Cytat:Largest selection of weapons in any GTA gameNo i o to chodzi :)
05-05-2013, 20:10
|
Grand Theft Auto (seria)
|
|
To jest lepsze:
Weapon customization - Silencers, scopes, extended mags, laser sights, and more Pod "more" mam nadzieję, że kryje się to, co misie lubią najbardziej: hollow point, pociski eksplodujące, cop killer bullets i inne atrakcje :) 05-05-2013, 21:14 08-05-2013, 16:52 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2013, 17:02 przez Mierzwiak.)
Mierzwiak, cudowny kadr. Kanały burzowe w LA to jedne z najbardziej kultowych miejsc na świecie: tamtędy uciekał przed pogonią Petersen, to tam T-1000 popierdalał tirem za młodym Connorem, to tam Keanu Reeves gonił Patricka Swayze'ego. Można by wymienić.
08-05-2013, 18:43
Co do muzyczki: Mental, luzik, jak gierka wyjdzie na Pieca będziesz mógł sobie wrzucić co chcesz w osobny folder radyjka:). Swoją drogą, w Gran Turismo 5 była opcja wrzucenia własnej muzy do gry, może w GTA 5 na konsolach też będzie?
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
08-05-2013, 20:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-05-2013, 20:36 przez Red.)
Wszystko fajnie. Nie wyobrażam sobie, żeby Rockstar spieprzył sprawę. Sam ulegam hypowi jako bardzo casualowy gracz, który nie pograł za wiele w poprzednie części (poza jedynką), ale uwielbia RDR. Ale cały czas nie mogę się przyzwyczaić do niektórych elementów. Głownie do tego przełączania pomiędzy 3 bohaterami. Widzę, że będzie można/trzeba się przełączać w trakcie misji/cutscenek itd. Słabo. Plus te wszystkie simowate głupoty. Polowanie miało jako taki sens w RDR, chociaż i tak nigdy nie chciało mi się biegać po mapie w poszukiwaniu brakującego gatunku. W GTA naprawdę po napadzie inspirowanym Heat serio ktokolwiek będzie miał ochotę ponurkować w poszukiwaniu skarbów? Same napady na pewno na plus. Anyways, czekam.
09-05-2013, 15:26
No ale przecież nikt Ci nie każe szukać podwodnych skarbów, zmieniać fryzur i wybierać nowego zderzaka do samochodu - to jest zajebiste w GTA, że możesz robić na co masz ochotę, zrobić wszystkie misje fabularne i odstawić na półkę, albo katować ją przez lata wyszukując wszystkich smaczków, sekretów bujając się po okolicy.
09-05-2013, 16:07 (09-05-2013, 15:26)PropJoe napisał(a): Polowanie miało jako taki sens w RDR, chociaż i tak nigdy nie chciało mi się biegać po mapie w poszukiwaniu brakującego gatunku.Zabijanie zwierząt zapewne będzie elementem jednej misji a potem hulaj dusza. Związane z tym trofea, statystyki i inne bzdury - wolna wola. Cytat:W GTA naprawdę po napadzie inspirowanym Heat serio ktokolwiek będzie miał ochotę ponurkować w poszukiwaniu skarbów?To będzie gra na lata, więc tak, kiedyś na pewno z przyjemnością spenetruję wszystkie zakamarki mapy. Poza tym czy samo zwiedzanie nie było od zawsze tak zajebiste u Rockstara? Nie będę mówić ile razy tak po prostu jeździłem sobie konno w RDR odwiedzając nowe miejsca dla samego zwiedzania. 09-05-2013, 16:14
Zwiedzanie ok. W GTA ma to chyba jeszcze większy sens niż w RDR ze względu na większą różnorodność krajobrazu.
Co do trofeów to niby jest dowolność, ale mnie sama obecność w grze takich gierek strasznie irytuje. Szukanie dla samego szukania. Nigdy się w to nie bawiłem i dlatego nie mam żadnej platyny na PS3. Może to czepianie się na siłę, może mania natręctw. Chyba po prostu lubię jak każda akcja w grze w mniejszym lub większym stopniu popycha fabułę do przodu. Szczególnie w przypadku tak filmowych gier jak te od Rockstara. A nie, że jesteśmy po jakiejś krwawej akcji, jutro szykuje się jakiś napad a my sobie popykamy w tenisa lub przemalujemy furę. Takie rzeczy to w simsach. A jak będę chciał pograć w tenisa to poszukam jakiegoś Virtua Tennis czy czegoś podobnego. W RDR niechętnie angażowałem się w zadania poniżej misji stragngersów. No i jak się coś nawinęło to łapałem gangi. Ale już uganianie się za jakimś zielskiem albo strojem. Tylko po to, żeby móc powiedzieć, że przeszedłem grę w 100%. Serio? A żeby nie było, że tylko marudzę to takie praktyczne pytanie: gdzie i kiedy najlepiej złożyć preordera aka co zrobić, żeby cieszyć się grą możliwie jak najwcześniej? 09-05-2013, 16:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2013, 16:31 przez PropJoe.)
Ale to jest właśnie tak świetne w tych grach - to nie jest jakieś Call of Duty, do którego siadasz i po 5 godzinach przeszedłeś, a każdy inny gracz doświadczył tego samego, co Ty. To jest doświadczenie właśnie, dowolność jaką daje Ci R* jest wspaniała - Ty skupisz się na misjach omijając pierdoły, czasem coś tam pozwiedzasz, a ktoś inny poświęci 40 godzin na odkrywanie wszystkich sekretów, polowania, grę w tenisa itd. I dla Was obu będą to różne gry.
Zwróć też uwagę, że wprowadzenie zwierząt tylko pogłębia realizm wykreowanego świata. W mieście, wiadomo, masz przechodniów, ale już zwierzęta dodadzą bardzo dużo terenom pozamiejskim. Gdzie byś nie pojechał w RDR, każde miejsce tętniło życiem - wszędzie coś chodziło, biegało i latało. Świetne wrażenie to robiło i dodawało światu życia, tak po prostu. Co z tego że San Andreas, jak na tamte czasy, było takie ogromne, skoro kompletnie nic tam się nie działo? 09-05-2013, 16:36
W dodatku futrzaki Rockstara żyją własnym życiem. Wielokrotnie na polowaniu łapałem się na tym, że patrząc przez lunetę karabinu zamiast strzelać obserwowałem co te zwierzaki sobie porabiają :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 09-05-2013, 17:09
Faggots.;)
A tak serio to życie własnym życiem jest jak najbardziej ok. Nie mam nic przeciwko zwierzętom, serio. Jako tło i element ożywiający świat gry takie elementy są super. Irytuje mnie zbieractwo i premiowanie go w jakikolwiek sposób. Polowanie i zbieranie ziółek w RDR jako sposób dorobienia jeszcze ujdzie. Gorzej już na przykład z dostępnością danego typu broni tylko w przypadku ubrania się w określony strój, który oczywiście można uszyć tylko w jednym miejscu po dostarczeniu skóry z niedźwiedzia itd. Po prostu nie pasują mi takie arcadowe motywy w grach mocno bazujących na fabule. To nie cRPG. Wkurza mnie świadomość, że odpuszczając zbieractwo jestem jednak przez grę w pewnym sensie dyskryminowany. Plus negatywnie wpływa to na dynamikę gry. A już nie wspomnę o malowaniu fur, kupowaniu ciuchów czy tym bardziej jakichś smartfonowych aplikacjach w GTA. 09-05-2013, 22:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2013, 22:34 przez PropJoe.)
Czy ludzie z Rockstara kiedykolwiek wspominali, czemu nie ma w ich grach postaci dziecięcych pałętających się po ulicach? Jakiś plac zabaw czy szkoła też by sie przydały ;)
09-05-2013, 23:30
Wystarczy sobie tylko przypomnieć sobie co było przy okazji Modern Warfare 2 i masakry cywilów (nawet bez dzieci) na lotnisku. Pełne oburzenia newsy w gazetach, audycje w TV, generalnie masowa spina. Grom zawsze najbardziej dostaje się w takich kwestiach, pamiętam, że niektórzy mieli nawet problem ze sceną seksu w pierwszym Mass Effekcie.
10-05-2013, 00:07
I don't want to be able to kill kids in GTA V,
but babies? YES! :) http://www.ign.com/boards/threads/yay-or-nay-children-in-gta-v.250114542/ 10-05-2013, 00:13 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Tomb Raider (seria) | peju | 189 | 38,752 |
24-06-2026, 17:36 Ostatni post: Spoilerowo |
|
| Resident Evil (seria) | Snappik | 306 | 64,357 |
14-06-2026, 22:25 Ostatni post: Paszczak |
|
| Wiedźmin / The Witcher - seria | Gieferg | 1,145 | 184,905 |
28-05-2026, 14:50 Ostatni post: zdzichon |