Gry
A jakby ktoś chciał pograć w Van Burena...
http://www.nma-fallout.com/forum/dload.php?action=file&file_id=892

Odpowiedz
No właśnie te filmiki z van burena prezentują sie kulawo, fakt że pochodża z nieukonczonej gry ale to stary fallout tylko ze z grafiką 3D, kto by chciał grać w coś takiego. Lepsza jest już perspektywa FPP/zawieszony na ramieniu TPP i normalny trójwymiarowy świat.
get ready for suprise...

Odpowiedz
Dr_Bakier napisał(a):to stary fallout tylko ze z grafiką 3D, kto by chciał grać w coś takiego.

Ja! Ja! Właśnie taki powinien być nowy fallout. Zresztą po stokroć wolałbym Van Burena niż F3 - gdyby go dokończyć, przybrudzić grafikę, dodać różne efekty, byłby to Fallout 3, a nie The Elder Scrolls: Fallout FPS.

W ogóle to twój głos jest jak głos młodzika, co dopiero dostał komputer z gf8800 i dla niego gra bez shaderów to nie gra...

P.S.
Grafika w Falloutach jest znakomita i nie starzeje się. W ogóle 2D się nigdy nie starzeje, jeśli jest ładnie narysowane (np. tła z FF7).

Odpowiedz
W Falloutach zestarzaly sie tylko eksplozje :)
A w Tacticsie w sumie nic jesli chodzi o grafike.
A to demo to jest demo techniczne. Zawiera tylko prosta grafike i najwazniejsze elementy do gry. Efekt finalny bylby jakies 20 razy lepszy.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ok ale rzut izometryczny, nwet trówymiarowy, jakoś niespecjalnie pasuje mi do eksploracji duzych miast, no chyba że będą one na chama uproszczone jak San Francisko w F2 (chociaz w tamtych czasach niespecjalnie lepiej dalo sie to zrobić). Kolejną zaletą nie-izometrycznego ujęcia gry będą postapokaliptyczne krajobrazy których w Van Burenie bys nie zobaczył(bo zgaduje ze skoro całą gre widzisz z góry pod katem to nie silnik nie pozwoliłby na swobodne rozglądanie się)
get ready for suprise...

Odpowiedz
Eee, a co takiego można dodać do grafiki F1, F2 i Tactics, żeby jeszcze dokładniej pokazać zrujnowany świat? Przecież tam był zwizualizowany idealnie, miałeś wrażenie że chodzić po gruzach miast, pustyniach itp. I co najlepsze - miasta wydawały się duże, a nie trzeba było łazić po nich godzinami. W takim cieniastym Morrowindzie jedyną rzeczą wydłużającą rozgrywkę jest konieczność poooowooooolneeeegoooo chodzenia do giiiigaaantyyycznych mapach. Mnie to nie bawi, nie wiem jak ciebie...

Odpowiedz
Morrowind to najnudniejsza gra w jaka kiedykolwiek gralem.
--
Laozi

Odpowiedz
A przecież F3 ma być Morrowindem (dokładniej Oblivionem) "with guns". :)

Odpowiedz
Dlatego wszelkie newsy zamiast podsycac oczekiwanie...zniechecaja.
--
Laozi

Odpowiedz
Czy będą MUTANCKIE MOCE?
Jeszcze o tym nie mówmy.

Ze co do cholery? Co to wogole za pytanie? Mutanckie moce?? Jesli Fallout 3 beda jacys X-meni to ja wysiadam :?
--
Laozi

Odpowiedz
A teraz z innej beczki.
Wiem jak wycisnac wiecej grywalnosci z Chaos Theory na PS2. Jasnosc i kontrast w TV na max :)
Az sie zdziwilem. Ta gra ma grafike! Wczesniej non stop musialem chodzic w noktowizorze bo nic nie bylo widac nawet tam gdzie teoretycznie powinno byc widac...
Jedyny minus takiego rozwiazania: noktowizor nie jest juz potrzebny :)
--
Laozi

Odpowiedz
W wersji na PC nie ma takich problemów :P
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Wiem. Gdzies juz opisalem tutaj wyzszosc wersji PC nad wersja PS2.
Przeszedlem na PC to przejde i na PS2. Chociazby ze dlatego, ze levele sa inaczej zbudowane (fakt, ze mniejsze...) wiec zawsze jakis element zaskoczenia :)
--
Laozi

Odpowiedz
Może będziecie mogli z tym pomóc: mam problem z emulatorem psx (używam epsxe 1.5 i 1.6). W przypadku niektórych gier czasami coś "jest nie tak" - np. drzwi, które powinny się otworzyć, nie otwierają się, czy też po zakończeniu etapu nie ładuje się kolejny. Bywa, że uda mi się przejść kawałek dalej na innym emulatorze (psxeven), ale i tak w końcu gra "staje". Na razie dręczy mnie to w przypadku Alien Resurrection (drzwi zamknięte na amen) i Syphon Filter 3 (nie ładuje się następny poziom). W przypadku Syphona, który zwisa między etapami, udało mi się "popchnąć" grę do przodu nie sejwując, ale ten numer przeszedł tylko raz. Znacie jakieś rozwiązanie tego problemu?

Odpowiedz
Chcialbym poruszyc pewna kwestie. Otoz spolszczenia. O ile napisy da sie przelknac to dubbingi wychodza naszym lokalizatorom w sumie jak filmy. Drewno totalne.
Mialem ostatnio watpliwa przyjemnosc grac w polska wersje Chaos Theory. Tlumaczenie merytorycznie i w formie napisow jest bardzo dobre ale glosy sa nieudolnie dobrane a aktorzy dukaja swoje kwestie. Zero dramatyzmu, zero czegokolwiek. Koles napierdala z kartki tekst, przecinek traktuje jak kropke i wogole bida z nedza. Terrorysci brzmia jak nastoletni huligani, w roli Fishera jakis ułom obsadził...Miroslawa Bakę, ktory kompletnie nie czuje roli (choc tu sie nie dziwie jak mu kazali wydukac wszystko na odpierdziel aby bylo...)
W dodatku skroty takie jak np. AKP (Armia Koeri Polnocnej) czytali 'po amerykansku' - ej-ki-pi. Po prostu kpina.
Swietna gra zarznieta polska lokalizacja.
1+/6 (dla polskiej wersji oczywiscie)
--
Laozi

Odpowiedz
Kumpel zapuscil sobie ostatnio Gothic 2 :) i nie wiem jak wam ale mi w ogole nie przypadla do gustu ,chodzi oczywiscie o spolszczenie gry ;] tak samo jak Stalker heh .Nie wiem ale gry Amerykanskie zostawiam Amerykancom , np taki MOHPA w tej grze glosy sa dobrane perfekcyjnie ,nic dodac nic ujac .

Odpowiedz
No Stalker to jest ewidentny wymiot. Jak słyszę tego lektora z tvn 7 to mnie musk drętwieje. Całe szczęście że nikt nie zabierał się za dubbingowanie HL 2. Już widzę jęki Freemana w wykonaniu Krzysia Ibisza ;).

Odpowiedz
Hm, nie przypominam sobie żebym grał w zbyt wiele całkowicie spolszczonych gier, ale muszę pochwalić trzy (chyba jedyne tak naprawdę z polish dubbingiem), i są to przygodówki:

1) The Longest Journey - arcygenialna gra i wspaniały polski dubbing, ze szczególnym wskazaniem na Edytę Olszówkę.
2) Syberia - dobrze dobrane głosy i dobrze zagrane, najpierw grałem w wersję oryginalną, a później polską i rodzime głosy w ogóle mi nie przeszkadzały. Chociaż Kate ma jednak lepszy głos w oryginale :)
3) Still Life - podobnie jak wyżej.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):1) The Longest Journey - arcygenialna gra i wspaniały polski dubbing, ze szczególnym wskazaniem na Edytę Olszówkę.

Zgadzam sie ,z tego co pamietam gra jak i dubbing byly bardzo zachwalane. Nie mialem okazji grac w nai ,ale moze sie skusze. Hmm w grze Jack Orlando (1997) byl dubbing ,ale bardzo smetny i usypiajacy jak dobrze pamietam.

Odpowiedz
Cytat:The Longest Journey

Olszówka pokazała klasę. Naprawdę, głosy jej (i wszystkich innych aktorów) były tak integralną i idealnie 'dopasowaną' częścią świata że mógłbym tą grę uznać za rodzimą produkcję. Gdybym, rzecz jasna, nie widział że polską produkcję nie jest :). Pozostałe tytuły pozostawię bez komentarza bo praktycznie w przygodówki nie gram.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości