Grand Theft Auto (seria)
Nie ma.

W ramach ciekawostki i zabawy fizyką gry, polecam najpierw skoczyć (kwadrat), a potem wcisnąć guzik odpowiedzialny za walkę wręcz (kółko). Jaja nie z tej ziemi :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Poza tym w edycji kolekcjonerskiej (może ktoś się skusił?) na dołączonej niebieskiej mapce pojawiają się sekretne oznaczenia po podświetleniu jej UV.

A Trevor to mega postać. Psychol, który bywa też zaskakująco opiekuńczy. I wielbiciel misiów. :)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Wracając do bugów, zapomniałem napisać o wczorajszej przygodzie: zanurkowanie w basenie na tyłach jakiegoś losowo wybranego domu skończyło się dramatycznym lotem w nicości, po czym gra teleportowała mnie do kanału burzowego :)

Odnośnie miasta: Rockstarowi udało się GENIALNIE oddać klimat LA. Owszem, nigdy tam nie byłem, ale uważam tak dlatego, że Los Santos wzbudza we mnie dokładnie ten sam zachwyt, co LA w Collateral, dzięki któremu zakochałem się w tej metropolii.

Wspominaliście o tym, że miasto żyje. To prawda. Mieliśmy to już w przypadku Liberty City w IV, przynajmniej ja tak uważam, ale tutaj wzbili się na wyższy poziom. Wystarczy się przespacerować pasażem handlowym przy plaży, bomba. Dla porównania w takim Assassin's Creed III czy innych grach z otwartym światem (pomijając Red Dead Redemption) miasta/tereny to tylko dekoracje, które jakby nie wiem jak mocno były zaludnione (jak w ACIII właśnie, bywa tam naprawdę tłoczno), to nie potrafią wykreować tego klimatu, tej namiastki realizmu, tego wrażenia tętniącego życiem świata. Nie mówiąc już o ogromie pracy włożonej w dokładnie KAŻDE miejsce; tu nie ma straszących co kilkanaście metrów, tych samych powtarzających się budynków i zaułków (znowu ACIII).

Mówiąc już o stronie wizualnej ogólnie, to ciężko mi uwierzyć, że gram na sprzęcie chylącej się ku końcowi generacji. Jasne, są o wiele ładniejsze gry (Uncharted 2 i 3 by daleko nie szukać), ale nie tak ogromne i rozbudowane.

PS. Woda!!!!!!!!! Fale!!!!!!!!!!! Piana!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudo :)

Odpowiedz
Pare groszy zarobili już ;)

http://uk.ign.com/articles/2013/09/18/gta-5-makes-800-million-in-one-day

Odpowiedz
Skończyłem główny wątek. Na liczniku 32h i 69%.

Ne wiem, czy to najlepsza część serii, bo w SA grałem dawno temu, więc powiedzmy, że na dzień dzisiejszy stawiam je ex aequo na pierwszym miejscu.

W sumie jeśli miałbym się do czego przyczepić, to do braku jakiegoś większego pierdolnięcia w finale i do dwóch postaci. Franklina, który jest chyba najnudniejszą postacią całej serii i Trevora, który po powrocie na chwilę do NY zaczyna irytować. No ale temu drugiemu daruję, bo ilość przekozackich dialogów z nim w roli głównej zamazuje złe wrażenie z ostatnich godzin gry.

Odpowiedz
Franklin nudniejszy niż Nico?

Pytam, bo lubiłem Nico, ale wiele osob na niego narzekalo.

Odpowiedz
Franklin to taki murzyn z ambicjami, którego wkurwiają chłopaki z dzielni. Prawilny, ale może rzeczywiście niezbyt interesujący. Żeby nie było ja nic do niego nie mam, bo jak to powiedział Trevor

Odpowiedz
Tak. Nico przynajmniej był jakiś.

Odpowiedz
Ja, jak już pisałem, nie gram w GTA dla postaci. (głównych, bo na drugim planie zawsze są perełki) Zresztą, jeśli o głównych bohaterów chodzi, to dla mnie numerem 1 był i pewnie zawsze będzie Niko (nie Nico), a tuż po nim Johnny z TLAD. San Andreas, uważane przez wielu za najlepsze GTA, miało - bądźmy szczerzy - beznadziejnego głównego bohatera :)

Odpowiedz
Póki co najbardziej mi pasuje Michael i Trevor, chociaż powiem szczerze, że (spoiler dla tych, co nie grali)
Anyway, pustynia i wszystkie szalone akcje, jakie tam zachodzą (autostopowicze!) to sam miód:).
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Cytat:beznadziejnego głównego bohatera :)

Dla mnie CJ jest świetny. Rewelacyjnie zagrany i ma ciekawą historię, która nie czyni go jednoznaczną postacią. W trakcie fabuły gry też nie jest takim typowym GTAowym psychopatą. Niko był w porządku, ale jego jęczenie czasami doprowadzało mnie do szewskiej pasji :)
--
Laozi

Odpowiedz
Wszyscy się nie znacie, najlepszy był Claude z trójki.

Odpowiedz
Haha :)

[Obrazek: comment_ox0uz7wJOKAR7YxrvGlSxLzJ7MhHHHX5,w400.jpg]

Odpowiedz
(19-09-2013, 00:05)Perfik napisał(a): Skończyłem główny wątek. Na liczniku 32h i 69%.

Ne wiem, czy to najlepsza część serii, bo w SA grałem dawno temu, więc powiedzmy, że na dzień dzisiejszy stawiam je ex aequo na pierwszym miejscu.

W sumie jeśli miałbym się do czego przyczepić, to do braku jakiegoś większego pierdolnięcia w finale i do dwóch postaci. Franklina, który jest chyba najnudniejszą postacią całej serii i Trevora, który po powrocie na chwilę do NY zaczyna irytować. No ale temu drugiemu daruję, bo ilość przekozackich dialogów z nim w roli głównej zamazuje złe wrażenie z ostatnich godzin gry.

Oczywiście wybrałeś 3 opcje jeśli chodzi o zakończenie ? :P

Odpowiedz
Właśnie byłem świadkiem rozmowy Michaela i Trevora o tym jak to ten drugi jest hipsterem. Umarłem :)
--
Laozi

Odpowiedz
Hanys: Tak :)

Hitch: Mój ulubiony dialog w całej grze. Zatrzymałem się na poboczu, żeby się nim delektować :)

Odpowiedz
W którym momencie następuje ten dialog? :D GTA V ma już przychód w wysokości 800 mln $, IMO do 1,2 mld $ spokojnie dobije:).

EDIT: ok, już znalazłem:).

Odpowiedz
Komentarz kumpla (nie gracza, jakby co) na temat 800 milionów dolarów zarobionych przez V w 24 godziny:

Cytat:wynik imponujący ale nie najlepiej świadczący o mentalności ludzi

Odpowiedz
Chodzi mu o to, że "gry ogłupjajom", czy to, że ludzie nie rozróżniają terminów przychód/dochód itp.? (stawiam na bramkę nr 1):D

Odpowiedz
Pewnie: wydają na gry, a dzieci w Afryce głodne chodzą!!11!1111

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon