Gorące wieści, plotki itp.
Iii Rashidę Jones na partnerke i mamy reunion!

Odpowiedz
I Segela na kogokolwiek!
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ok, zazwyczaj jestem neutralny w stosunku do prequeli/sequeli, bo czasami coś dobrego może z tego wyjść. Jednak teraz zadaje sobie pytanie, NA CO komu prequel Harrego Pottera?

http://www.thewrap.com/harry-potter-jk-rowling-play
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Na co w ogóle komu były te filmy? :)

A na co prequel? Żeby bębnić kasę z gimbazy.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
O ile jeszcze prequel w znaczeniu "cokolwiek przed pierwszą częścią" byłby spoko, o tyle opowiadanie o Harrym z czasów kiedy w ogóle nie potrafił czarować i był gnębioną przez wujostwo sierotą jest bezsensowne.

Odpowiedz
Niech zgadnę: zrobią z tego filmową trylogię :)

Odpowiedz
Taka głupota, a zaraz pewnie wpadna na pomysł, by kontynuować historie po 7 części, gdy bohaterowie sa juz dorośli. na to bylby material na serial :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Akurat motyw, aby nakręcić przygody dorosłego Harry'ego Pottera jako aurora nie byłby taki zły, ale rzeczywiście bardziej pasowałby na serial. A w ogóle to dla mnie ta historia jest zamknięta.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Spin-off by zrobili o Dumbledore albo o ojcu Harry'ego i jego ekipie, a nie pierdołami się jakimiś zajmować będą. Wyjdzie dramat o samoodrastających się włosach i przenoszeniu się z miejsca na miejsce (bo, o ile dobrze pamiętam, na tym polegały wstępne umiejętności Harry'ego). W temacie sieroctwa Pottera zostało powiedziane wszystko.
"Byłem królem traktorzystów przy wyrębie lasu na cały Oregon i sąsiednie stany, a królem szulerów od powrotu z Korei i nawet królem opielaczy groszku na farmie w Pendleton - więc pomyślałem sobie, że skoro już mam być wariatem, to też muszę być pierwszym i najlepszym." Randle McMurphy

Odpowiedz
Takie lekkie dopowiedzenie, bo wspomniałem o tym, że to będzie prequel "Harrego Pottera", ale pewnie nie każdy zajrzał do tego newsa co zlinkowałem, a tam jest jaśniej sprecyzowane.

Oczywiście Rowling chodzi o zrobienie sztuki teatralnej (co dla mnie jest niewyobrażalnie dużym absurdem) o przeszłości Pottera, a nie filmu jak chyba duża cześć pomyślała.
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
To, że ma być to sztuka, a nie film nie sprawia, żeby ten pomysł był choć odrobinę sensowniejszy.

Odpowiedz
1) Świetna wiadomość, na pewno nie omieszkam zobaczyć Pana Wołodyjowskiego w zremasterowanej wersji (ciekawe czy wydadzą na blu?).

2) Czemu te pizdy z TVP puszczają to w dwóch częściach? W drugi dzień świąt pracuje, więc nici z oglądania!

Odpowiedz
Cytat:ciekawe czy wydadzą na blu?

Tak. Planowane jest takie samo wypasione, niewidzialne wydanie, co "Psów" i "Psów 2" :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
(21-12-2013, 18:32)zombie001 napisał(a): Oczywiście Rowling chodzi o zrobienie sztuki teatralnej (co dla mnie jest niewyobrażalnie dużym absurdem) o przeszłości Pottera, a nie filmu jak chyba duża cześć pomyślała.
Ja czytałem. I wiem że chodzi o sztukę. Tylko że jeśli sztuka odniesie sukces, to stąd już tylko niewielki krok dzieli ją od przeniesienia na język filmu. Warner będzie doić tę markę do upadłego, jeśli ktoś uważa inaczej, to nie wiem na jakim świecie żyje :)

Odpowiedz
Mogli by dziady wreszcie Klossa pokolorować.
Pewnie i tak bym nie obejrzał bo już wymiotuje tym no ale...

LOL

Cytat:Rewitalizacji poddawane są stopniowo poszczególne dzieła polskiej filmoteki. Poddane zostały już procesowi m. in. "Ogniem i mieczem", "Operacja Samum", "Pan Tadeusz", "Pestka", "Poznań 56", "Prymas. Trzy lata z tysiąca", "Przedwiośnie", "Psy", "Psy 2. Ostatnia krew", "Pułkownik Kwiatkowski”, „Sonata Marymoncka", "Autoportret z kochanką", "Spis cudzołożnic", "Stawka większa niż życie", "Syzyfowe prace", "U pana Boga za piecem", "Wiedźmin", "Zawrócony", "Ziemia obiecana".
l

Połowa tych filmów nie zasługuje na to.
Mogli by dziady wreszcie Klossa pokolorować.
Pewnie i tak bym nie obejrzał bo już wymiotuje tym no ale...

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Cytat:2) Czemu te pizdy z TVP puszczają to w dwóch częściach?

A ten film nie był zawsze w ten sposób prezentowany? (podobnie jak Potop)

Okazało się, że Wołodyjowski nie jest odnowiony, za to Potop na TVN i owszem.

Odpowiedz
widmo plotek
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(26-12-2013, 23:49)Gieferg napisał(a): A ten film nie był zawsze w ten sposób prezentowany? (podobnie jak Potop)

Okazało się, że Wołodyjowski nie jest odnowiony, za to Potop na TVN i owszem.

Nie. Mam nagranego Pana Wołodyjowskiego sprzed lat z TVP na kasecie i był w jednej części (do tej pory zawsze w ten sposób leciał w TV). Mój brat ma też jako jeden film w wydaniu VCD (na trzech płytach). Zresztą weźmy to na logikę, po co dzielić 150 minutowy film na dwie części? Potop to zupełnie inna sprawa, bo film trwa aż 282 minuty.

Jeśli Mały Rycerz nie był odnowiony to niezła wtopa. Niestety nie widziałem, ale udało mi się obejrzeć po około 40 minut obu części Potopu i odnowiona wersja sprawiła, że szczękam mi opadła. Film wygląda pięknie (zero zanieczyszczeń taśmy, obraz 2.35:, kolory żywe ale nie zbyt mocne jak przy Krzyżakach) chce go na blu-ray! Cztery filmy po rekonstrukcji już wydano, więc liczę że i ten zobaczę wkrótce w ofercie Empiku.

Odpowiedz
Ktoś odblokował temat. Bo nie działał.

Czyli nie było "restauracji". Co sugerowały "paprochy".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości