Gorące wieści, plotki itp.
http://muzyka.onet.pl/10173,1481847,wywiady.html
Tymon Tymanski napisze scenariusz do musicalu. Tytul - Polskie Gowno. Zarys fabularny wyglada swietnie. Ciekawe jak bedzie prezentowal sie efekt koncowy.

Odpowiedz
"Jest to historia zespołu, który jeździ po Polsce, grając koncerty dla trzech osób, zarabiając 500 złotych. Ich menedżerem jest Czesiek Skandal, czyli Grzegorz Halama. Oszukuje ich na pewne sumy pieniężne i lokuje zespół w śmierdzących hostelach. Wszystko bardzo źle się układa do momentu, kiedy chłopcy słyszą o możliwości zarobienia szybkich pieniędzy. Mianowicie trzeba przygotować piosenkę na Finał Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej – Euro 2012."

Czy ja wiem, czy tak świetnie się to przedstawia? Jasne, że dobry film można nakręcic nawet z najgorszym pomysłem na świecie, ale zdarza się to rzadko. Pozatym o ile takiego rodzaju muzykę jaką tworzy Tymon jest zrobić całkiem łatwo (abstrachując od zdolności i pomysłowości) to z filmem może być trudniej i bardziej skomplikowanie, jednak życzę wszystkich twórcą tego, żeby projekt wypalił, bo chyba każdy z nas z chęcią obejrzałby taki film - tylko żeby był on porządnie nakręcony i ciekawy, czyli innymi słowy nie polski.

Odpowiedz
Mam nadzieję, że przeczucie mnie myli, ale mimo zamiarów szlachetnych z tego projektu naprawdę może wyjść g.... ;)

Odpowiedz
Brett Ratner wyreżyseruje remake klasyka Człowiek, który się nieprawdopodobnie zmniejsza. Główną rolę zagra Eddie Murphy <rzyg>

Odpowiedz
simek napisał(a):Czy ja wiem, czy tak świetnie się to przedstawia? Jasne, że dobry film można nakręcic nawet z najgorszym pomysłem na świecie, ale zdarza się to rzadko.

Wedlug mnie jest dokladnie na odwrot. Pomysl jest swietny (satyra na niezwykly swiatek wspolczesnego, polskiego show-biznesu to strzal w dziesiatke), boje sie natomiast wykonania.

Odpowiedz
Kolejny popis przy tłumaczeniu - Deception z Hugh Jackmanem i McGregorem przetłumaczono jako Uwiedziony : )
Brzmi jak standardowy kom-rom.

Odpowiedz
Niedługo premiera w Polsce Alpha Dog. Po dwóch latach od amerykańskiej.
Cóż, lepiej późno niż wcale - a film polecam, mimo hip hop ziomalskiej formy która mnie odstraszała, warto obejrzeć - choćby po to żeby zobaczyć że Timberlake umie coś zagrać :P

Odpowiedz
Proste pytanie: Lepsze od Running Scared czy nie?

Odpowiedz
Pod względem dramatyzmu i emocji - tak. Po seansie byłem naprawdę poruszony. No i warto zwrócić uwagę na obsadę : ) Willis, Stone, Foster, Hirsch.
Ben Foster pokazał że umie dużo - na Rottentomatoes ktoś porównał jego rolę do Nicholsona w Locie.. Uważam że to przesada, ale faktem jest że "wariata" facet gra świetnie :)

Odpowiedz
Oby, chociaż szczerze w to wątpię. Nie zdziwię się, jeśli odwołają prace nad filmem a po pół roku "zaczną" na nowo, a naprawdę zdjęcia będą kręcone od miesiąca.

Odpowiedz
Ja też :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Eastwood+i+Kaufman+walcz%C4%85+o+Z%C5%82ot%C4%85+Palm%C4%99,News,id=42665

Zastanawiam sie. Czy Cannes po prostu docenilo porzadny amerykanski film, czy tez Clint nakrecil kino "europejskie"?

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Twórca+%22Nagiego+instynktu%22+uważa%2C+że+Jezus+był+owocem+gwałtu,News,id=42674

To może być ciekawe. Verhoeven i nowa biografia Jezusa? Coś w stylu "Ostatniego Kuszenia..."?

Odpowiedz
Już widzę to święte oburzenie księży... Reklamę film ma już załatwioną.

Odpowiedz
Uwe Boll na ringu zmierzy się z Michaelem Bayem? Chcę to zobaczyć. :)

http://www.filmweb.pl/Bokserski+pojedynek+wszech+czasów++Boll+vs.+Bay,News,id=42750

Odpowiedz
Uwe Boll to idiota. Już nawet nie śmieszą mnie newsy na jego temat.
Niech ktoś go wreszcie zabije. :evil:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/Del+Toro+opowiada+o+drugim+%22Hobbicie%22,News,id=42769

Decyzje o Hobbicie są co najmniej dziwne.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Z naciskiem na "co najmniej".

Odpowiedz
[Obrazek: evanalmightyprem2218108el1.th.jpg]

Jonah Hill negocjuje rolę w Transformers 2. Z każdym dniem ten film zapowiada się coraz lepiej!

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):[Obrazek: gfx1853411457c3fu4.th.jpg]
He he, całkowicie i zupełnie nie miałem pojęcia, że kręci się trzecią część "Mumii", aż tu nagle ktoś rzuca plakatem i okazuje się, że premiera tuż, tuż. To się nazywa "obudzić się z ręką w nocniku". :)

A co do samego filmu: jedynkę lubię, dwójka już była zbyt hałaśliwa, a trójka... No cóż, podobno Rob Cohen robi same wybuchowe fajerwerki (Stealth, XXX, Szybcy i wściekli – żadnego nie oglądałem, ale ponoć wszystkie głupie jak cholera) i taka też zapewne będzie "Mumia" w jego wydaniu. Do obejrzenia na raz i do pooglądnia efektownej rozwałki, pełnej skośnookich zgnilasów w bandażach. Nie ma już Weisz, czego akurat szkoda, bo w tych filmach się sprawdzała i pasowała do nich. No i co to za "Mumia" bez Arnolda... Tak czy owak, ciekaw jestem, co tym razem zmalowali.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości