11-10-2020, 20:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2020, 20:15 przez simek.)
|
Gorące wieści, plotki itp.
|
|
Raczej baardzo dawno temu, przecież od paru latek jest oczywiste, że najbliższą dekadę, albo lepiej ma zajętą przez Avatary, ciężko powiedzieć, czy on nakręci jeszcze cokolwiek innego niz niebieskie ludziki.
W kwestii tej Kleopatry to widzę, że film Denisa może ciągle powstawać i według Deadline Eric Roth najprawdopodobniej kręci się teraz wokół scenariusza...tylko jeśli Sony zechce zrobić ten film szybciej to raczej Denis odejdzie od projektu. Kiedy miałby go nakręcić? Chyba, że ten projekt z Jakiem to Kleo a The Sisterhood/Dune 2 będą skasowane/przełożone na daaalszy termin
11-10-2020, 20:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2020, 20:22 przez Kuba.)
Z ciekawości aż sprawdziłem. 10 lat minęło od kiedy wiązano go z tym projektem. Zrezygnował, aby skupić się na sequelach Avatara. :)
No i to był ten projekt z którym ciągle wiązana była Jolie, a który miał postać dla Sony. Później zmieniali się tylko scenarzyści i reżyserzy. Po Cameronie Jolie bardzo chciała Finchera. Swoją drogą, jeżeli chodzi o moje zainteresowanie, to pewnie wyglądało by tak, wersja: Finchera - >Camerona - >V - >Jenkins. Kobita jest na straconej pozycji :( Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.
11-10-2020, 20:24
No właśnie to mógłby też sugerować powrót Rotha. Bo z tego co pamiętam, to właśnie on pracował nad tekstem dla Finchera.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
11-10-2020, 20:28
Pytanie co z aktorką, czy Jolie nadal jest zainteresowana. Villeneuve chciał Gage podobno, temat ucichł. Wielki powrót duetu Fincher&Jolie nie byłby niczym szczególnie zaskakującym.
Oczywiście Sony może też kompletnie odpuścić ten wyścig lub zgarnąć pierwszego lepszego wyrobnika który film ogarnie im na przyszły sezon nagród. Fincher pewnie potrzebowałby czasu do 2022/2023 a z Villeneuvem to wiadomo - grafik niesamowicie napięty. 11-10-2020, 20:35
Gdyby nie prace nad Last Duel i zapchany kalendarz [m.in. Guccim] od jutra kręciłby to Ridley Scott.
W powrót teamu Fincher+Jolie jakoś szczególnie nie wierzę. Z tych wyciekłych e-maili od Sonacza wynikało chyba, że kopała dołki pod "Jobsem" Finchera, a Rudin to ją jakoś nawet tam zwyzywał. Jeżeli Sony nie zrezygnuje, to prędzej już to powstanie z tą Gagą.
11-10-2020, 20:57
Kleopatra od Finchera. Masakra, ale by to zażarło.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
11-10-2020, 21:04
Jeśli Fincher by to robił to DOPem musiałby koniecznie zostać albo Darius Khondji albo Roger Deakins. Oboje są absolutnie idealnie do pokazania na wielkim ekranie w epicki i klimatyczny sposób starożytnego Egiptu oraz Rzymu.
11-10-2020, 21:15
Dobra, dobra. Zejdźmy już na ziemię. Jak myślicie, jakie są szanse, że Marka Antoniusza u Jenkins zagra Pine? :)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
11-10-2020, 21:23
Dobrze wiedzieć, że duet Jenkins-Gadot szykuje jednak konkurencyjną wersję i nie przejmuje sterów po Denisie. Film o Cleo czy to od Finchera, czy to od Villeneuve'a mógłby być czymś absolutnie miażdżącym. Jakoś nie wierzę by Jenkins miałaby wykreować równie kuszącą wizję starożytnego Egiptu. Co do Camerona, to może gdyby miał być to powrót do poziomu sprzed utkwienia na planecie niebieskich kociaków to może i też w pewnym stopniu bym się jarał, ale na pewno już nie tak bardzo.
U mnie to poziom zainteresowania wyglądałby tak: Fincher = Villeneuve >>> Cameron >>> Jenkins No i chyba raczej porzućmy nadzieję co do wizji Joile na tronie Egiptu. Jeśli Sony rozpocznie w końcu preprodukcję to będzie raczej bliska 50-tki. Gaga z pewnością wydaje się być wyborem bardziej na miejscu. 11-10-2020, 21:31
Zawsze jak widzę, gdy za film o ważnej dla historii postaci kobiecej ma się brać jakaś uznana reżyserka to zapala mi się lampka ostrzegawcza z tyłu głowy i obawy o przesadne wyeksponowanie komentarza społecznego. Oczywiście to trochę skrajne myślenie z mojej strony i chciałbym się mylić.
Racja, że takie widowisko od Villeneuve'a lub Finchera dużo bardziej by zachęcało do kupna biletu. 11-10-2020, 22:06
Nie ważne kto będzie Antoniuszem u Jenkins. Ważne by Antoniuszem u Villeneuve'a został Hardy (idealna okazja do spełnienia się duetu marzeń ;)
11-10-2020, 22:17
Hardy lub Jake!
W sumie to w każdej wersji te castingi to ciekawa sprawa. Kto na Cezara, kto na Oktawiana. Zawsze uważałem, że Helmut Berger byłby dobrym Juliuszem, ale na to chyba już za późno :P Pattinson nadałby się na Oktawiana, podobnie Hoult. A zagra go pewnie wiadomo kto :P BTW John David Washington dołączył do obsady nowego filmu największego płaczka oscarowego - Davida O.Russella. Miałbym całość gdzieś gdyby nie fakt, że JDW zagra u boku Bale'a oraz Margot Robbie a całość ma nakręcić Emmanuel Lubezki :P 11-10-2020, 22:25 (11-10-2020, 22:25)Kuba napisał(a): Pattinson nadałby się na Oktawiana, podobnie Hoult. A zagra go pewnie wiadomo kto :P Dastmalchian? :)))) Co do nowego filmu Russella to jestem w szoku, że "Time's Up" nie zniszczyło temu typkowi kariery i tylu ludzi chce z nim nadal współpracować. Czyżby nikt już nie pamiętał o tym jak ten psychol swego czasu traktował na planie Amy Adams czy Lily Tomlin? Chyba, że takie "niewybaczalne" rzeczy można uznać za "wybaczalne", gdy się spojrzy na ilość aktorskich nominacji jakie dostały ostatnie jego filmy :P BTW. Washington zastąpił ponoć Michaela B. Jordana. Może to oznaczać, że ten albo kręci w najbliższym czasie ten długo zapowiadany film od starego Washingtona, albo oficjalnie zobaczymy go u Chazelle'a :) 11-10-2020, 22:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2020, 22:52 przez Kryst_007.)
Piękne rzeczy się dzieją po castingu Gal Gadot. Przeczytałem już posty zagranicznych komentatorów (co ciekawe, na razie, nikogo czarnego) o tym ze to rasizm bo Kleopatra była (XD) czarna; gdzie indziej że to ksenofobia bo była Arabką (XDD) a na koniec, że to skrajny nietakt aby w Kleopatre wcieliła się Żydówka
:)) A Sameera Khan to jebła czyste arcydzieło na Twitterze. 12-10-2020, 20:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2020, 20:22 przez Kuba.)
https://twitter.com/SameeraKhan/status/1315338540306313217
Ignorancja, hipokryzja i czysty kretynizm. 12-10-2020, 20:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2020, 20:40 przez Kuba.) |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |