Gorące wieści, plotki itp.
Tak jak jestem fanem Włosoka, to mam wrażenie, że w ostatnim czasie jest go strasznie dużo. Wszędzie.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Powiem szczerze, trochę odetchnąłem z ulgą.

Następny film Chazelle'a to prawdopodobnie będzie ten dramat/thriller więzienny, a nie OscarBajt z DiCaprio, który brzmiał mega nudno (chociaż miał lepszych scenarzystów niż Chazelle :P).

Główne role zaproponowano podobno Craigowi i Murphy'emu. 

https://www.worldofreel.com/blog/2025/5/20/confirmed-damien-chazelles-next-film-us-prison-set-thriller-starring-daniel-craig-cillian-murphy-evel-knievel-project-with-dicaprio-canned

Czyli Adrien Brody skopał, że zrezygnował z tego filmu Zahlera. Ale kto mógł przewidzieć...
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Evela Knievela to powinien zagrac Tom Cruise tak ze 20 lat temu. Spóźnili się z tym filmem niestety.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Matthew McConaughey się urodził by go zagrać.

Jakoś nie żałuję, bo ten więzienny projekt od zawsze brzmiał dla mnie w pytę ciekawiej. Szkoda tylko zmarnowanego czasu Damiana czy rajcującego duetu DiCaprio-Brody.

Odpowiedz
Matthew może wizualnie pasuje, ale jakby ten film oprzeć na kaskaderce Cruise'a to miałbyś biografię kaskadera z prawdziwą kaskaderką od Cruise'a. Samograj marketingowy
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Cytat:Twórca "Transformers" i "Bad Boys" weźmie na warsztat internetowy fenomen z 2023 roku – "Skibidi Toilet". Firma Invisible Narratives przekazała, że ich film lada dzień oficjalnie wejdzie w fazę produkcji.

https://www.polskieradio.pl/13/11465/Artykul/3526673

Odpowiedz
Bay mógłby się wziąć za poważniejsze tematy niż kiblowy viral. On chyba miał w planach Robocalypse odziedziczone po Spielberga, no i tak sobie to leży w szafie...
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Budżet ewidentnie poszedł na obsadę. Eh... Głupio tak oceniać po samej minucie, ale chyba godnej adaptacji tego arcydzieła Orwella to nie dożyję.

Odpowiedz
(06-06-2025, 21:07)Kryst_007 napisał(a): Budżet ewidentnie poszedł na obsadę.
To samo co z netflixowym Wodnikowym Wzgórzem, aczkolwiek tu lepiej wygląda.

Przede wszystkim to wygląda (i zapowiada się) jak baja dla dzieci, a oryginał na pewno dla dzieci nie był. I nie zdziwię, że będzie mieć najwyżej kategorię 7+, a u nas Kino Świat będzie to dystrybuować jako film familijny.

Poprzednia wersja z 1999 roku była robiona na serio i pamiętam, że nie licząc zakończenia była całkiem wierna. Animacji z lat 50. jeszcze nie widziałem, ale słyszałem dobre opinie i że nie było słodzenia (ostateczny los Boksera zachowano).

Odpowiedz
Animacja z 1954 jako film była całkiem dobra, jednak jej zakończenie zabiło pesymistyczny wydźwięk historii.

Odpowiedz
Wygląda niezbyt fajnie, bo Serkis chyba od wielu lat miał problem ze zgromadzeniem budżetu i widocznie finalnie zrobił po kosztach, byle to powstało :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Sydney Sweeney trochę się zapuściła do roli Christy Martin

[Obrazek: 17291243984434.jpg]
[Obrazek: Sydney-Sweeney-6712289c5f057__700.jpg]

Odpowiedz
Spoko transformacja, ale foty juz raczej nieaktualne.

Odpowiedz
News z cyklu "Brzmi jak 1 kwietnia, ale nie mamy przecież 1 kwietnia".

https://deadline.com/2025/06/robert-eggers-a-christmas-carol-warner-bros-willem-dafoe-1236431360/

Wolałbym "Wilkołaka", ale widać nadszedł ten czas by Eggers musiał nakręcić coś bardziej komercyjnego i mógł zapracować na realizację kolejnych autorskich pomysłów.

Odpowiedz
Ja nie chcę, ile kuźwa można.

Już nawet była taka mroczno-poważna wersja z Pearcem parę lat temu, a zgaduję, że w tę stronę pójdzie Eggers.

Wydawało się, że miał teraz wolną rękę, czekałem na Wilkołka - ciekawe czemu to nie wypaliło. Christmas Carol wygląda na projekt, który kręcisz jak twoja kariera jest w dołku, a Eggers jest właśnie świeżo po sukcesie.

Odpowiedz
(12-06-2025, 09:58)Albertino napisał(a): Już nawet była taka mroczno-poważna wersja z Pearcem parę lat temu, a zgaduję, że w tę stronę pójdzie Eggers.

Co do mrocznej Opowieści wigilijnej, to w 1984 powstała takowa telewizyjna, z George'em C. Scottem w roli Scrooge'a:

I w mojej opinii z tych "grim i gritty" ekranizacji nic jej nie przebije.

Odpowiedz
On mógłby świetnie zekranizować Lovecrafta a jeszcze lepiej jakiś słowiański folklor. Wybrał za to n-tą Opowieść Wigilijną, która miała już kilka mroczniejszych wersji (warto też wspomnieć Wigilijny Show, któy raczej wpisuje się w te 80-sowe komediohorrory)

Odpowiedz
(12-06-2025, 07:49)Kryst_007 napisał(a): Wolałbym "Wilkołaka",

No przecież napisali tam, że "Wilkołak" to kolejny film, który będzie kręcił w tym roku. A "Opowieść.." to prawdopodobnie coś następnego.

:D

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
(12-06-2025, 11:47)samuuel napisał(a): On mógłby świetnie zekranizować Lovecrafta a jeszcze lepiej jakiś słowiański folklor. Wybrał za to n-tą Opowieść Wigilijną, która miała już kilka mroczniejszych wersji (warto też wspomnieć Wigilijny Show, któy raczej wpisuje się w te 80-sowe komediohorrory)

A może Eggers wszystkich zaskoczy i na przekór oczekiwań zrobi kolorowiutki i lukrowany familijniak o kategorii G, najlepiej w nawiązaniu do stylu Rankin/Bass :)?

Odpowiedz
Jeszcze bardziej zaskoczy jak zrobi tak Wilkołaka :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
4 gości