to liczyłem na jedyny sensowny w tym wypadku agrument, czyli, że sama ofiara pragnie aby już nie karać Polańskiego

tyle że ten "argument" jest równie bezsensowny jak wszystkie inne "argumenty". nie ma nic do rzeczy, czy kobieta chce procesu czy nie chce. nawet gdyby już nie żyła - dla meritum sprawy nie miałoby to żadnego absolutnie znaczenia, czego niektóre osoby najwyraźniej nie są w stanie pojąć. i żeby było jasne, sąd nie odbiera tej kobiecie prawa do decydowania o swoim losie - ona sama się go zrzekła (ona czy jej rodzice - nvm) w momencie złożenia doniesienie o przestępstwie.

co do petycji: nie ma eastwooda - to raczej zrozumiałe. ale gdzie stone i penn, naczelni lewacy hollywood?

Odpowiedz
Co poniektórzy palnęli się w czoło (ewentualnie ktoś ich palnął) i załapali, że "trochę" bezmyślnie się wypowiadali w sprawie Polańskiego:
http://www.filmweb.pl/Maleje+poparcie+dla+Pola%C5%84skiego,News,id=54815

Odpowiedz
Pierwsze zdjęcie nowej Drużyny A

http://www.filmweb.pl/Pierwsze+zdj%C4%99cie+cz%C5%82onk%C3%B3w+%22Dru%C5%BCyny+A%22,News,id=54819
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
E, spoko nawet. Siwy Neeson! ;)

Odpowiedz
Ah ten Copley. Miał w niczym nie grać już, a tu zonk :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Mental napisał(a):tyle że ten "argument" jest równie bezsensowny jak wszystkie inne "argumenty". nie ma nic do rzeczy, czy kobieta chce procesu czy nie chce.

Jak to nie ma - oczywiście, że ma, bo to zaszło między nią, a Polańskim, a nie między Polańskim, a całym światem. I ponoć sama tego chciała. Całe to polowanie przypomina średniowieczne tropienie czarownic. Ludzie rżną się na ulicach, w kolejce czeka przynajmniej 50 osób, których schwytanie powinno być priorytetem, bo są naprawdę niebezpieczni, a ci debile zajmują się sprawą sprzed trzech dekad, bo tak. O tym, że ci szmaciarze dalej odkładają ujawnienie znacznie bardziej ważnych i poważnych spraw, nie wspomnę. Cyrk. Jak zawsze zresztą. No, ale kto jak kto, ale Polacy - lubujący się przecież w odgrzebywaniu historii, która nikogo nie interesuje - na pewno są za :D
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):Jak to nie ma - oczywiście, że ma, bo to zaszło między nią, a Polańskim, a nie między Polańskim, a całym światem. I ponoć sama tego chciała.

właśnie dlatego dzisiaj jestem umówiony z jedenastoletnim dziewczęciem - to, co się stanie, też zajdzie tylko między nami. reszcie świata nic do tego. co więcej, tak ją zbajeruje (powiem jej, żem słynny reżyser Mentalos z Grecji), iż z własnej nieprzymuszonej woli rozchyli przede mną swoje wiotkie udka:)

Polański miał wybór wolny jak najbardziej - mógł bzyknąć się z jedną z setek kobiet, które tamtego wieczoru tylko czekały na jego skinienie, aby rozłożyć nogi. z jakichś jednak powodów uznał, że woli zrobić to z dzieckiem. każdy, kto szanuje wolność człowieka, powinien optować za przeprowadzeniem procesu i skazaniem pana Polańskiego (niekoniecznie na odsiadkę), dając w ten sposób wyraz całkowitego i bezwarunkowego poparcia dla wolności wyboru jednostki i prawa tej jednostki do ponoszenia konsekwencji swoich wyborów.

Odpowiedz
Sprawa jest prosta i nie interesuje mnie, ze Polanski, to Polak, dziewczyna sama tego chciala, juz nie byla dziewica, ze stalo sie to 30 lat temu lub, ze mu wybacza i wycofuje oskarzenie (ciekawe czy sama z siebie poruszona tworczoscia rezysera, czy z powodu przelewu pieniedzy na konto)
Prawo, to prawo...a seks z trzynastoletnia dziewczynka, to przestepstwo (juz nawet omijajac sprawy moralnosci) i skoro sprawa nie ulegla przedawnieniu (bardzo dobrze) to Polanskii powinien stanac przed sadem. Wyrok to sprawa sedziego i przysieglych.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Taaa, jasne gdyby w Polsce tak łapali wszystkich za seks z nieletnią musieliby ich upychać w piwnicach przepełnionych więzień.
Ready To Rock!

Odpowiedz
nie rozumiem. sugerujesz, że nie należy łapać osób uprawiających seks z dziećmi, bo w więzieniach brakuje wolnych miejsc? jaki cel przyświecał ci, kiedy pisałes powyższego posta? co chciałeś powiedzieć?

Odpowiedz
Moja babcia wyszła za mąż mając 17 lat. Dziadek miał w momencie ślubu 32 lata.
Ready To Rock!

Odpowiedz
bardzo piękny fragment rodzinnej kroniki. a moja pra-pra-pra-pra-pra-pra-pra babcia wyszła za mąż mając 12 lat, dziadek miał w momencie ślubu 25 a jego 7-letni wnuczek pracował w kamieniołomach. w ogóle kiedyś niewolnictwo było ok. po co zamykać handlarzy niewolników, skoro kiedyś było ok?

Odpowiedz
Troche bzdura, Mental. W przypadku seksu nie ma jednej słusznej słusznej reguły. Wystarczy spojrzeć na prawo w świecie - w Jemenie można dymać 9-cio latkę, jeżeli się z nią wcześniej ożenisz. W Hiszpanii trzynastolatke możesz posuwać ile chcesz, nawet bez ślubu. W Polsce naga piętnastolatka w łóżku nie sprawi, że policja założy ci kajdanki. W części stanów USA za seks z 17 latką jesteś pedofilem, ale za seks z 18 latką już nie. Z kolei w Tunezji twoja wybranka musi mieć 20 lat, inaczej jesteś zbok.

Mów co chcesz, ale moim zdaniem jest o sprawa bardziej złożona niż handel ludźmi.

Odpowiedz
ludzie, czy wy wszyscy jesteście... otumanieni jakimś proszkiem?

z tego, co mi wiadomo, owa 13-latka (ona albo jej matka, aż tak dobrze się nie orientuje) ZŁOŻYŁA DONIESIENIE o przestępstwie, za które w USA grozi kara więzienia. Polański się przyznał. end of story. w tym momencie mało mnie obchodzi, co robią z dziećmi w Jemenie po 22.

Odpowiedz
Przyzanał się żeby zakończyć sprawe polubownie. Często adwokaci tak radzą kiedy prokurator wyznacza akceptowalny przez obie strony wymiar kary. Mnie raczej dziwi to co ta Matka robiła kiedy jej córka była na imprezie u Nicholsona.
Ready To Rock!

Odpowiedz
polubownie nie oznacza w tym przypadku "bez kary" - ja rozumiem, że niektórzy to by najchętniej wypuścili Polańskiego i dali mu medal. na szczęście są jeszcze kraje, które się NIE PIERDOLĄ z "wielkimi tfurcami". w ogóle nie jest problemem to, czy komukolwiek wydaje się, że trzynastoletnia dziewczyna jest gotowa do seksu z dorosłym mężczyzną albo czy "sędziowie w USA to debile i nie rozumieją, że 18 letnia afrykaneczka to stara dupa". rozmawiamy o hipokryzji dziennikarzy i tzw. inteligencji, drących mordy i robiących z jednych ludzi nieomal troglodytów i zupełnych zboczeńców, podczas gdy innych dopuszczających się takich samych czynów traktują ulgowo, bo "som wielkeny tfurcamy".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości