Grafika w odnowionym GTA jest FENOMENALNA. Ani Youtube, ani obrazki tego nie oddadzą nigdy. Jeszcze lepsza robota niż w przypadku zremasterowanego "The Last of Us". A owe problemy dostrzegłem dopiero, kiedy przeczytałem newsa o nich. Kiedy już się o nich wie to trochę rażą, ale w natłoku całej reszty wizualiów giną bez najmniejszego pisku.
Po paru dniach grania na czwórce odpaliłem GTA na trójce i szczena mi opadła, jak wcześniejsza wersja nagle ZBRZYDŁA (a przecież miała taką rewelacyjną grafę!). Przeskok niemal jak z PS2 na PS3. I nie przesadzam tu ani trochę. Całe to pierdololo o słabości current genów to bzdura do kwadratu napędzana przez zazdrośników i fanbojów PC. Dodatkowo piszę to po ograniu raptem trzech remasterów (pykałem jeszcze trochę w "Injustice" i tu szczerze przyznam, że wygląd gry nie zmienił się ani trochę) i "Drivecluba". Także konsola jak dla mnie dopiero pokaże w pełni wysunięte pazury nowym Batmanem i "Uncharted 4". Że nie wspomnę o wszystkim w międzyczasie, czy o pewniakach pokroju GTA 6 lub RDR 2.
Potencjał jest przeogromny i czekam z niecierpliwością aż developerzy całkowicie rozwiną skrzydła na tej platformie, bo już za pomocą remasterów robią piorunujące wrażenie.
EDIT:
Oczywiście o patchu przywracającym na PS4 tych parę graficznych detali do stanu premierowego, ale utrzymującym polepszony framerate z poprzedniego update'a w netach nie trąbią, bo nie ma na co jęczeć :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
01-04-2015, 21:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2015, 19:44 przez Hitch.)
(01-04-2015, 21:58)Hitch napisał(a): Oczywiście o patchu przywracającym na PS4 tych parę graficznych detali do stanu premierowego, ale utrzymującym polepszony framerate z poprzedniego update'a w netach nie trąbią, bo nie ma na co jęczeć :)
Nie? Widzę newsy na każdej stronie o grach jaką mam w zakładkach :)
A tutaj do pobrania trailer wersji PC w 60 fpsach:
PC od miesiąca ulepszony. Po 4 latach w końcu i ja zagram. :) Nie wiem czy kupować grę w kwietniu czy czekać na jakąś promocje (170 zł to dużo) ale kupuję na pewno.
Bo downgrade grafiki to sensacja nabijająca wyświetlenia i hejterskie komentarze (czego przykładem jest moje "To tyle jeśli chodzi o next geny", hihi), a patch? Whatever.
Chciałbym zobaczyć na jakim etapie jest teraz mapa do GTA6 :]
Pisałem już o tym i powtórzę znowu: powinni wydawać chociaż książkowe "The Art and Making of [wstaw tytuł]", przecież one by się rozchodziły jak świeże bułeczki.
Fajnie, ale nie chce mi się jechać gdzieś na pustynie, by strzelać do ptaków. Rozróba w mieście kończy się dla mnie śmiercią po 5 sekundach, bo nie umiem celować tym cholernym grzybem :) Wolałbym strzelnicę i na spokojnie potrenować przed rozpoczęciem misji fabularnych (a czytałem gdzieś, że podobno w wersji na ps4 dodali ją do gry).
W opcjach możesz włączyć wspomaganie namierzania. Bez tego strzelanie na konsoli to walka z padem, a nie przeciwnikiem.
I do not believe in the creed professed by the Jewish Church, by the Roman Church, by the Greek Church, by the Turkish Church, by the Protestant Church, nor by any church that I know of. My own mind is my own church
(26-04-2015, 14:57)Mental napisał(a): Mam włączone :)
Auto-celowanie ma tę wadę, że ustawia celownik na tułowiu przeciwnika, nie zapomnij przed oddaniem strzału ruszyć grzybkiem do góry, wtedy zaliczysz headshota. Opanowanie tego zrobi z ciebie króla strzelanin :)
Chodzi o to, że właśnie spaliłem żywcem jakąś Murzynkę przed szpitalem (bbq nigga mod). Specjalnie kupiłem nawet kanister. żeby uniknąc oskarżen o rasizm, od razu mówię, że gram czarnym :) Anyłej, niebiescy zabili mnie po 5 sekundach od pojawienia się. Pytanie: jak długo zajęło wam przyzwyczajanie się do celowania grzybem na padzie?