Gorące wieści, plotki itp.
Don Vito napisał(a):[i]Nicolas Cage wcieli się w postać Ala Capone w przygotowywanym przez Briana De Palmę prequelu jego słynnego filmu "Nietykalni". Obraz nosi tytuł "Untouchables:Capone Rising", a zdjęcia do niego rozpoczną się w październiku.

Alez to bedzie dno. A sadzilem, ze De Palma nizej stoczyc juz sie nie moze.

Odpowiedz
Może. Zawsze może zrobić sequel Misji na Marsa z Cagem w roli głównej.

A tak na serio, wygląda na to że jeszcze nie skończyła się potworna moda na remake'i, a już powstaje nowa - na sequele klasyki sprzed lat.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):Może. Zawsze może zrobić sequel Misji na Marsa z Cagem w roli głównej.

To juz nie byloby staczanie sie, ale czysty idiotyzm. ;)

Odpowiedz
Maria Bello zagra w "Mumii 3" :shock: Muszę powiedzieć że w tym momencie ta znakomita aktorka bardzo u mnie straciła, no ale przecież każdy świetny aktor powinien mieć na koncie film którego powinien się wstydzić, prawda?

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):no ale przecież każdy świetny aktor powinien mieć na koncie film którego powinien się wstydzić, prawda?

Każdy ma.. ale nie każdy powinien ;-)

Odpowiedz
Jak to powiedział Affleck (jeśli mnie pamięć nie myli): Raz się gra w czymś ambitniejszym, a raz w czymś dla kasy.

Odpowiedz
wywiad z Richardem Dreyfussem na temat jego roli w "Posejdonie".
to idzie jakos tak:

- dlaczego zagrał pan w tym filmie, czy pociągała pana perspektywa uczestnictwa w nowej wersji filmu katastroficznego wszech czasów. czy może było to aktrskie wyzwanie lub chęć uczestnictwa w wysokobudżetowym widowisku?
- nie, zrobiłem to dla pieniędzy :twisted:
get ready for suprise...

Odpowiedz
Gorąca wieść: właśnie powstaje scenariusz polskiego filmu, który rzuci was wszystkich na kolana, zmiażdży i wdepcze w ziemię. Zgadnijcie kto go pisze. ;) Chętnych do sfinansowania produkcji zapraszam na PM. :twisted:

A tak poważnie, to gdzie trzeba kierować scenariusze, jesli chce się je zrealizować? Może temat nie jest zbyt odpowiedni, ale lepszego nie znalazłem, a nie chcę dla jednego pytania nowego wątku zakładać.

Odpowiedz
military napisał(a):Gorąca wieść: właśnie powstaje scenariusz polskiego filmu, który rzuci was wszystkich na kolana, zmiażdży i wdepcze w ziemię. Zgadnijcie kto go pisze. ;)

Konrad Niewolski? ;)

Odpowiedz
Aż tak dobre masz zdanie o Niewolskim? ;)

Odpowiedz
Nie porównuj Niewolskiego do Military. Bo ten drugi się obrazi ;-)

Hmm... Nie wiem jak w jest Polsce ale David Lynch swój scenariusz wysyłał do Amerykańskiego Instytutu Filmowego (AFI) i dostał dotację. Tak zrealizował swoją krótkometrażówkę 'Babcia'. W Polsce chyba takich instytucji nie ma... lub jest mało ;-)

Odpowiedz
Jest coś takiego w Polsce. Ale szczegółów nie znam :( Są też jakieś konkursy scenariuszowe. To ostatnie działa na zasadzie, że jak Twój scenariusz okaże się dobry, to dają go jakiemuś reżyserowi.

Odpowiedz
Aha, czyli nie ma najmniejszej szansy wyreżyserować własny scenariusz? Tylko go oddać np. w ręce twórcy Dylematu 5? ;) Zresztą jakie tam oddać - pewnie nie zaakceptowaliby filmu, jeśli nie poruszałby Ważnych Tematów.

Odpowiedz
Niekoniecznie. Jest jakaś instytucja (nie mam pojęcia jaka, nie orientowałem się) która może Ci dać dofinansowanie na film pod warunkiem, że znajdziesz sobie producenta, czy coś takiego. Dokładnie nie wiem. Wiem, że "Praskie Miraże", które (chyba) pod koniec roku będą w kinach, powstały z pieniędzy z takiego dofinansowania.

Odpowiedz
Ostatnio jakiś 15-latek wygrał scenariusz, zagrał i wyreżyserował.... ale reklamę;-)

Jeśli się dowiesz gdzie można wysyłać scenariusz to napisz bo ja też mam już w głowie cały scenariusz [świetny dramat, dołujący bardziej od Placu Zbawiciela...]

Odpowiedz
Picek i to podstawowy blad polskiego scenarzysty.
'Zrobie cos bardziej dolujacego'.
Gon sie :D Polsce potrzeba parodii, akcji, sensacji, nie kolejnego dramatu o beznogiej wdowie z wadą wrodzona mowy, ktora stracila dzieci podczas festiwalu piosenki w opolu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Spoko, Hitch, gdyby dało się uzyskać dofinansowanie, zobaczyłbyś świetny sensacyjny film akcji z dobrym montażem, zdjęciami i muzyką. ;)

Odpowiedz
Zawsze możesz rozleklamować swój pomysł i zdobyć kasę od sponsorów, podobnie jak koleś który zebrał kasę i teraz kręci swój film --> http://wszystko.net/pl/

Scenariusz tutaj: http://wszystko.net/pl/scenariusz.pdf Jeśli mam być brutalnie szczery, to nie dałbym na coś takiego nawet grosza, a ten scenariusz nawet na podtarcie tyłka się nie nadaje. Ale szmira.

Odpowiedz
military napisał(a):Spoko, Hitch, gdyby dało się uzyskać dofinansowanie, zobaczyłbyś świetny sensacyjny film akcji z dobrym montażem, zdjęciami i muzyką. ;)
Dobra dobra nie jeden juz tak mowil ;)
Poki co to ja mam mase pomyslow ale nie wrzuce ich byle gdzie :D
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Panowie, zamiast tak gadać lepiej pokażcie te swoje dzieła.

Konkurs scenariuszowy- http://www.filmforum.pl/index.php?str=49&art=169

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości