Gorące wieści, plotki itp.
Szeregowiec ma 10 lat, a Kompania to serial. Teraz na dużym ekranie rządzi era plastiku i poprawności politycznej.

Odpowiedz
http://film.wp.pl/id,79028,title,Indiana-Jones-bez-komputera,wiadomosc.html?rfbawp=1183911236.622

Oby tylko to byla prawda..
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Rzeczywiście, fajna wiadomość :)

Odpowiedz
Oby tylko Ford nie zawiodl. W sumie w Firewallu rzucali nim przez szyby i kazal sie bic po twarzy temu albinosowi (o ile to nie gadka dla publiki). Mogl posiwiec ale poki dobrze gra i umie dac w morde jeszcze bedzie tym samym Indym. Jesli zostanie mu tylko gra i dubler w kazdej scenie...
--
Laozi

Odpowiedz
O tym, że chcą kręcić bez komputera wspominali już kilka lat temu. Ale to dobra wiadomość za każdym razem :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Orci+i+Kurtzman+pisz%C4%85+scenariusz+apokalipsy,News,id=36079

Ciekawe, dlaczego Majowie koniec świata przewidują akurat w 2012? :lol:

Odpowiedz
Charlize Theron zagra jedną z głównych ról w filmie "The Burning Plain". Jest to debiut reżyserski Guillermo Arriagi, którego widzowie na całym świecie znają jako scenarzystę "Amores Perros", "21 gramów" i "Babel".
źródło: http://www.filmweb.pl/Theron+w+debiucie+re%C5%BCyserskim+scenarzysty+%22Babel%22,News,id=36114

Obejrzałem "Amores Perros", "21 gramów" i "Babel" (czyli trylogia Inarritu) i wydaje mi się, że te filmy bazowały głównie na świetnej reżyserii a nie scenariuszu (szczególnie w 'Babel'... no i te całe bzdury o '21 gramach', które traci się w chwili śmierci). Zobaczymy co będzie ale koleś znów powiela swoje pomysły (wypadek etc.)- ile można robić to samo?

Jestem ciekaw co teraz pocznie Inarritu... może sam napisze scenariusz.. oby.

Odpowiedz
To o tych 21 gramach to podobno fakt :)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
21 gramów, które traci człowiek to woda. Człowiek wysycha jak liść i stąd utrata wagi. Jest jeszcze jeden mit: podobno ludziom po śmierci nadal rosną włosy (u kobiet to widać, bo mają często farbowane i można zauważyć granicę). Ponownie winne temu zjawisku jest parowanie- skóra wysycha, tkanki się kurczą i skóra staje się przez to cieńsza (nie ma w niej wody) i stąd wrażenie że włosy urosły. Wszystkich, którzy uwierzyli w masę duszy, prosimy o powrót na ziemię.

Odpowiedz
jeśli utrata 21 gramów jest prawdziwa to przepraszam.. myślałem, że to jakieś durnowate bajeczki (przynajmniej tak brzmiało w filmie) ;D

Odpowiedz
Guzeppe napisał(a):21 gramów, które traci człowiek to woda. Człowiek wysycha jak liść i stąd utrata wagi. Jest jeszcze jeden mit: podobno ludziom po śmierci nadal rosną włosy (u kobiet to widać, bo mają często farbowane i można zauważyć granicę). Ponownie winne temu zjawisku jest parowanie- skóra wysycha, tkanki się kurczą i skóra staje się przez to cieńsza (nie ma w niej wody) i stąd wrażenie że włosy urosły. Wszystkich, którzy uwierzyli w masę duszy, prosimy o powrót na ziemię.

Taaa, czyli zawsze traci 21 gram, niezależnie od tego ile się samemu waży? :wink:

Odpowiedz
To dowód na rzecz tezy, że to dusza, a nie jakaś tam woda! Wody odparowuje proporcjonalnie do masy ciała, a dusza jest standardowa i widać każda waży 21 gramów :).
| Pereant qui ante nos nostra dixerunt |

Odpowiedz
21. 3x7=21. kolejna wielce symboliczna kombinacja :) a co jeśli ktoś ma nadwagę? :)

Odpowiedz
http://pl.wikipedia.org/wiki/Duncan_MacDougall

Koles ma farta ze nie zyje od dawna. Za te psy skrecilbym mu kark :)
--
Laozi

Odpowiedz
Ja nie napisałem że ubytek masy jest zawsze równy 21 gram. Po prostu ubytek masy występuje, a o ile nie wiem, moim hobby nie jest ważenie umarlaków. Tak czy inaczej w bajki o masie duszy nie wierzę. Przypomina mi to rozważania chrześcijańskich mędrców średniowiecza, co kłócili się czy Bóg może przyjąć postać dyni etc.

Odpowiedz
Duncan MacDougall nie przebadal wszystkich ludzi na swiecie, ale u tych ktorych przebadal to zawsze bylo 21 gram.
--
Laozi

Odpowiedz
O wielu rzeczach nie mamy pojęcia i być może nigdy się nie dowiemy. Zastanów się przykładowo czym są nasze myśli, osobowość, pamięć, uczucia, charakter, i tak dalej. To wszystko można nazwać "duszą". A przecież to nic innego jak pewne stany energetyczne i funkcje falowe, ściśle ze sobą powiązane i w nadzwyczajny sposób unikalne. Gdy człowiek umiera, energia ta musi gdzieś "umknąć" (zagadka ludzkości). A przecież nie od dziś wiadomo, że energia = masa. :)

Dlatego też można wierzyć lub nie, ale zastanowić się warto.

Odpowiedz
Romeck, zabijasz cały romantyzm i sens życia. :P

Odpowiedz
Wręcz przeciwnie! :P

Odpowiedz
romeck napisał(a):O wielu rzeczach nie mamy pojęcia i być może nigdy się nie dowiemy. Zastanów się przykładowo czym są nasze myśli, osobowość, pamięć, uczucia, charakter, i tak dalej. To wszystko można nazwać "duszą". A przecież to nic innego jak pewne stany energetyczne i funkcje falowe, ściśle ze sobą powiązane i w nadzwyczajny sposób unikalne. Gdy człowiek umiera, energia ta musi gdzieś "umknąć" (zagadka ludzkości). A przecież nie od dziś wiadomo, że energia = masa. :)

Dlatego też można wierzyć lub nie, ale zastanowić się warto.

Błagam, tylko bez równania Schrodingera :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości