15-12-2007, 04:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2016, 19:08 przez Phil.)
|
Jeż Jerzy (2011)
|
|
W sieci pojawiły się pogłoski, że będzie tworzony film animowany na podstawie komiksu o Jeżu Jerzym. Ciekawe co z tego wyniknie, bo komiks mi się bardzo podobał i nie chciałbym, żeby zrobiono z niego słodką bajkę na dobranoc.
Ach! Od ponad roku Jeża nie czytałem...
Na film się chętnie wybiorę po miło zobaczyć jakąś nową Polską animacje plus nad scenariuszem pracują sami autorzy komiksu więc może być to coś dobrego... Lękam się tylko że jeśli animacja będzie "made in flash" może się to kiepsko prezentować na wielkim ekranie... 26-04-2008, 20:24
to nie są pogłoski, film jest już w zaawansowanym stopniu rozwoju, produkuje go firma ślesickiego i będzie on robiony (niestety) w 3d, ja duzo chetniej zobaczylbym bardziej komiksowego jeża jeżego w 2d lub jak kto woli "made in flash"
26-04-2008, 22:48
3D? :shock: :shock: :shock:
Nie! Nie! Nie! Z całym szacunkiem ale nie widze co ludzie w tym widzą. Dla mnie większość filmów z animacją 3D jest bez uroku. Zwłaszcza jak o tym Polskim "Kajku i Kokoszu" pomyślę to... Ble! :( Dla mnie ze strony Polaków (przynajmniej w przypadku "Kajka i Kokosza" tak było) to taki popis w stylu "zróbmy sobie naszego Shreka". Tyle że Shrek równie dobrze mógłby być animacją 2D robiony i był by równie zabawny. Sens lerzy w scenariuszu nie w animacji, choć przypuszam że pewnie to zachęci wszystkie osoby które się podniecają że "O! W 3D to napewno lepszy..." Ech... 27-04-2008, 20:21
Ech, przypomniało mi się jak jakieś sześć-siedem lat temu w gimnazjum byłem, znajomy przyszedł że âŚlizgamiâ, i tak się w Jeża wkręciliśmy że kupiliśmy jeszcze w tym samym tygodniu (właśnie wchodzący) pierwszy album, a później kolejne, przez jakieś 2 lata był to nasz ulubiony komiks, i już wtedy gadaliśmy âale by było zajebiście gdyby film z Jeża zrobiliâ.
Pewnie gdybym wtedy usłyszał że taki film jest właśnie w produkcji, posikał bym się pewnie z radości⌠Niestety⌠Ochota na komiksy o Jerzym odeszła mi jakieś cztery lata temu (co prawda kupiłem w między czasie ostatnie dwa albumy jakie wyszły, ale były one â co tu wiele mówić â poniżej średniej), a przez âWładców Muchâ tak zwane âPolskie animacje dla dorosłychâ zraziły mi się totalnie⌠Jak zobaczyłem pierwszy teaser (ten co się Stefan i Zenek golą) zraziła mnie trochę animacja robiona we flashu, ale pomyślałem sobie â No tak, przecież dopiero co zbierają kasę na ten film i owy projekt będzie w nieco normalniejszej animacji⌠No, i dzisiaj totalnie przypadkiem natrafiłem na to : Uczucia jak najbardziej mieszane. Na plus sama kreska, kolor i desing postaci wyglądają ładnie, są dopracowane, a ten dialog z prostytutką na początku nawet zabawny⌠Niestety gryzie cała flaszowość i mechaniczność w ruchu postaci, postacie z wyjątkiem Jerzego (zwłaszcza Yoli) mają dosyć sztuczne głosy, całość wydaje się być na bazie albumu âJeż Jerzy â In Vitroâ (który moim skromnym zdaniem był dosyć ubogi), a humor niestety słaby (i jeszcze widzę że w filmie czekają nas żarty o pierdzeniuâŚ:/ )⌠No, cóż do 2010 jeszcze wiele czasu, więc może końcowy efekt będzie się o niebo lepiej prezentować⌠Swoją drogą, no właśnie â do premiery półtora roku, a już taki zwiastun? Choć drugiej strony, mogli po prostu zrobić animacje do scen wybranych ze scenariusza, i teraz na spokojnie pracują nad całą resztąâŚ 11-09-2008, 15:22 Don Vito napisał(a):Ten trailer ma chyba z pół roku...Co z tego? Opinia Maika ma dopiero siedem godzin. A mnie dla odmiany też się niepodoba. Animacja nieprzeszkadzałaby mi, gdyby to było jeszcze zabawne, a tak... Meh. Nigdy fanem Jeża nie byłem, choć przyznam, że były fajne gagi, a tutaj to mało ciekawie się prezentuje. 11-09-2008, 22:42
Drugi zwiastun:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FV1OY1XP2vE&NR=1[/youtube] Teledysk w klimatach polsko-przaśno-raperskich: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OXJSJlg_kxg&NR=1[/youtube] Scena walki: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yww5QMQ2nWY[/youtube] 28-02-2011, 20:46
Dziwne, że jeszcze nikt nie założył tego tematu. Film miał swoją premierę wczoraj, miałem okazję obejrzeć i jestem zbudowany. Znakomite, groteskowe ukazanie kompleksów i przywar narodowych. Polityka, media, szoł biznes, subkultury, policja - to wszystko zostało w filmie ośmieszone. Trafne ujęcie zjawiska otumanienia ludzi, którzy są gotowi jarać się największym gównem. Do tego charakterystyczna kreska i niezły dubbing. Jak dla mnie 8/10.
12-03-2011, 16:04
Dziwne, że jeszcze nikt nie założył tego tematu. Film miał swoją premierę wczoraj, miałem okazję obejrzeć i jestem zbudowany. Znakomite, groteskowe ukazanie kompleksów i przywar narodowych. Polityka, media, szoł biznes, subkultury, policja - to wszystko zostało w filmie ośmieszone. Trafne ujęcie zjawiska otumanienia ludzi, którzy są gotowi jarać się największym gównem. Do tego charakterystyczna kreska i niezły dubbing. Jak dla mnie 8/10.
12-03-2011, 16:04
Nie wiem czy beznadziejna, po prostu ma pokazać czy film się podoba, czy nie, bo widzę, że opinie są bardzo różne.
12-03-2011, 16:17
Nie wiem czy beznadziejna, po prostu ma pokazać czy film się podoba, czy nie, bo widzę, że opinie są bardzo różne.
12-03-2011, 16:17 Cytat:Dziwne, że jeszcze nikt nie założył tego tematu Założył tylko trzeba umieć szukać. http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=2152
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
12-03-2011, 16:43 Cytat:Dziwne, że jeszcze nikt nie założył tego tematu Założył tylko trzeba umieć szukać. http://forum-kmf.fc.pl/viewtopic.php?t=2152
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
12-03-2011, 16:43
Średniak z fajną w swojej siermiężności animacją i mocarnymi momentami. Gdyby nie one było by naprawdę kiepsko a tak to troszkę dubbing i niektóre myki ratują ten filmik. W porywach 6/10.
13-03-2011, 00:26
Średniak z fajną w swojej siermiężności animacją i mocarnymi momentami. Gdyby nie one było by naprawdę kiepsko a tak to troszkę dubbing i niektóre myki ratują ten filmik. W porywach 6/10.
13-03-2011, 00:26 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn (2011) | Lawrence | 76 | 28,723 |
14-05-2026, 23:39 Ostatni post: OGPUEE |
|
| The Green Hornet (2011) | Snappik | 10 | 5,353 |
24-06-2022, 13:07 Ostatni post: Corn |
|
| Green Lantern (2011) | Gieferg | 126 | 43,831 |
20-02-2015, 12:08 Ostatni post: Gieferg |
|
| Cowboys & Aliens (2011) | Huntersky | 34 | 14,679 |
07-11-2014, 23:32 Ostatni post: Pitero |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |