Grand Theft Auto (seria)
Było powtarzane trzy miliony razy, że w strzelanie w GTA5 to praktycznie ten sam model, co w "Max Payne 3". Trochę okrojony, ale rdzeń ten sam.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie wiem jak to wygląda w konsolowym Maksie 3, ale można ustawić tryb znany z RDR - czyli po wycelowaniu kropeczka automatycznie ląduje na najbliższym przeciwniku, ale nie blokuje się na nim.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(12-10-2013, 20:18)Hitch napisał(a): Było powtarzane trzy miliony razy, że w strzelanie w GTA5 to praktycznie ten sam model, co w "Max Payne 3". Trochę okrojony, ale rdzeń ten sam.
Nie wiem, co to znaczy - grałem w MP3 po bożemu, czyli strzelając z myszki do bandytów. Jak się ma to do strzelania z GTA IV? :)

Odpowiedz
Jęczałeś, że "gra wyrywa pada z ręki" to uznałem, że grałeś jak cywilizowany człowiek - na konsoli :)
--
Laozi

Odpowiedz
Gra jest chujowa i wyrywa pada nawet jak się gra na klawiaturze z myszką. ;) To jak?

Odpowiedz
Gra jest zajebista, jedna z lepszych na tej generacji i w ogóle. Ma najlepszy system strzelania w historii, który został z powodzeniem dostosowany do sandboxowych wymogów w GTA5. Pograj sobie na konsoli i oceń, bo sterowanie oraz ogólna mechanika są identyczne.
--
Laozi

Odpowiedz
Nie pytałem o twoją opinię na temat MP3. :) Bardziej liczylem, ze mi odpowiesz na pytanie, a nie będziesz radzil, w co mam zagrać. Nie mam pieniędzy, żeby kupić Maksa 3 i "sobie pograć" (nie mowiac juz o braku jakiejkolwiek chęci by grać w tę grę jeszcze kiedykolwiek), więc jestem ciekaw jak się ma ten system strzelanina z GTA V do tego z GTA IV. Nie jest to raczej skomplikowane porównanie ani prośba, zwłaszcza, ze jak rozumiem grales w obie gry na konsoli.

Odpowiedz
Jest znacznie pod tym względem wygodniej, płynniej, bardziej naturalnie. Nawet mało strzelaniny dzięki systemowi z Maxa wyglądają widowiskowo i potrafią być ekscytujące.

Co do grania, miałem na myśli pograj u kolegi czy coś :)
--
Laozi

Odpowiedz
Czy tylko ja ustawiłem tradycyjny celownik? Przecież tej cholernej kropki w ogóle nie widać!

Rowerzysta "odpoczywa" po tym jak poczęstowałem go ołowiem:

[Obrazek: 0_0.jpg]

Odpowiedz

Odpowiedz

Odpowiedz
(12-10-2013, 22:32)Mierzwiak napisał(a): Czy tylko ja ustawiłem tradycyjny celownik? Przecież tej cholernej kropki w ogóle nie widać!
To da się włączyć coś większego niż ta kropka wielkości 4 pikseli?! Ileż razy ja jej szukałem na ekranie...

Nie skończyłem wątku głównego i nie mam na kilkanaście dni dostępu do konsoli, dzisiaj śniła mi się partyjka podczas której zaliczyłem ze dwie misje - to ja jestem dziwny, czy gra aż tak dobra? :)

Odpowiedz
(12-10-2013, 22:57)simek napisał(a): To da się włączyć coś większego niż ta kropka wielkości 4 pikseli?! Ileż razy ja jej szukałem na ekranie...
W menu jest, w zakładce OBRAZ.

Cytat:śniła mi się partyjka podczas której zaliczyłem ze dwie misje - to ja jestem dziwny, czy gra aż tak dobra? :)
Ja już dwa razy miałem sny z GTA, ale w wersji live action, w jednym z nich razem z Michaelem brałem udział w strzelaninie z policją :D

Odpowiedz
military bodaj pytal o to czy jest muzyka w grze poza radiem i wiadomo, że jest, ale nikt tu nie pisal kto tę muzykę zrobił, czyli Tangerine Dream.

To tak a propos, bo wlasnie sobie o tym przypomnialem. :)

Ploty o tym, czy CJ pojawi się w DLC do GTA V (słuchając wypowiedzi Solo, o której mowa, obstawiam, że nie), panel z NYCC, a do tego uroczy wywiad z trzema głównymi aktorami:

http://uk.ign.com/articles/2013/10/12/nycc-will-the-gta-5-dlc-feature-san-andreas-cj

Ciekawi mnie co się stało, że tak R* promuje tych aktorów. Są bardzo czasujący i fajnie wypadają razem, ale nigdy wcześniej przy GTA nie było takiej sytuacji, żeby tak dużo się mówiło o głównej roli z gry.

Jeżeli nie chce wam się oglądać całego panelu na NYCC to tu jeden z fajniejszych momentów ;)

A propos tego znajdowania torby z kasą przy random iwencie w stylu NO COUNTRY FOR OLD MEN:

Huang Lee from GTA: Chinatown Wars also makes an appearance during a random event triggered by the Cassidy Creek bridge in North Chumash. You'll come across the aftermath of a drug deal gone wrong on an overlook on the valley side of the bridge. Lee can be found to the right, sitting up against his car, warning you with his dying breath that it was a set up.

Odpowiedz
Dalem dwa posty wyzej ;)

Odpowiedz
Spoko, polecam cały panel z NYCC. Miłe chłopaki z tych aktorów ;)

Odpowiedz
Spoko goście i charyzmatyczne, zgrane trio, ale fabuła nie wykorzystuje ich w pełni. Liczę na jakieś DLC, albo... film/serial, bo z takimi postaciami miałby szansę się udać. A nawet jeśli nie - niech Hollywood pozwoli im popracować w jakimś większym filmowym projekcie, panowie na taki zasługują.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
K-urwa. Osoba, która w GTA IV zaprojektowała model latania helikopterem oraz misję "Paper Trail" (tę w której Jackob musi zestrzelić chopper nad miastem) powinna zostać trzykrotnie uderzona w twarz Louis CK'owkim workiem pełnym penisów.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Model latania w czwórce był żywcem przeniesiony z poprzednich odsłon, dlatego w ogóle dla mnie nie był problematyczny. Ale tylko dlatego. W piątce trochę pozmieniali go tu i tam, przez co latało mi się gorzej z początku. Ale po nabraniu wprawy też jest OK. Jak na razie w multi największe wrażenie na mnie zrobiły deathmatche w myśliwcach. Takich emocji i dynamiki, w takich skondensowanych dawkach dawno żadna gra mi nie dostarczyła :)
--
Laozi

Odpowiedz
[Obrazek: aXbgxpz_460sa.gif]
--
Laozi

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon