Gorące wieści, plotki itp.
Tom Hardy został Samem Fisherem w Splinter Cellu. Gość od The International, Eric Singer, pisze scenariusz. Kurde, to brzmi naprawdę dobrze! Clooney pasował wizualnie na Fishera, ale Hardy idealnie pasuje na żołnierza, który został szpiegiem. Najpierw Assassin's Creed z Fassbenderem - na które czekam tylko dla Fassbendera - a teraz to? Ubisoft chyba sparzył się tym swoim PoP i zależy im na lepszych produkcjach. Czekam!

http://www.slashfilm.com/tom-hardy-to-lead-tom-clancys-splinter-cell-the-international-writer-eric-singer-tapped-for-script/

Odpowiedz
(15-11-2012, 06:05)Crov napisał(a): Ubisoft chyba sparzył się tym swoim PoP i zależy im na lepszych produkcjach. Czekam!

Przynajmniej nie sprzedali praw Uwe Bollowi :D
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Oby tylko film był oparty na klasycznych częściach, nie nowych.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Cytat:Tom Hardy został Samem Fisherem w Splinter Cellu. Gość od The International, Eric Singer, pisze scenariusz. Kurde, to brzmi naprawdę dobrze!

No, to jest dobra nowina.

Odpowiedz
Niech jeszcze wybiorą jakiegoś kumatego reżysera, a nie kogoś pokroju McG czy innego Wieśmana...

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/news/Zombie+zagraj%C4%85+o+Puchar+Francji+w+%22Goal+Of+The+Dead%22-90796

To może być jeden z ciekawszych filmów o zombie w ostatnich latach :)

Odpowiedz
Może być ciekawe, ale mnie bardziej interesuje jak długo jeszcze będzie nam towarzyszyła ta moda na zombie. Nie żeby mi specjalnie przeszkadzała, ale kiedyś się musi skończyć. Prawda?

(15-11-2012, 06:05)Crov napisał(a): Tom Hardy został Samem Fisherem w Splinter Cellu. Gość od The International, Eric Singer, pisze scenariusz. Kurde, to brzmi naprawdę dobrze! Clooney pasował wizualnie na Fishera, ale Hardy idealnie pasuje na żołnierza, który został szpiegiem. Najpierw Assassin's Creed z Fassbenderem - na które czekam tylko dla Fassbendera - a teraz to? Ubisoft chyba sparzył się tym swoim PoP i zależy im na lepszych produkcjach. Czekam!

Wracając jeszcze do tego tematu. Mam taką malutką nadzieję, że studia filmowe zaczną w końcu ekranizować gry tak ja należy. Przecież wystarczy, że wzięliby przykład z komiksowych adaptacji, które od ponad dekady rządzą kinami i mimo tego co jeszcze niedawno zapowiadano, prawdopodobnie najlepsze lata mają jeszcze przed sobą.

A główną lekcją, którą powinny się od nich nauczyć to potrzeba zachowania ducha oryginału, który sprawił, że był tak popularny.

Odpowiedz
No ja też. Teraz do adaptacji "Deus Ex: Human Revolution" zatrudniono ekpię od "Sinister" - Scotta Derricksona i scenarzystę C. Roberta Cargilla. Z tym drugim miałem ostatnio okazję porozmawiać i gość nie dość, że zna sie na filmach to jest fanem gier i ma przy tym dobre podejście do adaptacji. Może być udany produkt.

Odpowiedz
Te znajomości...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(19-11-2012, 16:01)Celestyn napisał(a): Może być ciekawe, ale mnie bardziej interesuje jak długo jeszcze będzie nam towarzyszyła ta moda na zombie. Nie żeby mi specjalnie przeszkadzała, ale kiedyś się musi skończyć. Prawda?

Nieprawda, to tak jakby miała się skończyć moda na wampiry, czy duchy. Może kiedyś będzie mniej filmów, ale raczej moda nie zniknie. Zwłaszcza, że filmy o zombie można tworzyć małym kosztem. Czekam na pierwszy polski film o zombie :)

Odpowiedz
Ja nie cierpie mody na filmy. Mogłaby się już skończyć.

Odpowiedz
Zacznijmy od zakończenia mody na filmiki z youtube :)

Odpowiedz
No tak, oczywiście masz rację. Ale chodzi mi o tą mainstreamową modę na nie, która właśnie panuje.

Z innej beczki. Przy okazji premiery "Hobbita" szykuje nam się prawdziwy wysyp zwiastunów wakacyjnych blockbusterów - "Man of Steel", "Wolverine" i być może "Pacific Rim". Oprócz tego w grudniu zobaczymy też trailer i prolog (w stylu Nolana) do "Star Trek Into Darkness".

Odpowiedz
(19-11-2012, 18:14)Azgaroth napisał(a): Czekam na pierwszy polski film o zombie :)

Już ktoś wrzucał kiedyś jakiegoś szorta
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(19-11-2012, 18:14)Azgaroth napisał(a): Czekam na pierwszy polski film o zombie :)
Nie widziałeś "Czekając na sobotę"? Zatrzęsienie żywych trupów na ekranie, a całość zrobiona w formie dokumentu.

I dlaczego taki przeciętniaczek bez większych sukcesów na koncie, jak Derrickson, dostaje taki materiał, jak "Deus Ex" do sfilmowania?

Odpowiedz
No za ekranizacje gier nie biorą się raczej reżyserzy z pierwszej ligi. A porównując jego dorobek do innych twórców odpowiedzialnych za filmy na podstawie gier, Derrickson przecież nie wypada tak blado.

Wymyślą "Deus Exa" jako głupi film akcji z domieszką science-fiction i nawet lepszy reżyser nie pomoże i nie jest potrzebny. I lepszy na pewno nie chciałby także brać udziału w takim przedsięwzięciu, bo nieważne jakbym kochał "Deus Exa", gry wydają mi się kiepską podstawą dla filmów.

Odpowiedz
Derrickson, bo nakręcił przynajmnije dwa dobre filmy - "Egzorcyzy Emily Rose" i "Sinister", a CBS Films nie jest wielkim studio z ogromnym budżetem. Co może być dobre, bo podejrzewam, że budżet będzie w okolicach 30-50 milionów (Cargill przywołuje "District 9" i "Loopera" w tej kwestii), więc nie będą świrować z CGI itp.

Dla mnie obok informacji o Splinter Cellu to najlepsze info filmowe ostatnio.

Odpowiedz
(19-11-2012, 21:23)Crov napisał(a): dobre filmy - "Egzorcyzy Emily Rose"
Nope. :)

Odpowiedz
Yes:)

Moim zdaniem świetny film. Swego czasu nawet trochę się na nim bałem. A gdybym teraz obudził się o trzeciej w nocy, to czułbym lekki niepokój. Ale odchodząc od horrorowych aspektów, to naprawdę ciekawa historia.

Odpowiedz
[Obrazek: 44175.9.jpg]
Thomas Jane, Nick Nolte, Jeremy Irons.

Historia byłego żołnierza, ściganego za gwałt i morderstwo, które rzekomo popełnił w przeszłości. Starcie z napastnikami będzie szansą na oczyszczenie jego zbrukanego imienia.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości