Gorące wieści, plotki itp.
Ekranizacja "Pod kopułą" - to by było coś:)

A "Bastion" to chyba moja ulubiona książka Kinga, więc w sumie się cieszę.

Cytat:którą już zekranizowano - i to całkiem nieźle?

Słyszałem raczej negatywne opinie, ale skoro tak piszesz to może jednak sprawdzę:)

Odpowiedz
No i stało się. Ridley przez 3D i Prometheusa popuścił w majty - http://uk.movies.ign.com/articles/118/1188867p1.html
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ojtam, lepiej od niego niż od kogokolwiek innego ;) Nie pociesza tylko fakt, że są plany, a nie ma scenariusza. Ach to Hollywood :)

Cóż - szkoda, że Ridley się nie weźmie za jakiś całkiem nowy film sf tylko sequele i preqele, ale takie czasy. Dzisiaj ciężko dostać dużą kasę na film sf, który nie jest sequelem lub też nie jest oparty na znanej marce.

Odpowiedz
Mnie tam Scott zaintrygował. Facet to inteligentny twórca (no, jedynie Królestwo... tego nie potwierdza), dlatego może temat pociągnąć należycie. Tylko oby bez dziadka Forda...

Odpowiedz
(18-08-2011, 21:02)Anielski_Pyl napisał(a): (no, jedynie Królestwo... tego nie potwierdza), d

Robin Hood :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Zważywszy na kwestię android/nieandroid pojawienie się Forda w sequelu byłoby niezbyt roztropne. Wątpię, raczej prędzej coś a'la "Prometheus", czyli niby to samo, ale jednak co innego :)

Odpowiedz
(18-08-2011, 21:02)Anielski_Pyl napisał(a): Facet to inteligentny twórca (no, jedynie Królestwo... tego nie potwierdza)
Wybaczcie mu, bo nie wie co mówi :)

Dla mnie to nie jest zła wiadomość. Owszem, brak nowych pomysłów to pierwsze, co się nasuwa, ale czy na pewno? Może facet ma pomysł na nową, zajebistą historię wykorzystującą to samo uniwersum? Przede wszystkim poczekajmy na Prometeusza z konkretniejszymi prognozami dla nowego Blade Runnera.

Odpowiedz
Heh, dla mnie to wiadomość w stylu "Oł ryli? Naprawdę? Naprawdę muszą? Nie ma już innych pomysłów na filmy?" - no ale z grubsza zwisa mi to i powiewa. Ot, kolejny niepotrzebny sequel. Szkoda tylko że do filmu, który przez tyle lat pozostawał tak piękną, niezależną od niczego, zamkniętą całością. Tytuł "Blade Runner" będzie splugawiony. To tak jakby nakręcić "Thelma i Louise 2" albo "Siedem 2: Osiem".

Odpowiedz
Spoko, Ridley już miał tyle różnych planów. Zresztą prequel "Blade Runnera" też tak z 10 lat temu kręcił :) Zobaczę, to uwierzę. "Blade Runner" obrósł może legendą, ale to nie jest film na sukces kasowy. Chyba, że zrobią z tego jakiegoś akcyjniaka, tfuu!

Odpowiedz
(18-08-2011, 22:31)military napisał(a): "Siedem 2: Osiem".

Padłem. :D

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Po Blade Runner 2, Ridley zamknie trylogię "sequeli swoich trzech najlepszych filmów" i nakręci "Gladiatora 2", o którym już chyba z 5 lat temu ktoś nabąkiwał. :)

Odpowiedz
Coś jakoś średnio mi się chce w to wierzyć. Zresztą z tego co pamiętam, to Ridley miał kręcić "Forever War", jak i też adaptację "Monopoly" i co z tymi projektami? Mam nadzieję, że prędzej powstanie "1493" niż sequel "Blade Runnera".
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Mówiliśmy wcześniej o realizacji "Pod kopułą" i jest:

http://www.filmweb.pl/news/%22Pod+kopu%C5%82%C4%85%22+Kinga+serialem+telewizyjnym-77264

Odpowiedz
Nastraja pozytywnie, że dla stacji Showtime. Tylko ten Spielberg-dusigrosz...

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Johnny+Depp+daje+Disneyowi+ultimatum+w+sprawie+%22The+Lone+Ranger%22-77352

Przy takim zamieszaniu raczej The Lone Ranger nie powstanie, chyba, że Depp ma taką siłę przebicia, że wytwórnia mu ulegnie.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Zwłaszcza, że to western i - powiedzmy - podobne "Rango" nie zrobiło furory w kinach.

Odpowiedz
"Rango" nie zrobiło furory? A mnie się wydawało, że ten film całkiem dobrze zarobił.

Naprawdę szkoda mi Verbinskiego, gdyż lubię jego filmy, a tu najpierw nici z "Bioshocka", teraz "Lone Ranger" do odstawki. Szkoda, gdyż potrafi kręcić przyjemne filmy i dobre blockbustery.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Przy budżecie 135 milionów zarobił ich 242 (na świecie), jak podaje box office mojo. Nie wygląda mi to na jakiś specjalny sukces.

Odpowiedz
"Lone Ranger"...? 240 mln...? Przecież "Lone Ranger" to infantylna kupa o kowboju w pedalskich ciuchach. Co tam ma kosztować 240 mln? W tym Hollywood to na prawdę panuje jakieś zaćmienie umysłowe.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości